Fire matvogner er klare for sommeren i Indre Havn

Innhold

Hjemmelagde burgere med flere økologiske råvarer, ferske reker og sjøkreps, kebab med innslag fra indiske og amerikanske mattradisjoner, italiensk pizza samt dessertvarianter som churros, softis og donuts. Det er noe av hva som vil stå på menyen i Indre havn denne sommeren. 

Mjosfronten Nytttilbud I Hamar 2021 HRK 01680 Foto Lars Martin Boe
Slik ser det ut på Mjøsfronten i Hamar kommune, og dette har vært en tydelig inspirasjonskilde for prosjektleder Ingerid Heggelund i arbeidet med hvordan Indre havn i Larvik skal se ut i sommer. Foto: Lars Martin Bøe

21. mai stenger kommunen av 47 parkeringsplasser mellom Tollboden og Pica Pica, mot sjøsiden, for å gi plass til det nye serveringsområdet. 

19 dager senere – 10. juni – er det felles startskudd for både ny serveringplass og Larvik Pride. Fire matvogner er nå klare for sommersesongen og har søkt om serveringsbevilling. 

Pica Pica vil stå for skjenkebevillingen i området.

– Vi skal forvandle arealet mellom Pica Pica og Tollboden til en vakker uteservering. Vi skal ikke fjerne asfalten, men vi skal både plante og legge kanter, og avdekke noe av det gamle kuppelsteindekket. Vi håper å finne rester av det historiske anlegget, og bygge opp noe helt nytt som skal stå fram til 1. oktober. I tillegg er iVekst i gang med å bygge plantekasse og disse paviljongene, sier prosjektutvikler Ingerid Heggelund. 

12 til 22

Hun jobber parallelt med å få på plass en erstatning for parkeringsplassene som blir borte. 

– Vi er i dialog med Larvik Indre Havn AS, som eier arealet mot jernbanesporet. Men om vi rekker å få på plass en erstatningsløsning vet jeg ikke ennå, sier Heggelund.

Åpningstidene for matserveringene blir trolig fra klokka 12 til 22, og så blir det opp til Pica Pica hvor lenge man vil ha alkoholservering. 

Burger2
Slike burgere skal Art of Taste tilby kundene

– Det er nesten umulig å få til dette på så kort tid. Men vi gjør så godt vi kan for å avbøte på situasjonen med Vestre Brygge og Pakkhuset, og få til noe «på tross av», sier hun.

De fire matbodene som har ønsket å tilbringe sommeren i Indre havn er: 

  • HotWheels – italiensk pizza 
  • Swedish Kebab Mafia 
  • Art of Taste 
  • Alex Foodtruck – dessertretter
Mjosfronten Nytttilbud I Hamar 2021 HRK 01691 Foto Lars Martin Boe
Fire matboder er klare for å servere ulike retter i Indre Havn denne sommeren. Foto: Lars Martin Bøe

Kvalitet i fokus

– Jeg tenker at tilbyderne utfyller hverandre godt. Alle har fokus på kvalitet, og at det skal være ordentlig mat. Det blir ikke noe mindreverdig selv om det serveres fra matvogn, sier Heggelund. 

Håvard Furulund i Swedish Kebab Mafia har hatt vogna si i Tønsberg i et par år, men flytter den altså til Larvik nå. 

–Vi sikter mot høy kvalitet, med fokus på råvarer og så rent kjøtt som det går an å lage på dønervis. Litt originalt og litt lekent er tanken. Det skal være litt spicy, med noen innslag fra amerikansk philly steak og noen Bombay-ting. Og litt briani, falafel og sånne ting, sier han.

Lokal sjømat

Furulund understreker videre at det «ikke blir sånn farsekebab med Thousand Island». 

– Og brødene er bakt på et kurdisk bakeri, som lager for oss. Konseptet er sånn at de tre driverne vil få frie tøyler til å forme det. Det eneste vi ikke kan vike på er kvaliteten på råvarene, sier han. 

I tillegg har de planer om å tilby lokal sjømat og dagsferske reker og sjøkreps. Dette vil i så fall selges fra kjøkkenet i Tollboden.

Kebabmafia
Matvogna til Swedish Kebab Mafia.

– Det må eventuelt settes inn litt mer utstyr for å imøtekomme kravene. Men jeg ser for meg at folk for eksempel kan få kjøpe seg en rekeboks med noe tilbehør. Vi ser på mulighetene for en del typer sjømat. Det er mye lokalt som holder høy kvalitet, sier han. 

Driverne av Art of Taste er Eva og Sebastian Sandberg - og her blir hamburger det store satsningsområdet. 

– Vi har bestemt oss for å tilby hjemmelaget burger med hjemmelaget brød, basert på økologiske egg og økologisk melk. Så kommer vi til å lage egne salater, sauser og økologisk majones, sier Eva Sandberg. 

– Hensikten er å tilby en sunnere variant av hamburgere, i tillegg til å servere hjemmebakte kaker med müsli og så videre. 

Ekteparet har tidligere drevet «Perfect Pizza» i Sandefjord fram til de solgte i 2012. Eva har deretter jobbet som interiørarkitekt, men har hatt et ønske om å returnere til matbransjen. Nå jobber de med å rendyrke et hamburgeskonsept de vil kalle «Hamburgini». 

– Jeg fant ut at jeg brenner for matlaging, og at jeg har stor glede av å tilby noe som både smaker bra og er bra for helsa, sier Sandberg. 

Alex Foodtruck, som drives av Alexis Rodrigues Da Silva, kommer til å konsentrere seg om dessertmenyen. Planen er å tilby churros, softis, kuleis og donuts. 

Parkeringsplass Ved Tollboden1 Web
Parkeringsplasser byttes ut med uteservering ved Tollboden til sommeren.
Til toppen