Musikk

Innhold

Her finner du alle musikkinnslag for Kulturnatt i Larvik 2023 i alfabetisk rekkefølge.

Amy Gordon + Ladybug (konsert)

Gjør deg klar for en eksplosiv kveld med popmusikk, når to av bransjens up and coming artister, Amy Gordon og Ladybug, slår seg sammen for en uforglemmelig konsertopplevelse!

Amy Gordons hypnotiserende vokal og låter, vil få deg til å danse i gangene, mens Ladybugs smittende energi og tilstedeværelse på scenen vil holde deg på kanten av stolen. Sammen vil de skape en popkonsert du sent vil glemme. Ikke gå glipp av sjansen til å være vitne til disse to artistene lyse opp scenen sammen fylt med musikk, glamour og ren popmagi!

Amy Gordon + Ladybug 2

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 18.45 til 19.45.

Amy Gordon - NRK P3 Urørt / Amy Gordon på facebook / Ladybug

 

Ash Baby (rockekonsert)

Ash Baby kommer på kulturnatta for å levere en rockekonsert for unge voksne. Fra asken av Nuclear Youth, Club Spurious og The Big Lez Band, stiger Ash Baby frem, og spiller en miks av rock, indie, alternative, punk, pop, dream, psykedelisk, surf. Låtene handler om samfunnsproblemer, kjærlighet, sorg og traumer. Dette er et band som tør å ta standpunkt og være kritisk til autoriteter. 

Ash Baby

Bandet: Felix Ulstrup på gitar, Justice Poer på bass, Felix Gundersen og Wendy Langballe på trommer, og Keira (Pheonixx) Screeche-Powell på gitar og vokal. 

Arrangementet er på Larvik mikrobryggeri fra kl. 20.00 til 20.40. Arrangementet har 18-årsgrense.

Ash Baby på facebook

 

Chaos and the Calm (akustisk konsert)

Akustisk konsert med americana/folk-duoen Chaos and the Calm, som består av Joachim Henriksen og Birgitte Hellwig.

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 14.45 til 15.15.

Chaos And The Calm Foto Aleksander Monsen (1)

Chaos and the Calm på NRK P3 Urørt / Chaos and the Calm på facebook

 

Daria Pavlova (konsert)

Daria Pavlova er en ukrainsk sanger som bor i Larvik.

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 15.30 til 15.45.

Daria Pavlova

Daria Pavlova på youtube 

 

Ebenezer & the Liberators - Afrikansk "highlife" (musikk- og danseforestilling)

Ebenezer & the Liberators er et flerkulturelt band som blander vestlige og afrikansk musikk. E&L starter i Vadsø i 2004 og i Sandefjord i 2015.

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 18.30 til 19.15.

 

Fabrikken (konserter)

Fabrikken har åpent hus på kulturnatta, og inviterer blant annet til konserter av unge lokale band:

Ditt og Datt: Består av Jaran, Daniel, Mohammed, Martine og Nathaniel, som også spiller på Kulturskolen. 

Mystery: Adrian på sologitar, Erik på bass, Ulrik på rytmegitar og Elliot på trommer. Dette rockeband har spilt sammen siden i sommer. Forbilder er KISS, Motörhead, Metallica og Queen. 

Fabrikken. Kongegata 1

Coverage: Eline, Zofia, Ewelina + trommis. Bandet øver til vanlig på Fabrikken.

Baze: Elliot, Aistis, Eline, Zofia, Ewelina og Bjørnar. Bandet spiller også på Kulturskolen.

Kubikkbønder: Bandet består av elever fra musikklinja på Thor Heyerdahl videregående skole, som spiller gamle slagere. 

Taxi: Bandmedlemmene går på musikklinja på  Thor Heyerdahl videregående skole: Pernille (gitar), Aksel (trommer), Håkon (vokal og bass, og Justin (gitar). Digger DIO og må ha litt leven på øving (på Fabrikken). Samler på hjulkapsler, og har ambisjoner om å skrive egne låter etter hvert. Motto: Velg og vrak!

