Musikk

Innhold

Her finner du alle musikkinnslag for Kulturnatt i Larvik 2022 i alfabetisk rekkefølge.

Amy Gordon 

Amy Gordon er en sanger og låtskriver som er inspirert av blant andre Billie Eilish, Halsey og Ellie Goulding, men som har sitt eget særegne sound. Hun søker å utfordre det moderne pop-lydbildet, og skriver tekster som tar utgangspunkt i personolige opplevelser. Eksempler er hennes populære singel "Now I Hate U" og EP'en "Illusion". I november slippes Amy Gordons nye EP «My Mothers Daughter», som tydelig viser at hun er en artist på vei opp! Konserten passer for deg som er ute etter beroligende, catchy og original musikk.

Amy Gorden, som er er halvt norsk og halvt nord-irsk, startet sin musikalske historie med å synge i kor i hjembyen Larvik, men holder nå til i Oslo. Hun begynte å skrive sine egne sanger da hun var syv, og lærte seg også flere instrumenter, inkludert gitar og piano. Gordons talenter har gitt henne en lojal fanbase i Norge og andre deler av verden. Populariteten vokser i takt med nye utgivelser og stor tilstedeværelse på nettet.

Konserten er fra kl. 20.00 til 21.50 på Larvik Mikrobryggeri. Det er 20-års aldersgrense.

Amy Gordon – Urørt Amy Gordon – Youtube

Audun leker rockestjerne

Audun er en sjarmerende og dyktig gitarist og vokalist, som har hentet frem slagere helt fra 1950 og frem til i dag. Han har humor og scenetekke og gleder seg til å underholde nettopp deg!

Konserten er fra kl. 13.00 til 15.00 på Ellings kafé.

Audun Trubadur 

Audun er en sjarmerende og dyktig gitarist og vokalist, som har hentet frem slagere helt fra 1950 og frem til i dag. Han har humor og scenetekke og gleder seg til å underholde nettopp deg!

Konserten er på Torget 6 fra kl. 19.00 til 21.00.

Bandkonsert med elever fra Larvik kulturskole

Kulturskolens to pop/rock band holder konsert med materiale de har øvd på i høst.

Larvik kulturskole har et bredt og variert faglig tilbud på opplæringen i kunst- og kulturfag. På kulturnatta er kulturskolen aktive med konserter og workshops på Sliperiet og andre arenaer rundt i byen.

Bandkonserten er på Café Sliperiet kl. 13.00 til 13.40!

Larvik Kulturskole

Black & Lekker 

Black & Lekker er et kor med 20 kvinner fra Larvik- og Sandefjordsdistriktet som er samstemte i det vokale, gleden og musikken. Koret er kjent for sin formidlingsevne og gode energi. De har flere konserter i året, og har vært med i NM for kor 2 ganger. Repertoaret fra klassisk, til gospel, pop og folketoner. Koret gleder seg til å delta på Kulturnatt igjen, og ønsker publikum velkommen til en herlig mini-konsert med noe klassisk, litt pop, og kanskje en julesang eller to.

Black & Lekker skal spille på Sanden kl. 13.30 til 14.00.

Black & Lekker – Facebook

Catakomb – rockekonsert

Catakomb er klare for å rasle i gravlunden og stige opp fra morgendisen, for å gi Larvik kulturnatt en real dose apokalyptisk heavyrock! Bandet er i ferd med å ferdigstille debutplata i disse dager, så denne kvelden blir en god smakebit på hva som er i vente. Bli med og hylle apokalypsens fire ryttere:

Nikolas Konstantin Møller (git./vox)
Hanna K Pettersen (git.)
Anniken Semb Kvalsund (bass)
Mats H. Kaupang (trommer)

Konserten er kl. 22.30 til 23.10 på Larvik Mikrobryggeri. Det er 20-års aldersgrense på konserten. 

Chaos and the Calm – akustisk konsert

Med ulike bakgrunner i grå gater og grønne skoger, søker medlemmene av duoen Chaos and the Calm å forene by og land, det kaotiske og det fredlige. Musikken formidler sterke kontraster gjennom både organisk og elektronisk instrumentering, og med innslag av pop, indie, roots og country. Artister som Jason Isbell, Leon, James Bay og John Mayer er store inspirasjonskilder. 7. oktober slapp duoen sin første singel Fallow.

