Prosjekter på Verket

Innhold

Liker du å være med på prosjekter? Her kan du lese litt om de ulike prosjektene du kan koble deg på.

Amandaprosjektet

Det er også mulig å være med på Amandaprosjektet - strikk til nyfødtavdeling.

"Amandaprosjektet er oppkalt etter datteren til Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebø som levde hele sitt liv på nyfødt-/barneintensivavdelingene på Stavanger sykehus og Rikshospitalet. Begge sykehus gjorde en fantastisk jobb og som foreldre hadde de et behov for å gi noe tilbake. Det kunne de gjøre gjennom strikking og hekling.

Små kropper som er syke trenger ekstra varme, og mens Amanda lå på Rikshospitalet ble de oppfordret til å strikke til henne. Hode, tær og hender er der vi har størst varmetap og de små klarer ikke regulere varmen selv. Å kunne ha den varme ulla mot huden hjalp Amanda, men ved å bryte opp alt det «sykehushvite» med litt farger fikk de det litt normalt rundt henne, og det hjalp dem også.

Mens de var på avdelingen fikk de vite at de gjerne skulle hatt flere, helst mange, som kunne bidra til de små. Det fødes hele tiden barn og noen av dem trenger ekstra hjelp. Det å få en lue, et teppe, et par sokker og kanskje votter betyr mye for den lille, men også for de som står rundt. Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke eller hekle blir satt utrolig stor pris på når man er i en slik situasjon.

IMG 4299

Ull&omtanke Vestfold

Mer info kommer

Salsås mikrobibliotek

En tur til Salsås kan være en flukt. Fra hverdagens krav, fra tanker og plikter. På samme måte kan en tur i bøkene være det.

Mikrobiblioteket er laget ved hjelp av innsatte som bruker det som en fluktmulighet, fra monotonien i fengselet, og en flukt ut i noe annet som kan inspirere til et yrkesvalg eller i det minste en aktivitet som får tankene til å vandre.

Biblioteket er eid av Larvik bibliotek og Larvik og omegns turistforening.

Det ble bygd i august/september 2023 av Verket Larvik og innsatte i Larvik fengsel som en del av LitteraTUR - to uker med fokus på friluftsliv og litteratur i regi av Larvik og omegns turistforening og Larvik bibliotek. Åpningen av "Flukt" var 24. september 2023.

Monteringen er det Verket Larvik, innsatte i Larvik fengsel og frivillige fra Larvik og omegns turistforening som har stått for.

Til toppen