Barnesikring er et ungdomsrockeband som øver på Fabrikken.  I bandet: Matej, Tobias, Liv Iza og Laurits. På kulturnatta kommer bandet på scene med ny gitarist, høy energi og noen splitter nye egne låter + covers. 

Taala: Progrock-trio med røtter i Larvik. Band\medlemmene begynte å spille sammen for ti år siden på musikklinja ved Thor Heyerdahl videregående skole, men etablerte seg som band først i 2015, da de ble trukket ut til å spille på 1001 Watt, en metallfestival i Skien. Har siden den gang skrevet låter og spilt sammen. Trioen består av Anniken på bass, Johan på trommer, og Sander på gitar.

Catakomb: Tungrockband med medlemmer som har hatt tilhørighet til Kongegata 1 og Fabrikken i over 20 år. Bandet fører tradisjonen med spilleglede og selvskrevne låter av høy kvalitet videre, og håper å inspirere yngre generasjoner. Er i ferd med å ferdigstille sin første utgivelse i disse dager. Niko (gitar og vokal), Ani (bass), Mats (trommer).

Côrian: Côrian er tilbake, Vestfoldbandet som spiller rockemusikk full av introvert energi, og befinner seg et sted mellom post-rock, prog-rock og "vanlig-rock". Senker tempoet fra tidligere prosjekter, eksperimenterer med skeive taktarter, vakre harmonier og dissonans, men beholder nerven og intensiteten fra tidligere eskapader. Bandet har flere låter og albu ut på Spotify, og kommer med en ny 15-minutters låt, "It was just a lifetime", på nyåret: Planlegger med dette å ta verden med frisk bris! Besetningen: Frode (trommer), Kjell Håkon (vokal og gitar) og Thor Harald (bass).

Snøhvit og de to dvergene: Konferansierer er Snøhvit og de to dvergene, alias Emma, Kristine og Lotte, er et konferansierteam som dukket opp på UKM Larvik i 2022. Leverer alltid på humor! 

Konsertere finner sted i Kongegata 1. Ditt og datt, Mystery, Coverage og Baze spiller fra kl. 16.30 til 17.30. Kubikkbønder, Taxi og Barnesikring spiller fra kl. 18.30 til 20.00. Taala, Catakomb og Corian spiller fra kl. 21.00 til 23.00.

Fabrikken på facebook

 

Gudsforlatt (metallkonsert)

Når Tønsbergs klokkespill ringer ut, står fire særs engasjerte musikere klare for å levere. Gudsforlatt er et ferskt, men hardtarbeidende metalband fra Tønsberg, som ønsker å være et friskt pust innen metallsjangeren med sitt mangfold av ulike legninger, kjønn og bakgrunner. Bandet består av de dype toner fra Laurynas bass, de raske samt tunge riff levert av Birk og Ask sine gitarer, ikke minst de dundrende slag fra trommeslageren Adrian. På toppen av det hele leverer Birk bandets melodier med stemmebåndet. Gudsforlatt er klare for metallens nye vår.

Arrangementet er på Larvik mikrobryggeri fra kl. 21.00 til 21.40. Arrangementet har 18-årsgrense.

Gudsforlatt'

Gudsforlatt på facebookGudsforlatt på youtube

 

HumLa - Humanistkoret i Larvik (konsert)

HumLa er en forkortelse for Humanistkoret i Larvik.

Koret synger et variert repertoar av sekulære sanger i forskjellige sjangere, på norsk, svensk og engelsk. Det er et blandakor med ca. 25 sangere, som forsøker å kombinere et greit ambisjonsnivå med lave skuldre og stor grad av inkludering. 

Koret sprer smil og latter, det skal være trivelig å høre på, og alle kan gjerne synge med! Og kanskje du får lyst til å bli med i koret? 

Humla

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 16.00 til 16.30.

