Nyheter og prosjekter

Innhold

Liker du å være med på prosjekter? Her kan du både lese om hva som skjer og om de ulike prosjektene du kan koble deg på.

Invitasjon til innspillskafé

Hvordan ønsker vi at lokalsamfunnet skal være i 2040 og hva skal vi satse på framover for at vi skal oppnå  det vi ønsker? Din mening er viktig! Først når mange av oss sier hvordan vi vil ha det i Larvik og våre  lokalsamfunn framover, kan vi ta riktige skritt i den ønskede retningen.

Velkommen til innspillskafé i VERKET kafé tirsdag 25. juni kl. 12.00 - sammen skaper vi gode  lokalsamfunn! Ingen påmelding nødvendig, bare å dukke opp og bli med på praten sammen med Heidi Kvale, som er ansvarlig for innspill til kommuneplanens samfunnsdel.

Sommerverket20

Blomster på Tollboden

Liker du å vanne blomster? Nå har vi mulighet til å bidra med å holde Tollboden blomstrende gjennom  sommeren. Som betaling får VERKET kjøpe inn noe vi trenger til våre aktiviteter. Har du lyst til å være med, får du også være med å bestemme hva vi skal invitere i. Meld deg på til Cecilie, send en sms til 98231906 om hvilke(n) dag(er) eller periode du kan bidra.

Omfanget av vanningen avhenger jo en del av været, og blir det varmt og mye sol, så blir det behov for vanning. Vi lager en oversikt over hvem som har mulighet til å bidra hvilke dager. Det blir opprettet en gruppechat i Messenger, slik at vi kan bytte dager hvis det blir behov for det. Vi starter allerede i uke 26 og avslutter i uke 34. 

Blomster
Bilde av forsiden til Kommuneplanens samfunnsdel Larvik kommune

Sommer i Herregården

Det er fortsatt mulig å koble seg på vårens store bykunstprosjekt! Bli med på innspurten i skapelsen av både små og store kunstverk av tekstil, tre eller maling. VERKET og Larvik museum flytter snart sammen, og mens vi venter har Larvik museum invitert oss til å pimpe opp / lage bykunst på sikkerhetsgjerdene som settes opp rundt Herregården i sommer.

Det er både enkle og mer kompliserte oppgaver, noe for en hver smak. Kom innom og snakk med Håkon, Anne Kari, Christina eller Elin, så finner dere en oppgave sammen.

IMG 4910
IMG 4913
Gammelt sykkeldekk dekoreres med tyll
Blå sommerfugl klippes ut av metallplate

Vi redder unik historie

Om ikke lenge starter renoveringen av Gamle Mesterfjellet skole, og der står det mye skatter som vi ønsker å ta vare på til innflytting i nye lokaler. Håkon og en gjeng medlemmer har gått gjennom hele bygget og samlet, demontert og sikret flere unike skatter som skal gjenbrukes når vi flytter inn i nyrenoverte lokaler. 

Gamle nedtrekkskart på skolen
IMG 4964
Skap som står åpne
Gammel bordvev

Amandaprosjektet

Det er også mulig å være med på Amandaprosjektet - strikk til nyfødtavdeling.

"Amandaprosjektet er oppkalt etter datteren til Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebø som levde hele sitt liv på nyfødt-/barneintensivavdelingene på Stavanger sykehus og Rikshospitalet. Begge sykehus gjorde en fantastisk jobb og som foreldre hadde de et behov for å gi noe tilbake. Det kunne de gjøre gjennom strikking og hekling.

Små kropper som er syke trenger ekstra varme, og mens Amanda lå på Rikshospitalet ble de oppfordret til å strikke til henne. Hode, tær og hender er der vi har størst varmetap og de små klarer ikke regulere varmen selv. Å kunne ha den varme ulla mot huden hjalp Amanda, men ved å bryte opp alt det «sykehushvite» med litt farger fikk de det litt normalt rundt henne, og det hjalp dem også.

Mens de var på avdelingen fikk de vite at de gjerne skulle hatt flere, helst mange, som kunne bidra til de små. Det fødes hele tiden barn og noen av dem trenger ekstra hjelp. Det å få en lue, et teppe, et par sokker og kanskje votter betyr mye for den lille, men også for de som står rundt. Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke eller hekle blir satt utrolig stor pris på når man er i en slik situasjon.

Ullsokker og ull lue til små barn

Ull&omtanke Vestfold

Mer info kommer

Salsås mikrobibliotek

En tur til Salsås kan være en flukt. Fra hverdagens krav, fra tanker og plikter. På samme måte kan en tur i bøkene være det.

Mikrobiblioteket er laget ved hjelp av innsatte som bruker det som en fluktmulighet, fra monotonien i fengselet, og en flukt ut i noe annet som kan inspirere til et yrkesvalg eller i det minste en aktivitet som får tankene til å vandre.

Biblioteket er eid av Larvik bibliotek og Larvik og omegns turistforening.

Det ble bygd i august/september 2023 av Verket Larvik og innsatte i Larvik fengsel som en del av LitteraTUR - to uker med fokus på friluftsliv og litteratur i regi av Larvik og omegns turistforening og Larvik bibliotek. Åpningen av "Flukt" var 24. september 2023.

Monteringen er det Verket Larvik, innsatte i Larvik fengsel og frivillige fra Larvik og omegns turistforening som har stått for.

Til toppen