Frisklivsresept

Innhold

Frisklivsresept er for deg som ønsker å endre levevaner for å forebygge sykdom og fremme en god helse.

Tilbudets innhold og varighet

En frisklivsperiode varer normalt i 12 uker, og vi kaller det en «Frisklivsresept». Varigheten kan variere noe fra person til person, avhengig av utgangspunkt og formål.  

Oppstart ved Frisklivssentralen starter alltid med en samtale for å kartlegge behov, sette mål og finne frem til det tilbudet som er best egnet for deg. I løpet av en 12 ukers periode er det minimum en oppfølgingssamtale omtrent midtveis, og en avslutningssamtale for å evaluere og se på veien videre.

Det tilbys hovedsakelig gruppebasert trening eller kurs, samt veiledning og undervisning.

Ved oppstart på en Frisklivsresept fyller alle ut et kartleggingsskjema. Dette skjemaet benyttes også ved avslutning av frisklivsresepten.


Kartleggingsskjema

Klikk på linken under og det fører deg direkte til skjema. Fyll inn de 4 siste sifrene i ditt personnummer. Ta kontakt med oss når du har fylt ut skjema, så gjør vi en avtale. Ved problemer ta kontakt med Jens (98231009) eller Tone (40601650)

Hva kan jeg oppnå med en frisklivsresept?

Målet med Frisklivsresepten er å få støtte og motivasjon til å endre levevaner og mestre helseutfordringer. Tilbudet kan være aktuelt både som forebygging av sykdom og som en del av et behandlings-og/eller rehabiliteringsforløp. Kunnskapsoppsummering om tjenestene vi tilbyr har vist at du kan oppnå:

  • Økt aktivitetsnivå på kort og lang sikt 
  • Bedre fysisk form
  • Bedre selvopplevd helse på kort og lang sikt 
  • Økt motivasjon og kunnskap om levevaner og endring av levevaner
  • Sosial støtte sosialt fellesskap, struktur og en positiv forpliktelse
  • Redusert stillesitting
  • Sunnere kosthold
  • Bedre søvn

 

Tilbud som kan inngå i Frisklivsresepten

Frisklivsresepten består i hovedsak av forskjellige gruppetilbud.  Fysioterapeutene Jens eller Tone vil alltid være til stede og/eller ha treningene.

Gå-gruppe i Bøkeskogen 

Trening som passer for deg fra aktivitetsnivå 3.
Oppmøte: utenfor Villaen, Badeparken 10. Hver mandag og fredag  går vi i Bøkeskogen fra 10.00-11.00.  Øvelser vi gjør underveis og mulighetene for bakkeintervaller gjør at økten kan tilpasses så alle får utbytte, uansett utgangspunkt. 

Kaffen er klar en halv time før avgang. 

Styrketrening

Trening som passer for deg fra aktivitetsnivå 2
Oppmøte: Styrketreningsrommet på Villaen, Badeparken 10. Etter gå-gruppene på mandag og fredag er det organisert ca. 20 minutters styrketrening ute i hagen eller i treningsrommet i Badeparken.


Egentrening på treningsrommet

Trening som passer for deg fra aktivitetsnivå 4.
Oppmøte: Styrketreningsrommet på Villaen, Badeparken 10. Mandag  og fredag er det mulighet for egentrening fra 09.00-10.00 eller etter individuell avtale med Jens eller Tone. 

På fredagene avslutter vi treningen med lunsj på Verket for de som ønsker det.


Spinning og styrke på Spenst

Trening som passer for deg med fra aktivitetsnivå 2.
Oppmøte: Spenst. Hver tirsdag og torsdag tilbys det kondisjon- og styrketrening på Spenst. Spinningen er fra kl. 13.00 - 13.30, med etterfølgende styrke fra kl. 13.30 - 14.00. Dette er en meget skånsom treningsform for ledd og muskler. Det er også mulighet for individuell styrketrening på Spenst før og etter spinning-timene. Eller istedenfor. 


Dans

Trening som passer for deg med fra aktivitetsnivå 2. 
Oppmøte: Studio Nille. Hvis du liker å danse kan du bli med på en times moro med musikk i Studio Nilles lokaler i Sliperiet. Timen passer for alle, og du trenger ingen tidligere danseerfaring. Timen er i regi av VERKET. Ta gjerne direkte kontakt med VERKET, eller Jens og Tone kan hjelpe deg.


Kurs

Les mer om aktuelle kurs her 


Sted

Frisklivssentralen holder til i Villaen i Badeparken 10, 3257 Larvik.


Betaling

Pris for frisklivsresept 468,-

 

Påmelding

Påmelding gjøres på telefon til Jens 98 23 10 09 eller Tone 40 60 16 50 eller via e-post til friskliv@larvik.kommune.no.

Frisklivssentralens facebookside: Friskliv Larvik

Kontakt

Friskliv og mestring, Badeparken 10, 3257 Larvik

Telefon: 98231009/40601650

E-post: friskliv@larvik.kommune.no

Til toppen