Kommunen flagger for Larvik Pride

Innhold

Ordfører Erik Bringedal er glad for at Larvik kommune, som i de foregående årene, heiser Pride-flagget til støtte for den skeive bevegelsen.

Pride
Pride-fargene er gode representert i Indre havn i dagene framover.

Vi ønsker å bygge opp imaget av Larvik som en solidarisk og inkluderende by, som behandler alle på en ryddig måte. Og så er det sånn at kvaliteten på et samfunnet er litt bestemmende av hvordan samfunnet behandler sine minoriteter, sier Bringedal. 

Torsdag morgen ble Pride-flaggene heist både i Indre havn, på torget i Larvik, på Kronprinstomta i Stavern og i Svarstad. Pride-arrangementet pågår fra 8. juni til 10. juni. 

Larvik Pride-general Trond Levsaker var selv ute i 05-tiden for å heise flagg, med kommunens velsignelse. Kommunedirektør eller ordfører har ifølge flaggreglementet anledning til å treffe beslutning om flagging.

Levsaker er glad for at tradisjonen videreføres i Larvik kommune - og mener markeringen av Pride er enda viktigere etter den tragiske masseskytingen i Oslo i fjor rettet mot LHBT-miljøet. To personer mistet livet. 

Oslo Pride ble avlyst som en konsekvens av angrepet. 

– Dessverre er markeringen enda viktigere i år, for å vise at det er fri kjærlighet. Alle må få velge venner og kjærester selv, og helt fritt fra andres holdninger og eventuelle fordommer. Stikkordene er mangfold, inkludering og likeverd, sier Levsaker. 

Larvik Pride har et fyldig program for de tre dagene, og du kan lese mer om arrangementet på deres Facebook-sider. 

Pride2
Trond Levsaker er Pride-generalen i Larvik

Lørdag er det Pride-parade fra Larvik torg, som ender opp i Indre havn. Der skal Pride offisielt også åpne Tollboden Street Food - som er Larvik kommunes serveringstilbud i området denne sommeren. 

Til toppen