Chaos and the Calm spiller på Sanden kl. 12.45 til 13.15.

Chaos and the Calm – Fallow

DJ Minnie-Oh

Minnie-Oh er for mange kjent som artist, men hun er også en del av DJ-konseptet Klubb Lollipop, sammen med Marianne Theodorsen. Siden starten i 2012 har de rukket å bli en svært ettertraktet DJ-duo med en lang rekke spillejobber bak seg, på scener som Øyanatt, Oslo Spektrum og Slottsfjell. Klubb Lollipop er ofte å se på eventer og ulike kjendisfester. Mottoet for festene er: alt er lov! Skamløse hits og låter som får deg ut på dansegulvet, står i fokus!

DJ Minnie-Oh skal spille fra kl. 23.30 til 02.00 på Sanden. Det er 18-års aldersgrense.

DJ Minnie-Oh

Eplehagen

Eplehagen er et pop-rock-band fra Larvik som skriver og spiller låter på norsk. Musikken strekker seg viser til folkrock, og de henter inspirasjon fra både utenlandske og norske artister, som Mark Knopfler, Deep Purple, Vamp, CC Cowboys og Odd Nordstoga. Bandet ble dannet i 2017, men deres musikalske prosjekter og samarbeid strekker seg tilbake til tidlig 2000-tall. Eplehagen gir alt de har for å skape god stemning, lage fest og gi alle og enhver en fin musikkopplevelse.

Eplehagen spiller fra kl. 19.30 til 20.30 på Saden.

Eplehagen

Halsen Ungdomskorps, Blueberries og Cripy Chicken

Halsen Ungdomskorps i samspill med ungdomsgruppene fra Tjodalyng Skolekorps og Østre Halsen Skolekorps - Crispy Chicken og Blueberries - til en feiende flott konsert med variert musikk på reportoaret.

Konserten er i Storsalen i Bølgen Kulturhus fra kl. 21.00 til 22.00.

Halsen Ungdomskorps Tjodalyng Skolekorps Østre Halsen Skolekorps

HumLa

HumLa er Humanistkoret i Larvik. De synger et variert repertoar av ikke-religiøse sanger, på norsk, svensk og engelsk. De er et kor som legger vekt på charme, godt humør og samhold. Det skal være trivelig å høre på, og alle kan gjerne synge med.

Humla kan du se opptre på sanden fra kl. 15.00 til 16.00.

HumLa

Kammersolistene: "Franske farger for treblåsere"

Fransk kammermusikk for fløyte, obo, klarinett og piano. Verker av Saint-Saëns, Ravel og Milhaud.

Jan Junker spiller fløyte, Jan Bertelsen spiller obo, Fredrik Gulbrandsrød spiller klarinett og Geir Henning Braaten spiller piano.

Kammersolistene skal spiller kl. 20.30 til 21.30 i Larvik kirke. 

Kulturskolens elevkonsert

Hør en fin, liten elevkonsert i kulturskolens galleri kl. 14.00!

Larvik kulturskole har et bredt og variert faglig tilbud på opplæringen i kunst- og kulturfag. På kulturnatta er kulturskolen aktive med konserter og workshops på Sliperiet og andre arenaer rundt i byen.

Larvik kulturskole

Larvik kulturskole holder elevkonsert også kl. 16.00 til 17.00 og fra 18.00 til 19.00 i Larvik kirke.

Larvik Storband og Guro con Germeten: Hyllest til Joni Mitchell

Larvik Storband, med vokalist Guro Von Germeten, har plukket ut noen perler fra Joni Mitchells fantastiske katalog og fått dem arrangert for storband! Musikalsk leder er André Kassen.

Guro von Germeten Larvik Storband

Konserten er fra 18.00 til 19.00 på Sanden.

