Aktiviteter ved Verket

Innhold

Tegning og maling

Mange opplever stor glede og tilfredsstillelse ved å leke seg med det visuelle uttrykket i linjer, form og farge. Noen ønsker å jobbe figurativt. Andre ønsker en mer intuitiv tilnærming til det å skape. Veileder ønsker å møte dine individuelle ønsker og behov for den kreative prosessen.

Tegnekafé

Er du glad i å tegne og liker å være sammen med folk? Vi samles i kaféen til tegnekafé for å dele tegneopplevelser. Vi leker med form og farger, og deler gjerne arket med deg. Ta gjerne med noe du har laget før, hvis du har lyst å dele med oss andre.

Foto

Å fotografere er å fange øyeblikket, «å fryse» tiden. Vi går ut og leter etter linjer, former, lys og motiver. Du lærer litt om kameraets innstillinger, portrettfotografering og makrofotografering. Det blir noe arbeid med bildene i redigeringsprogram.

Grafisk design - nivå 1

Nybegynnerkurs i grafisk design. I all enkelhet handler dette om å sette sammen tekst, bilder og grafiske elementer for å kommunisere visuelt. Plakater, brosjyrer, magasiner og bøker er eksempler. Vi jobber primært i Adobe Illustrator. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Grafisk design - nivå 2

Kurset bygger på erfaringer og kompetanse fra nybegynnerkurset. Bestått opptaksprøve er nødvendig for å delta på dette kurset.

Grafisk design - arbeid

Dette er VERKETs grafiske avdeling som i hovedsak jobber med konkrete oppdrag. Krever gjennomført Grafisk Design nivå 1 og 2, eller tilsvarende.

Snarveien - instrument

Individuell musikkundervisning i piano/keyboard, gitar, bass eller trommer. Mye spilling, lite teori.

Snarveien - scene

Kan du et instrument, eller er glad i å synge? Har du kanskje ikke hatt mulighet til å stå på en scene og gledet et publikum før? Kanskje er dette muligheten… Målet med dette tilbudet er å skreddersy et individuelt musikkprosjekt som ender opp i en opptreden på VERKETs jule- eller sommeravslutningskonsert på hovedscenen. Enten alene, sammen med Tommy, eller sammen med andre medmusikanter. Mulighetene er mange.

Gitar - nybegynner

Gruppebasert grunnleggende gitaropplæring. Beboere på Larvik mottak prioritert. Varighet 1 semester.

Dans

Liker du å danse? Bli med på en times moro med musikk i Studio Nilles lokaler i Sliperiet. Timen passer for alle, og du trenger ingen tidligere danseerfaring.

Garn, strikk og tekstil 

Ta med strikketøy, hekletøy eller broderi og kom sammen med en ivrig gjeng likesinnede. I disse gruppene er det også mulighet til å være med på prosjekter med symaskin. Vi ønsker deg velkommen til å lære noe nytt,være kreativ og sosial på samme tid.

Søm egne prosjekter

Dette er gruppen for deg som ønsker å sy dine egne prosjekter.

Tre

På snekkerverkstedet skaper og produserer vi ulike bruksgjenstander i tre. Vi tar i bruk gamle håndverkstradisjoner så vel som å lage ting med nye og funksjonelle verktøy. Veileder vil møte dine kreative ønsker og behov for å utforske ulike treprodukter.

Kreativ fredag

Denne dagen er for alle kreative aktiviteter. Du har med ditt eget prosjekt eller oppgave, men kan få veiledning til å utføre den hvis du trenger det. Her kan du for eksempel strikke, tegne, male, fargelegge, perle, lage kort eller sy osv. Vi har flere symaskiner tilgjengelig og mye annet fint utstyr.

Delt lesing

Har du lyst til å oppleve litteratur i fellesskap med andre, er denne lesegruppen noe for deg. Vi setter hverdagen på pause og dykker ned i den gode litteraturen. En leseguide leser høyt fra utvalgte noveller og dikt. Målet med lesegruppen er å gjøre litteratur og leseopplevelser tilgjengelig for alle, uavhengig om du har lest lite eller mye fra før. Velkommen til en hyggelig og uformell leseopplevelse.

Husband

Trakterer du allerede et instrument? Ønsker du å spille sammen med andre? VERKET har for tiden 3 husband. Dette er helakustiske band som i hovedsak spiller kjente og kjære låter. Husbandene underholder alltid på VERKETS jule- og sommeravslutningskonserter. Noe basiskunnskaper på ditt instrument forventes.

Til toppen