Har du innspill til kommunens klima- og energiplan?

Innhold

Nå skal vi oppdatere planen som sier hvordan kommunen skal kutte klimagassutslipp og forberede oss på klimaendringene som kommer. Hva er viktig for deg når det gjelder klima og energi i Larvik?

Jente Med Paraply Istock
Hvilke klima- og energimål bør kommunen sette seg for fremtiden? Vi ønsker dine innspill!

I kommunestyret 12. februar vedtok nemlig politikerne at vi skal rullere klima- og energiplanen for Larvik kommune i løpet av 2025. Kort sagt betyr det at vi skal oppdatere planen, slik at den gjenspeiler dagens kunnskap, forventninger og krav. 

– For å få en plan som både bygger opp under våre overordnede mål i kommuneplanens samfunnsdel, og som er i tråd med måten vi nå skal arbeide på i kommunen vil det være avgjørende med gode innspill fra befolkningen i denne prosessen, sier Regine Merethe Hildre, miljøvernsrådgiver i Larvik kommune.

I desember 2024 ble den nye kommuneplanens samfunnsdel vedtatt. Denne planen er det øverste strategiske styringsverktøyet i kommunen. Innsatsområdene som fremheves i samfunnsdelen er viktige føringer for hvordan vi prioriterer tilgjengelige ressurser i årene framover.

Regine Merethe Hildre
Regine Merethe Hildre.

Spesielt relevant for klima- og energiplanen er innsatsområdet Møte fremtiden i Larvik - den motstandsdyktige kommunen og bærekraftmål 13: Stoppe klimaendringene.

Vi ønsker innspill om alt fra: 

  • Hvilke klima- og energimål bør kommunen sette seg for fremtiden?  
  • Forslag til tiltak innen klima og energi som kommunen kan iverksette
  • Hvordan kan innbyggere og andre bidra?
  • Hvorfor er dette temaet viktig for deg?

Frem mot sommeren kan du når som helst sende oss dine innspill:

Send innspill til klima- og energiplan

Fem hovedtema

Siden 2003 har Larvik kommune jobbet med klima- og energi med utgangspunkt i fem fokusområder. Disse videreføres også i den kommende planen. 

  1. Klimakommunikasjon
  2. Areal- og transport
  3. Forbruk og avfall
  4. Stasjonært energiforbruk
  5. Klimatilpasning og klimarisiko

Stram fremdriftsplan

Hvis alt går som planlagt blir den oppdaterte planen vedtatt i løpet av året.

– Det er en stram framdriftsplan, men vi skal sikre at medvirkning og forankring ikke går på bekostning av tempo. 

Selve planprosessen og hvilke muligheter for medvirkning som kommer kan du følge med på via kommunens hjemmesider og Miljørn sin instagramkonto

Har du tid til å gjøre no’ bra? 

Musikkvideoen til Miljørn er et eksempel på tiltak innen holdningsskapende arbeid, samtidig som den synliggjør de andre fokusområdene. Elever fra Tjodalyng skole har stilt opp videoen.

– Det synes vi er skikkelig gøy! Miljørn vil bli brukt aktivt i denne prosessen for å nå ut til både voksne og barn. Følg han på Instagram, vi oppdaterer så ofte vi kan for å synliggjøre kommunens klima, energi og miljøarbeid, avslutter Hildre. 

Til toppen