Film

Innhold

Her kan du se informasjon om filmene som skal vises på Kulturnatt 2022 i alfabetisk rekkefølge.

Swamp Lion – førpremiere

Fra kl. 15.00 til 17.00 på Bølgen 3 kan du bli med på Matinéklubbens førpremiere på filmen Swamp Lion, med besøk av filmprodusent, Magnus Kristiansen.

NB! Filmen er ikke gratis.

Swamp Lion (2022). 
Regi: Torben Bech
Aldergrense: 12 år.

I denne spenningsfilmen følger en arbeiderklassefamilie i en liten grenseby i Texas. Jim (Michael Ray Escamilla) og Bee (Bre Blair) sliter med å holde tritt med de økende medisinske utgiftene for sønnens kreftsykdom. Når en ny behandling viser seg å koste 250 000 dollar, bestemmer Jim seg for å gjøre alt som trengs for å få pengene, selv om det betyr å smugle narkotika over grensen. Et valg som bokstavlig står mellom liv og død.

Swamp Lion er et nydelig fotografert verk som utforsker hvor langt en familie vil gå for å redde barnet sitt. En pulserende og velspilt neo-western som stiller spørsmålet om hva som er rett og galt.

Se trailer her

Munch: Love, Ghosts and Lady Vampires 

Dokumentarfilmen innledes av Solfrid Sakariassen fra Munchs hus kl. 17.00 i Bølgen 1. Filmen er ferdig ca. 19.00. 

NB! Filmen er ikke gratis. 

Det er ingen maler i verden som er både mer berømt og mindre kjent enn Edvard Munch. Gjelden samtidskulturen har overfor Munch er imponerende, og strekker seg fra Andy Warhol til Ingmar Bergman, fra Marina Abramovic til Jasper Jones. Hans malerier har blitt et symbol og samtidig et tegn på tragediene i det tjuende århundre, og kunsten hans åpnet dører og eksperimentelle veier med ekstraordinær modernitet.

I dag er det imidlertid byen hans, Oslo, som setter et vendepunkt for kunnskapen om Munch: fødselen av et nytt museum, som åpnet i oktober 2021. Dokumentaren vil starte derfra for å belyse en mann og en kunstner med enkel sjarm, en forløper og en mester.

Regi: Michele Mally
Med: Ingrid Bolsø Berdal
6 års aldersgrense

Arrangør: Bølgen kino, i samarbeid med Larvik Kunstforening.

Se trailer her

Til toppen