HumLa på facebook

 

Keira & Bao - akustisk duo (intimkonsert)

Keira & Bao er en akustisk duo som spiller variert musikk fra 60-tallet og frem til nåtiden.

Duoen er nå ute på en liten høstturné, og stopper innom kulturnatta for å levere velkjente hits i et akustisk format.

Bao er kjent som frontmann i Loose Ends og Unfinished Business, band som har turnert både pubscener, større konserthus og festivalscener.

Keira er kjent som frontkvinne i bandet Ash Baby, som har spilt på diverse scener på Østlandet og som for øyeblikket er i gang med en studioinnspilling.

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 17.15 til 18.15.

Keira & Bao

Keira & Bao på facebook

 

Koret Kick (minikonsert)

Kick er et blandakor med ca. 100 korister, og hører til i Nanset kirke. Koret synger sanger i varierte sjangere; salmer, viser, poplåter og gospel. Korets dirigent er Magnus Brekke Aalbu. på kulturnatta inviterer Kick til en stemningsfull minikonsert i trappene på Fritzøe Brygge (ved Molo pastabar). 

Arrangementet er på trappene på Fritzøe brygge fra kl. 15.30 til 15.55.

Kick på facebook

 

Kulturparaplyen (konsert)

Kulturparaplyen er et tilrettelagt tilbud for barn og unge i samarbeid mellom Larvik kulturskole, avdeling fritid og støttekontakttjenesten. Hver torsdag samles gruppa for felles sang og musikkaktivitet, og til samspill på forskjellige instrumenter. På kulturnatt får du høre og være med på et utvalg av sangene gruppa spiller og synger denne høsten.

Arrangementet er på Sliperiet kulturverksted fra kl. 13.30 til 14.00.

Kulturparaplyen

 

Larvik kulturskole (konsert)

Velkommen til et variert konsertprogram med solister og ensembler!

Larvik kulturskole holder til i Sliperiet kulturverksted, og har et bredt og variert faglig tilbud i kunst- og kulturfag. Kulturskolen har i dag ca. 2000 elever i alderen 0 til 100 år. 

Larvik Kirke

Arrangementet er i Larvik kirke fra kl. 18.00 til 19.00 og fra kl. 19.30 til 20.30.

Larvik kulturskoles hjemmeside / Larvik kulturskole på facebook

 

Larvik Skolekorps, Blendakorpset og Larvik Trommekorps (konsert)

Det blir musikkshow med skolekorpsets junior- og aspirantkorps, som for tiden øver på et show som skal vises frem i desember. Dette får du en god smakebit fra på kulturnatta! 

Du får også oppleve et splitter nytt show med Larvik Trommekorps - med et ekte trommestunt! Også Larvik Blandakorps deltar - korpset for deg som ønsker å blåse støv av instrumentet igjen, eller som vil lære deg å spille i voksen alder. 

Arrangementet er på Sliperiet kulturverksted fra kl. 16.00 til 16.30.

Larvik Skolekorps. Junior & Aspiranter, Blandeakorps Og Trommekorps.

Larvik Skolekorps sin hjemmeside  

Larvik Skolekorps på facebook

 

Larvik Storband: Late in the Evening, musikk av Paul Simon (konsert)

Late in the Evening Byens storband har hatt mange vellykkede konserter under Kulturnatt, og denne gangen dykker de ned i Paul Simons rikholdige katalog. Det blir gjenhør med noen av Simons (og Art Garfunkels) største hits, men også med noen av hans mindre kjente perler i spennende innpakninger. 

Larvik Storbandet 1

Med seg på konserten har bandet med seg to av byens aller beste stemmer: Hedda Hammer Myhre og Anders Flesche Klunderud, begge fra Stavern.

Hedda Hammer Myhre er sanger og låtskriver bosatt i Oslo, men opprinnelig fra Stavern. Hun er utdannet fra jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole, og er aktiv i prosjekter som vokalensemblet Oslo14, bandet Eir, og sitt eget jazz/pop-band Cloud Cuckoo. Hedda har sunget både på julekonsert og sommerkonsert med Larvik Storband.

