Nå kommer snart syklistene - disse reglene gjelder

Innhold

Fredag kommer et av verdens største sykkelritt for kvinner til Larvik. Det innebærer parkering forbudt og stengte veier en rekke ulike steder - her får du oversikten over hvor.

Parkering Forbudt 2
Midlertidige parkering forbudt-skilt er satt opp flere steder i Larvik.

Torsdag morgen ble det satt opp parkering forbudt-skilter flere steder i Larvik og i Stavern. 

Grunnen er sykkelrittet Tour of Scandinavia, som kommer fra Kongsberg og har målgang i Nansetgata fredag rundt klokka 14.15/14.30. 

Fredag morgen siste frist

Parkering forbudt gjelder følgende steder (sjekk vedlegg nederst for flere detaljer): 

- Nanset (Harriet backers vei. Amtmann Michelets vei, Øvre Grevevei, Skogveien)

- Sverres gate

- Parkeringsplassen ved det gamle biblioteket

- Kongegata

- Kong Fredrik Vs gate i Stavern

Parkering Forbudt
Store deler av Kongegata vil være stengt fra 07 til 19 fredag.

Skiltene ble satt opp torsdag morgen og gjelder fra det tidspunktet. Dersom man allerede hadde parkert, har man fram til fredag morgen med å flytte bilen.

Eiere av feilparkerte biler vil bli forsøkt oppringt i morgentimene fredag - men da har man i så fall hastverk med å flytte den.

Det viktigste er å forklare folk at det ikke er mulig å parkere der hvor det er skiltet parkering forbudt og all stans forbudt. Hvis man gjør det, vil vi bestille borttauing med en gang. Viking og politiet er informert og bistår, sier avdelingsleder for vei og trafikk, Christian Sørensen Trankjær. 

Skiltene vil bli fjernet så raskt som mulig etter målgang. 

Mange vakter

Sørensen Trankjær sier det vil være vakter som går rundt hele formiddagen fredag, for å hindre at folk parkerer i sykkeltraseen. 

Vi har to mann gående i Stavern hele formiddagen, og så har vi folk på Fritzøe Brygge, Lilletorget, Kongegata og Nansetgata, sier Sørensen Trankjær. 

I tillegg har Tour of Scandinavia egne vakter i de fleste kryss og sideveier. Nansetgata - der det altså er målgang - vil være stengt fra Dr. Holms vei til Fridtjof Nansens vei fra klokka 07 til 19 på fredag. 

FV 301 fra Larvik til Stavern er stengt fra kl.13:30 – 14:30, mens motsatt retning er åpen til syklistene kommer og veien stenges.

Kongegata og Nansetgata til Dr. Holms vei vil også være stengt i tidsrommet 13.30 til 14.30.

Veiene ved Svarstad, Steinsholt, Vindfjell, Tvedalen og Helgeroa blir også berørt i kortere tidsrom. Sjekk lenken under for all trafikkinfo for den 3. etappen. 

Her finner du all trafikkinformasjon for den 3. etappen
Sykkelbilde
Flere av verdens beste kvinnelige syklister kan oppleves på nært hold i Larvik fredag.
  • Visste du at du kan få gratis service på sykkelen din samtidig som du ser verdens beste kvinnesyklister i aksjon i Larviks gater? 
Fredag kan du fikse sykkelen din gratis
Til toppen