Bærekraftig landbruk

Innhold

Bærekraftig mat må være sunn og trygg å spise. Det forutsetter friske dyr og planter uten bruk av medisiner og antibiotika. Samtidig vil bærekraftig matproduksjon være motstandsdyktig mot endringer, for eksempel i klima eller pris.

Kunnskapsgrunnlag - Bærekraftig landbruk i Larvik

For å sikre bærekraft i matproduksjonen må bondens og andre medarbeideres arbeidsforhold ivaretas på en god måte. Det skal være trygt å jobbe i landbruket og det må sikres rettferdige lønnsforhold i hele verdikjeden.

Landbruk omfatter også skogbruk. Skog representerer et naturlig bidrag i det globale karbonkretsløpet, og bærekraftig skogbruk forutsetter at avgangen av skogsvirke ikke overstiger netto tilvekst over tid. Biologisk mangfold avhenger av tilgang til de elementene som skogen totalt sett består av.

Les hele kunnskapsgrunnlaget her

Til toppen