Aktiviteter ved Verket

Innhold

Litt om aktivitetene på VERKET

Myk opp

Rolige, myke øvelser i 10 minutter som gjør godt for kropp og sjel. Enkle øvelser som absolutt alle klarer. Velkommen til et godt pusterom med Elin.

Atelierfellesskap

Mange opplever stor glede og tilfredsstillelse ved å leke seg med det visuelle uttrykket i linjer, form og farge. Noen ønsker å jobbe figurativt. Andre ønsker en mer intuitiv tilnærming til det å skape. Veileder ønsker å møte dine individuelle ønsker og behov for den kreative prosessen.

Tegneøvelse

Et tilbud for deg som ønsker å lære ulike tegneteknikker. Oppgavene kan bestå av mindre tegninger ved bord og av arbeid med ulike tegneverktøy, eller arbeid med større tegninger på gulv og vegg der vi er mer fysisk i tilnærmingen. Her blir det rom for utforsking, læring og utvikling av egne tegneferdigheter.

Tegnekafé 

Er du glad i å tegne og liker å være sammen med folk? Vi samles i kaféen til tegnekafé for å dele tegneopplevelser. Vi leker med form og farger, og deler gjerne arket med deg. Ta gjerne med noe du har laget før, hvis du har lyst å dele med oss andre.

Foto

Å fotografere er å fange øyeblikket, «å fryse» tiden. Vi går ut og leter etter linjer, former, lys og motiver. Du lærer litt om kameraets innstillinger, portrettfotografering og makrofotografering. Det blir noe arbeid med bildene i redigeringsprogram.

Grafisk design – nivå 1

Nybegynnerkurs. Grafisk design dreier seg om å sette sammen tekst, bilder og grafiske elementer for å kommunisere visuelt. Plakater, brosjyrer, magasiner og bøker er eksempler. Det jobbes primært i Adobe Illustrator. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Grafisk design – nivå 2

Kurset bygger på erfaringer og kompetanse fra nybegynnerkurset. Bestått opptaksprøve er nødvendig for å delta på dette kurset.

Grafisk design – arbeid

Dette er VERKETs grafiske avdeling som i hovedsak jobber med konkrete oppdrag. Krever gjennomført Grafisk Design nivå 1 og 2, eller tilsvarende.

Snarveien – instrument

Individuell musikkundervisning i piano/keyboard, gitar, bass eller trommer. Mye spilling, lite teori.

Snarveien – scene

Kan du et instrument, eller er glad i å synge? Har du kanskje lyst til å opptre på en scene, foran et publikum? Dette er muligheten! Målet med dette tilbudet er å skreddersy et individuelt musikkprosjekt som ender opp i en opptreden på VERKETs jule- eller sommershow. Enten alene, sammen med Tommy, eller sammen med andre medmusikanter. Mulighetene er mange.

Gitar – nybegynner

Gruppebasert grunnleggende gitaropplæring. Varighet 2 semestre.

Dans

Liker du å danse? Bli med på en times moro med musikk i Studio Nilles lokaler i Sliperiet. Timen passer for alle, og du trenger ingen tidligere danseerfaring.

Strikkekafé – NY

Liker du å holde på med håndarbeid? Er du glad i å strikke eller hekle? Da er kaféen åpen for nettopp deg, hver dag. Ta med deg arbeidet ditt og slå deg ned i kaféen sammen med andre ivrige hobbyentusiaster. Det er også mulig å være med på Amandaprosjektet (strikk til nyfødtavdeling).

KreAktive dager

Ta med hobbyen din og bruk lokalet vårt. Vi benytter hovedsakelig lokalene i første etasje, som er kafeen, salen, kjeller og snekkerverksted hvor vi er tilgjengelig for råd og veiledning. Her kan du for eksempel strikke, klippe, lime, spikke, snekre, perle, tegne og male, fargelegge, sy, brodere eller lage makramè osv.

Det kan bli satt igang prosjektarbeid i løpet av semesteret som vi håper du vil delta på. Vi har spill som biljard, airhockey, fotballspill og playstation, i tillegg til ordinære brettspill. Vi har fokus på grønn trivsel og gjenbruk så her er det rom for å skape noe nytt av brukte gjenstander. Vi ønsker deg velkommen til en kreAktiv og lærerik dag på VERKET.

Tre

På snekkerverkstedet skaper og produserer vi ulike bruksgjenstander i tre. Vi tar i bruk gamle håndverkstradisjoner så vel som å lage ting med nye og funksjonelle verktøy. Veileder vil møte dine kreative ønsker og behov for å utforske ulike treprodukter.

Produksjon søm

VERKET tar på seg oppdrag. Denne våren skal vi jobbe med å sy utlåns-nett for Larvik bibliotek. Velkommen til å delta til deg som har LYST, både med og uten sømerfaring. Vi ønsker å tilrettelegge for muligheter til å tilegne seg ny kunnskap og samtidig stimulere til kreativitet og lekenhet.

Lesegruppe

Har du lyst til å oppleve litteratur i fellesskap med andre, er denne lesegruppen noe for deg. Vi setter hverdagen på pause og dykker ned i den gode litteraturen. En leseguide leser høyt fra utvalgte noveller og dikt. Målet med lesegruppen er å gjøre litteratur og leseopplevelser tilgjengelig for alle, uavhengig om du har lest lite eller mye fra før. Velkommen til en hyggelig og uformell leseopplevelse.

Band

Trakterer du allerede et instrument? Ønsker du å spille sammen med andre? VERKET har for tiden 3 band som i hovedsak spiller kjente og kjære låter. Bandene opptrer alltid på VERKETS jule- og sommershow. Basiskunnskaper på ditt instrument forventes.

 

Til toppen