Flere renovasjonsbiler kjørte ut - utsetter henting til neste uke

Innhold

På grunn av store mengder snø, og svært krevende forhold både for renovatører og renovasjonsbiler, er det besluttet å utsette denne ukas innsamling av plastemballasje og matavfall. 

Renovasjonsbil I Grøfta 5
Dette var én av tre renovasjonsbiler som kjørte av veien i Larvik tirsdag. Foto: NordRen AS

Avgjørelsen er tatt for å sikre trygg avfallsinnsamling, etter at det tidligere i uka har vært flere episoder der renovatørene har havnet i problemer. 

– Bare på tirsdag var det tre av bilene som kjørte ut. Det gikk da også utover resten av ruten de hadde. Selv om mange sleit seg gjennom mye i går, er det også mye som ikke ble hentet fordi renovatørene ikke kom seg inn på veier og så videre, sier fagkoordinator for vann, avløp og renovasjon, Liv Gunvor Knoph Backman. 

Og legger til: 

– Det er fortsatt store mengder snø i gatene, og renovasjonsbilene har vanskeligheter med å komme frem i boligfeltene, får ikke snudd og er i veien for brøytemannskapet. 

LES OGSÅ: Her kjøres snøen vekk de neste fem dagene

Renovasjonsbil I Grøfta
Foto: NordRen AS

Matavfall hentes neste uke

Hun sier at folk dermed får litt bedre tid på å rydde og måke snø rundt beholderne, så renovatørene kan komme til igjen neste uke. Denne uka har det i utgangspunktet vært innsamling av plast- og matavfall alle steder i Larvik, i tillegg til glass og metall på Østre Halsen.  

Det vanlige er at matavfall hentes hver uke. Restavfall, plast og papir hentes hver tredje uke, mens glass og metall hentes hver sjette uke. 

Knoph Backman opplyser at matavfall hentes som vanlig neste uke, mens plastemballasje må vente til neste ordinære tømmedag om tre uker.  

– Vi forventer noen klager på det, men det mest forsvarlige nå er å avvente til neste uke. Kommunen har måttet prioritere å holde veiene åpne, og akkurat begynt å rydde bort snøen. Renovasjonsbilene burde nok egentlig ikke kjørt i går. Flere nabokommuner stoppet allerede da. Vi gjør det samme nå ut uka, rett og slett for at det skal bli ryddet bort mer snø. 

Likevel kommer renovatørene til å ta enkelte turer, for eksempel til borettslag og sameier.

Skal være fleksible 

Det samme gjelder de få som eventuelt ikke fikk hentet restavfallet sitt i forrige uke, eller der hvor beboere på Østre Halsen ikke ble kvitt glass- og metallavfallet sitt etter jule- og nyttårsfeiringen. 

Knoph Backman håper folk flest har anledning til å sette vekk plastavfallet sitt i en kjeller, bod eller garasje fram til neste innsamling. 

– Og nå som det er kaldt bør det gå bra for de aller fleste at matavfall hentes neste uke. Det er sjelden beholderne med matavfall blir fulle, sier hun. 

Innbyggere som har spørsmål rundt avfallshåndteringen bes kontakte Servicetorget på telefon 33 17 10 00, chat eller e-post servicetorget@larvik.kommune.no

Renovasjonsbil I Grøfta 3
Til toppen