Undervisningsopplegg

Innhold

Det finnes mange flotte undervisningsopplegg som kan brukes både i barnehager og skoler. Under finner du relevante lenker fordelt på kommunens fem fokusområder.

Miljømoro kort

Kortene er laget for å øke miljøbevisstheten blant ansatte, barn og foreldre i barnehager og barneskoler.

Miljømoro kort

LOOP Miljøskole

LOOP Miljøskole er et gratis opplegg til undervisning om kildesortering, gjenvinning, kretsløp og miljø. LOOP Miljøskole inkluderer materiell og opplegg for barnehage opp til videregående skole. 

Loop Miljøskole

Energiutfordringen

Energiutfordringen er Enovas læringsverktøy om energi og klima. Det er et digitalt læringsverktøy tilpasset 5.-7. trinn. Gjennom et ferdig laget undervisningsprogram vil elevene få grunnleggende kunnskap om energi, energibruk og dagens utfordringer i klimaspørsmål. 

Energiutfordringen

naturfag.no

naturfag.no er et nettsted for lærere i regi av Naturfagsenteret. Her finnes læringsressurser, undervisningsmetoder og mye mer. 

naturfag.no

Klimaskolen

Her kan du finne oppgaver og aktiviteter for undervisning om klima, miljø og bærekraftig utvikling fordelt på ulike skoletrinn. 

Klimaskolen

Arcticsystem.no

På disse sidene finner du informasjon om økosystemer og naturmiljøer i Arktis. Informasjonen er presentert med bakgrunn i forandringene som skjer akkurat nå som følge av global oppvarming. 

Arcticsystem

Klimafilm

Her kan du få med deg høydepunktene fra klimaforskningen i ti kortfilmer om årsaker, konsekvenser og løsninger. 

Kunnskapsfilm

Skoleskogen

Skoleskogen er en av flere portaler til undervisningsprogrammet "Lære med skogen". Dette er et tverrfaglig pedagogisk hjelpemiddel som tilbyr undervisningsopplegg med en rekke aktiviteter og oppgaver til bruk i skolen. 

Skoleskogen
Til toppen