Larvik Vinylklubb: Close to the Edge

Bli med på en kosmisk reise inn i den facinerende progressive rockens univers, slik det fremstod i perioden fra 1969-1976! I dette rockehistoriske foredraget presenterer foredragsholder Gjermund Ulvang Hagen et dypdykk inn i flere av prog-rockens mest sentrale band og album.

Det vil bli satt søkelys på selve musikken, men også den visuelle estetikken man opplever gjennom stilretningens mange fargerike og imponerende platecovere. Her vil man få vite mye om sjangerens typiske kjennetegn og samtidig få innsikt i hvordan "den progressive rockebølgen" slo ned over hele verden på begynnelsen av syttitallet. Vi vil få høre om band som King Crimson, Genesis, Yes, Gentle Giant, Jethro Tull og mange andre.

Larvik Vinylklubb har vært involvert i musikkmiljøet i Larvik i snart 15 år. Klubben har nærmere hundre medlemmer, og har månedlige åpne og gratis medlemsmøter, med foredrag og arrangementer knyttet til musikk og gode musikkopplevelser.

Foredraget er i Larvik Mikrobryggeri og starter kl. 15.00 og slutter kl. 18.00.

Larvik Vinylklubb

Mall Girl

Som artist hører man ofte at man må ha det lille ekstra, uten at noen helt konkret kan si hva dette betyr. At Mall Girl har det dette ekstra er vi dønn overbeviste om. De leverer fengende poplåter, som brytes opp av overraskende vendinger og intrikate gitarriff – sjangeren `matte-pop’ kan fort ha blitt funnet opp i dette bandets øvingslokale.

Mall Girl en del av den alternative popscenen i Oslo som sirkulerer rundt band som Fieh, Tigerstate, Kanaan, Selmer, Juno, Vegard og Ivar Band, og da nettopp – Mall Girl. De så dagens lys i 2017, da Eskild, Iver og Veslemøy trengte vokalist til et bandprosjekt de hadde begynt å jobbe med, og etter å ha sett Bethany opptre på skolen de gikk på, var valget enkelt.

Siden oppstarten, og spesielt med sine nyeste utgivelser, posisjonerer Mall Girl seg som et av de mest spennende popbandene der ute. Live er bandet en minst like stor eklektisk indie-fest der de gang på gang beviser seg sin plass på det alternative pop-kartet verdig.

Mall Girl sitt etterlengtede debutalbum ble sluppet 29. april 2022 på Jansen Records.

Mall Girl spiller fra 22.30 til 23.30 på Sanden. Konserten har 18-års aldersgrense.

Mall Girl

Maple Station

Maple Station er et band med røtter i Larvik, som ble startet i 2009 av Anders Grimstad, som også er nåværende medlem. Bandet spiller pop, rock, funk og country.

Konserten er fra kl. 16.30 til 17.30 på Sanden.

Mapla Station – Facebook Maple Station – Youtube

Ork Balkanorkester: Folkemusikk fra Balkan

Ork Balkanorkester spiller folkemusikk fra Balkan. Bandet ble startet for 41 år siden, og 2 av musikerne spiller fortsatt. Gruppens medlemmer trakterer fele, bouzuki, trekkspill, gitar, klarinett, trompet, stå-bass og hånd-trommer (tarabuka/tapan), dessuten sang. Musikerne er fra Sandefjord, Larvik og Tønsberg. Musikken er hovedsakelig folkemusikk fra Bulgaria, Romania, Tyrkia, Hellas, Serbia, Kroatia, Albania og Makedonia, men også noe klezmer og sigøynermusikk.

Konserten er på Sanden fra kl. 12.00 til 12.25.

Ork Balkanorkester

Rakkestuten Blandakor

Rakkestuten Blandakor er et Stavernsbasert kor som ble stiftet i 2008, og som i dag teller ca. 60 medlemmer. Repertoaret er svært variert, blant annet takket være dirigent og pianist Jørn Odén Evertsens arrangementer. Det spenner fra kirkelige julesanger til drikkeviser, via pop, rock, folkemusikk m.m. Kom og la deg overraske av alt fra sarte viser og svingende jazzlåter, til svulstige bruremarsjer!

Konserten er fra kl. 19.00 til 19.30 på Foajéen. 