Larvik Storbandet 3

Anders Flesche Klunderud er en sanger, multi-instrumentalist, produsent og låtskriver med lang internasjonal erfaring. Han har opptrådt over hele verden med et bredt spekter av oppdrag: fra eksklusive private konserter hjemme hos Elton John og Bill Gates, til store offentlige scener som Proms In the Park og Glastonbury.

Larvik Storbandet 2

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 21.30 til 22.30.

Larvik Storbands hjemmeside  / Hedda Hammer Myhre på FacebookAnders Flesche Klunderud på youtube

 

Larvik Veterankorps (konsert)

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 14.30 til 15.30.

Larvik Veterankorps

Larvik Veterankorps på facebook

 

Levi Henriksen & The Babylon Badlands (konsert med forsnakk)

Levi Henriksen er en av landets mest folkekjære forfattere og særegne rockepoeter. Med bandet Babylon Badlands har han turnert landet rundt de siste 20 årene, og i høst ga de ut sitt fjerde album 190 decibel kjærlighet. På albumet har de maktet å løfte det som hele tiden har vært bandets kjennetegn - de gode melodiene og noe av landets ypperste rockelyrikk - til et nivå der de ubesværet beveger seg mot det samme landskapet som artister som Thåstrøm og Lars Winnerbäck har gjort til sitt.

Kimen Levi Henriksen & The Babylon Badlands

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 18.30 til 20.00.

Forsnakk kl. 13.30  / Kimens omtale av arrangementet

 

Lukas Zabulionis og Gard Kronborg - meditiv jazzkonsert

Meditativ jazzkonsert med Lukas Zabulionis på saksofon og Gard Kronborg på strenger. Bandet representerer den nye generasjonen norske jazzmusikere. Det er en lavmælt duo med et minimalistisk og sårt uttrykk, hvor melodien står i fokus.

Image1

Kom og opplev en unik plass som åttekanten er. Den ligger innerst i Hammerdalen. Følg faklene på siden av Abax bygget. Her vil det også bli mulighet for noe godt i glasset. Vi holder åpent fra 19.30 til 02.00. Velkommen skal du være!

Arrangementet er på Kraftstasjonen fra kl. 20.00 til 21.30. Arrangementet har 18-årsgrense.

Lukas Zabulionis Trio på facebook

 

Mannskoret Svennerskum (konsert)

Mannskoret Svennerskum er 30 glade sangere som liker å synge med glimt i øye. Repertoaret spenner fra sjømannsviser/sjantier til glade poplåter. Koret opptrer på alt fra små huskonserter til større arrangementer, og øver hver tirsdag på Larvik Mikrobryggeri, under ledelse av dirigent Kjersti Kongssund, som til daglig jobber ved Den Norske Opera og Ballett. På kulturnatta fremfører koret et program a capella.

Svennerskum 2

Arrangementet er på Farris Bad i badestuen fra kl. 14.00 til 15.00.

Mannskoret Svennerskum på facebook 

 

Maple Station (konsert)

Maple Station er et poprock-band med røtter i Larvik/Stavern, som ble startet i 2009. Musikken blir ofte spilt på radio, og bandet spiller konserter rundt om på Østlandet (i sommer var de blant annet på Kongsberg Jazzfestival).

Maple Station lover topp stemning på kulturnatta!

Arrangementet er på Teaterhuset Munken fra kl. 20.30 til 21.30.

Maple Station 3

Maple Station på facebook / Maple Station på Youtube

 

Menneskebarn aka Stig Jerman Eriksen (konsert)

Menneskebarn, aka Stig Jerman Eriksen, er et musikkprosjekt som opererer i grenselandet mellom ulike sjangere og kunstuttrykk. Prosjektet ønsker å forene lyd og visuelle uttrykk, og utforsker lydbildene, følelsene og den musikkens åndelige dimensjon. Velkommen til en opplevelse utenom det vanlige, som berører!

