Hva synes du er viktig for naturen i Larvik?

Innhold

Onsdag 17. april arrangerer vi andre runde med medvirkning for naturmangfoldsplanen for Larvik kommune. 

Kvelden åpnes av ordfører Birgitte Gulla Løken og etterfølges av et spennende innlegg av biolog Simon Hasselø Kline. Han er oppvokst i Florida og med en mastergrad om marinbiologi fra Nordpolen i lomma kan vi forvente et innlegg med viktig budskap og stor innlevelse! 

– Endringene skjer såpass raskt at vi behøver en helt ny måte å forholde oss til naturen på og mitt spørsmål er derfor: kan vi løse disse store problemene innenfor våre samfunnsrammer, når det er nettopp de rammene som er årsaken til at vi er der vi er i dag? forteller Hasselø Kline om hva vi kan forvente oss fra hans bidrag til kvelden. 

Møtet er åpent for alle. Kvelden starter klokken 18.00 i Pressverksalen i Sliperiet, og avsluttes kl 21.00. 

Biolog Simon Hasselø Kline Foto Privat
Biolog Simon Hasselø Kline.
Meld deg på her

Program for kvelden: 

  • Velkommen ved ordfører Birgitte Gulla Løken 
  • Det fantastiske havet- en fortelling om en natur i endring, fra land til vann, ved biolog Simon Hasselø Kline
  • Slik vil vi ha det i Larvik 
  • Slik gjør vi det i Larvik
  • Oppsummering og vel hjem

Arrangementet var er fra kl. 18.00 til 21.00.

 – Hvordan ønsker vi å ha det i Larvik?

På forrige medvirkningsverksted i november deltok nesten 50 personer. Da var hovedmålet å samle inn kunnskap om hvor vi har verdifullt naturmangfold i kommunen vår. 

 – Denne gangen vil vi høre hva som er viktig for deg, hvordan ønsker vi å ha det i Larvik og hvordan skal vi komme oss dit. Igjen lover vi spennende innlegg og nyttige arbeidsøkter, forteller Hanne Holmen, prosjektleder for arbeidet med kommunens naturmangfoldsplan.

Prosjektleder Hanne Holmen
Prosjektleder Hanne Holmen

– Hvorfor skal innbyggere melde seg på medvirkningsverkstedet?

– Det er unikt å ha en kommune som tilbyr og organiserer noe sånt noe, her får innbyggere mulighet til å få innsikt i hva som skjer når det kommer til arbeidet relatert til naturmangfold. Slike arrangementer er gull når det kommer til kampen om en bedre naturforvaltning. Her har mange kommuner mye å lære fra Larvik, sier Simon Hasselø Kline som gleder seg til å delta på kvelden. Han ser også fram til mange gode diskusjoner og samtaler. 

Hvorfor en kommunedelplan? 

En kommunedelplan er en plan som følger plan- og bygningsloven, noe som vil si at den vedtatte planen er juridisk bindende. Denne kommunedelplanen skal fungere som et verktøy for bedre å kunne ivareta det biologiske mangfoldet i kommunale planer og enkeltsaker. 

– Planen skal oppsummere kartlegginger vi har gjort av eksisterende natur og arter, og gjennom et handlingsprogram skal den fastsette hvilke nye kartlegginger som bør gjennomføres. forteller Lasse Krogstad som er viltforvalter i kommunen og sitter i arbeidsgruppa for planen.

I tillegg vil planen gi føringer for hvilke naturområder som er så viktige at de ikke skal utbygges. Planen vil gi et kunnskapsløft om naturen og artsmangfoldet Larvik kommune har.

Lasse Krogstad I Larvik Kommune
Lasse Krogstad.

Påmeldingsfrist 12. april

Husk å melde deg på i løpet av fredag 12. april! 

Programmet for kvelden er spikret og Holmen lover en kveld med god stemning, spennende diskusjoner og selvfølgelig noe godt til kaffen.

– Medvirkningsverkstedet i november var en suksess med mange deltakere og stort engasjement, vi håper selvfølgelig på minst like mange påmeldte og like mange gode innspill! Husk å melde deg på, vi gleder oss til å se deg! avslutter prosjektleder Hanne Holmen. 

Meld deg på her
Humle På Liten Lilla Blomst 1
Hva mener du er viktig for naturen i Larvik? Bli med på medvirkningsverksted 17. april!
Til toppen