Rakkestuten Blandakor

Siste servering

Siste servering består av Kjetil Espeseth og Kristian Kaupang, og er en trivvelig duo fra Viksfjord. Kjetil leser sine dikt og Kristian spiller og synger sine låter. I samspillet mellom musikk og litteratur skjer det noe spennende – kanskje til og med magisk! Siste servering byr på en forestilling, eller servering om du vil, der det er kort mellom humring og klump i halsen. Vi kan love et spennende møte mellom musikk og poesi.

Foto: Kai Hansen
Foto: Kai Hansen
Siste servering

Staværn Fort Tambourer

Staværn Fort Tambourer af 1716 ble grunnlagt som egen selvstendig forening 9 april 2014, og har som mål å gjenskape det historiske musikkspill fra tidlig 1700-tall, og å fremme den lokale historiske tilknytningen til Citadellet, som på 1700-tallet ble omtalt som Staværn Fort. De samarbeider både med norske og andre nordiske historiske foreninger, og deltar på forskjellige arrangementer i Norge og utlandet.

Tambourcorpset består av: Tambourmajor, syv tambourer (tromme), én hornbåsere, tre fløytespillere og to fanebærere. I tillegg har de seks personer i almuen, som hjelper til i daglig drift, og ved enkelte arrangement. Foreningen består i dag av 20 medlemmer, og corpset har 14 stk. komplette uniformer i helrødt ullstoff.

De stiller opp i forskjellige anledninger, og blir mye benyttet inne på Fredriksvern Verft i forbindelse med arrangementer og bryllup. Tsaværn Fort Tambourer er veldig interessert i nye tambourer som vil spille med dem. Ta kontakt ved å sende en PM på Facebook-siden, eventuelt en mail til stavern.fort.tambourer@gmail.com. 

Gruppen spiller fra kl. 12.00 rundt omkring i Larvik.

Staværn Fort Tambourer

The Amplified Project

The Amplified Project er et Larviksbasert band med egenprodusert musikk inenn pop/rock- sjangeren. Bandet har utgitt én plate under dette navnet i 2018, før corona, karantener, litt utskiftninger av medlemmer og litt annet satte bandet litt på vent. De er nå klare for spilling igjen. På Kulturnatt får publikum presentert låter både førsteskiva og nye låter.

Stig Eriksen: vokal, gitar, keys
Nina Christensen: vokal
Finn Christensen: gitar
Ingun Bjerke: vokal, keyboard
Tore Ramberg: bass
Sven Ivar Kokkersvold: trommer

Konserten er kl. 22.30 til 23.30 på Foajéscenen. Det er 18års aldersgrense.

The Amplified Project

Tom Boogie Band

Tom Boogie Band spiller konsert på Café Sliperiet kl. 16.30 til 17.15.

Trekkspillelever fra Larvik Kulturskole

Trekkspillensemblekonsert med trekkspillelever fra Larvik kulturskole i samarbeid med elever fra andre kulturskoler i Vestfold.

Larvik kulturskole har et bredt og variert faglig tilbud på opplæringen i kunst- og kulturfag. På kulturnatta er kulturskolen aktive med konserter og workshops på Sliperiet og andre arenaer rundt i byen.

Konserten er fra 15.00 til 15.40 på Café Sliperiet. 

Larvik Kulturskole

Vargtass

Vargtass skal spille konsert på Foajéscenen på Teaterhuset Munken. Konserten er fra 21.00 til 22.00 og det er 18-års aldersgrense. 

Østre Vestrum Ukulelelag

Østre Vestrum Ukulelelag er en humørfylt gruppe fra Larvik, med mange års fartstid som underholdningsband i distriktet. Bandet på åtte spiller forskjellige typer ukulele, og har et bredt repertoar som spenner fra Beatles til Erik Bye. Mellom låtene serveres gode historier. Gruppens formål er å spre glede og musikk til alle, og det kan man trygt si at de gjør enten de opptrer på et bygdetun, en firmafest eller i en konsertsal. Her blir det garantert høy allsangfaktor!

Konserten er fra 18.00 til 19.00 på Sanden.

Østre Vestrum Ukulelelag
Til toppen