Arrangementet er på Kulturrommet lighthouse fra kl. 20.00 til 23.00.

Menneskebarn

Menneskebarn på facebook / Kulturrommet Lighthouse på facebook

 

Nanset Blåseensembles (klarinettkor)

Nanset Blåseensemble har de siste årene invitert til et svært populært klarinettkorprosjekt med klarinettister fra Vestfold og Telemark og omliggende fylker. Høstens prosjekthelg legges i forbindelse med kulturnatta, og avslutningskonserten skal finne sted i flotte Festiviteten. Publikum kan vente seg flott klassisk musikk fremført av unge og voksne klarinettister med instrumenter fra hele klarinettfamilien.

Arrangementet er i Festiviteten fra kl. 16.30 til 17.30.

Nanset Blåseensemble på facebook

 

Ork Balkanorkester (konsert)

Ork Balkanorkester spiller folkemusikk fra Balkan, men også noe klezmer og sigøynermusikk. Bandet ble startet i 1981, og 2 av de opprinnelige musikerne spiller fortsatt. Gruppas medlemmer trakterer fele, bouzouki, tambura, trekkspill, gitar, mandolin, klarinett, trompet, ståbass, perkusjon, håndtrommer (tarabuka/tapan) og vokal. 

Ork Balkanorkester

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 16.15 til 16.45.

Ork Balkanorkester på facebook 

 

Pikekyss (konsert)

Pikekyss har etter hvert blitt et godt etablert navn på den norske musikkscenen. Kjent for sin dansbare og gitardrevne stil, har bandet, bestående av Alma, Helén og Helene, høstet gode tilbakemeldinger for både sine live-shows og innspilte låter. Til høsten slipper de endelig debutalbumet, en samling av varierte og fengende låter som gir lytterne et innblikk i jentenes tanker og hverdag. Pikekyss legger også ut på norgesturné til høsten. Med sin karismatiske tilstedeværelse og energiske opptredener, vil Pikekyss uten tvil levere minneverdige konserter som får publikum til å danse og synge med.

Debutalbumet og turnéen markerer en viktig milepæl i Pikekyss' karriere, og dette er en flott mulighet til å oppleve bandet live og bli dratt inn i deres magiske musikkverden.

Pikekyss

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 22.00 til 23.00. Arrangementet har 18-årsgrense.

Pikekyss på youtube

 

Rakkestuten Blandakor (konsert)

Rakkestuten Blandakor synger et allsidig repertoar, som spenner fra kirkelige julesanger til drikkeviser, via pop, rock, jazz, nasjonalsanger og folkeviser. Koret er opptatt av musikalsk bredde og progresjon i sitt musikalske uttrykk, og er under stødig ledelse av dirigent og pianist Jørn Odén Evertsen.

Rakkestuten Blandakor

Arrangementet er på Sliperiet kulturverksted fra kl. 11.30 til 11.55.

Rakkestuten Blandakors hjemmeside / Rakkestuten Blandakor på facebook

 

Sweet Darlings (konsert)

Sweet Darlings spiller akustisk, bluegrassinspirert visepop. Fra den første konserten på Det Gule Galleriet for 15 år siden og fram til nå, har bandet hatt ulike konstellasjoner, men har de siste årene bestått av en fast kjerne i Sigrun Sundet Sandstad (vokal, mandolin, autoharp), Ståle Gilberg (gitarer, vokal) og Torkild Sannes Søby (kontrabass, mandolin, vokal).

Sweet Darlings (1)

Arrangementet er på Teaterhuset Munken fra kl. 22.00 til 23.00. Arrangementet har 18-årsgrense. 

 

The F&M Project (konsert)

The F&M Project er et band fra Larvik og Sandefjord, med fast øvelsessted i Tjølling. De spiller en god blanding av funk, soul og rock, både egne låter og covers. Bandet består av vokal, gitar, bass, keyboard, trommer og blåserekke.

