– Målet er å lyse opp hverdagen til Larviks befolkning

Innhold

Og med 550 fakler og 2000 mennesker i gatene var det ingen tvil om at det var nettopp dette Kulturnatta gjorde lørdag 11. november.

Med totalt 96 programposter og 39 forskjellige arenaer var Kulturnatta stappet full med noe for enhver smak – og Larviks befolkning skuffet ikke! 

I gatene, som ellers er ganske så folketomme i november, var det mennesker å se overalt. Dette er noe prosjektleder for Kulturnatt, Kristine Bohlin, synes var utrolig gøy å se.

– Når folk trosser kulda og velger kultur fremfor sofaen, da må vi ha fått til noe bra, forteller hun.

Kristine Bohlin (1)
Prosjektleder for Kulturnatt, Kristine Bohlin.

Arrangementene var hovedsakelig fra Hammerdalen, langs fjorden og bort til Larvik kirke, slik at folk kunne gå fra sted til sted. Men det var også arrangementer oppe i byen, og hele veien ut forbi Stavern.

Flammeshow (2)
Rubiña Espirituinquieto holdt flammeshow utenfor Sliperiet

– En folkefest for alle

Kulturnatta er Larviks største kulturelle begivenhet, med mål om å skape en fin opplevelse for Larviks befolkning – helt gratis.

– Det unike med et arrangement som Kulturnatta er at dette er en folkefest for alle i Larvik, både store som små, forteller Bohlin.

DSCF9752
En overraskelse ventet i vinduene til Norconsult under lysvandringen.

– Mange lever i trangere kår om dagen og har ikke råd til å komme seg ut. Og på denne ellers mørke og triste tiden av året er det viktig å skape nye minner og dele gode stunder sammen. 

Prosjektlederen forteller videre at hun har mottatt flere tilbakemeldinger fra arrangører som synes dagen var en stor suksess. 

Østre Vestrum Ukulelelag
Østre Hedrum Ukulelelag spilte for full sal på Sanden scene.

– Flere arrangører fortalte at de var overrasket over hvordan alle koste seg sammen, til tross for hvor mange forskjellige mennesker som var samlet. I tillegg har vi fått mange tilbakemeldinger fra restauranter som har doblet omsetningen sin denne dagen, sier hun.

– Vi har et luksusproblem

Også publikum så ut til å stortrives på de ulike arrangementene, og Bohlin har nesten bare mottatt positive tilbakemeldinger.

– Det eneste negative jeg har hørt er at det var for mye som foregikk, men dette tar jeg egentlig som et kompliment. For når det er så mange gratis arrangementer på en gang, at folk nesten ikke klarer å velge, da har vi et luksusproblem, forteller hun.

Det er andre året Bohlin arrangerer Kulturnatt i Larvik, og det er ingen hemmelighet at en såpass stor rigg krever mye planlegging. Men at det er verdt det, det er det ingen tvil om. 

Chaos And The Calm
Chaos and the Calm spilte akustisk konsert på Sanden.

– Folk sier at de har truffet mange gamle kjente og at de har hatt det kjempegøy. Kulturnatta gir larviksfolk en litt lysere november, og da er det absolutt verdt all jobben i forkant!

Gudsforlatt
Metallbandet Gudsforlatt spilte på Larvik Mikrobryggeri.
Skatehall
Larvik skateboardklubb hadde åpen hall på Kulturnatta.

Flere hundre frivillige

Det er ingen tvil om at Kulturnatta tilbydde en opplevelsesrik dag for innbyggerne i Larvik, men dette hadde vi ikke fått til uten de frivillige. Bak den store folkefesten var det nemlig flere hundre frivillige som hjalp sine lag og foreninger med å skape og drifte arrangementene. 

– Tusen takk til alle som hjalp til med å arrangere og alle mennesker som møtte opp som publikum, avslutter Bohlin.

Kick
Massevis av mennesker trosset regner for å høre koret Kick synge i trappa på Fritzøe brygge.
Til toppen