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 23.15 til 00.00. Arrangementet har 18-årsgrense. 

The F&M Project 2

The F&M Project på facebook

 

Trubadur Tor Odin Dahl (konsert)

Tor Odin Dahl er gitarist og låtskriver, og digger dynamikken i ordene, gitaren og samspillet med publikum. Han synger sanger om de sterke og de svake, og om livet som går frem og tilbake. Dette blir en rolig og rocka akustisk opptreden, med sanger du kan bli den første til å høre.

Tor Odin Dahl

Kom og opplev en unik plass som "Åttekanten" er. Den ligger innerst i Hammerdalen. Følg faklene på siden av Abax bygget. Her vil det også bli mulighet for noe godt i glasset. Vi holder åpent fra 19.30 til 02.00. Velkommen skal du være!

Arrangementet er på Kraftstasjonen fra kl. 22.00 til 22.30. Arrangementet har 18-årsgrense. 

Tor Odin Dahl på Soundcloud

 

Trio de Janeiro (konsert)

Den kulturelle spaserstokken inviterer til konsert med en trio som har gledet sitt publikum i 35 år! De tar oss med inn i bossanovaens rytmer og jazzens lune univers. Trioen består av Anne-Marie Giørtz på vokal, Tom Steinar Lund på gitar og Frøydis Grorud på saxofon. Alle tre er kjente skikkelser innenfor jazz-sjangeren i Norge, og trioen har både laget bestillingsverk til Moldejazz og fått Spellemannprisen for sitt arbeid.

 

Trio De Janeiro

Arrangementet er på Sliperiet kulturverksted fra kl. 14.30 til 15.30. 

 

Vargtass (konsert)

Vargtass består av lokale musikere som spiller harmonisk musikk på norsk. Gruppa formidler fortellinger man kan kjenne seg igjen i. Det meste av musikken og alle tekster er skrevet av Trond S. Erlandsen. 

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 20.15 til 21.00. Arrangementet har 18-årsgrense. 

Vargtass på facebook

 

Vestfold Trekkspillorkester (konsert)

Konsert med Vestfold Trekkspillorkester, under ledelse av Agnes Sofie Flåten. Orkesteret har elever fra hele Vestfold, inkludert fra Larvik kulturskole.

Arrangementet er på Sliperiet kulturverksted fra kl. 14.00 til 14.30.

 

Vrak (konsert)

Blant all den søte og polerte poppen i musikkverdenen, spiller Vrak rå og hard musikk. Tekstene er både kritiske og selvironiske, med et glimt i øyet. Det er vanskelig å si helt hvilken sjanger Vrak befinner seg i, men om du blander The Stooges med Beatles, Deep Purple, tidlig Pink Floyd, Stones og David Bowie, er du nok inne på noe. Vrak er et band fra Oslo, og består av seks talentfulle unge musikere. Du skal kjenne, føle og vite at du har vært på en konsert med Vrak. De gir seg ikke før bygget rister og malingen løsner fra veggene!

Arrangementet er på Larvik mikrobryggeri fra kl. 22.30 til 23.15. Arrangementet har 18-årsgrense.

Vrak på Instagram / Vrak på Facebook

 

Østre Vestrum Ukulelelag (konsert)

Østre Vestrum Ukulelelag er en humørfylt gruppe fra Larvik, med mange års fartstid som underholdningsband i distriktet. Bandet på åtte spiller forskjellige typer ukulele, og har et bredt repertoar som spenner fra Beatles til Erik Bye. Mellom låtene serveres gode historier. 

Gruppens formål er å spre glede og musikk til alle, og det kan man trygt si at de gjør enten de opptrer på et bygdetun, en firmafest eller i en konsertsal. Her blir det garantert høy allsangfaktor!

Østre Vestrum Ukulelelag 2

Arrangementet er på Bølgen kulturhus fra kl. 21.30 til 22.30. Arrangementet har 18-årsgrense.

Østre Vestrum Ukulelelag 

Til toppen