Bra Mat

Innhold

Bra mat for bedre helse er et kurstilbud for personer som ønsker å gjøre endringer i sine levevaner med fokus på kosthold.

MERK! Se oppdatert informasjon om redusert tilbud grunnet Covid-19 på vår side Gradvis gjenåpning.

Om kurset

Kurset tar utgangspunkt i Helsedirektoratets anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet, og passer for personer som kan ha nytte av å endre levevaner for å forebygge komplikasjoner og/eller utvikling av sykdom. Kurset er ikke behandlingsfokusert og erstatter ikke individuell veiledning fra autorisert helsepersonell.

Den overordnede målsetningen med kurset er å motivere, hjelpe og støtte deltakerne til å gjøre positive forandringer i kostholdet under mottoet «små skritt – store forbedringer».

Kursleder skal hjelpe deltakeren til å finne fram motivasjonen til å endre kostholdet sitt, blant annet gjennom å bidra med verktøy til å gjøre gode valg i hverdagen.

  • Det tas inn 6-10 personer på hvert kurs
  • Alle i gruppen oppfordres til inngå gjensidig taushetsplikt. Dette tar gruppeleder opp ved første samling. Taushetsløfte er muntlig
  • Hver samling har et eget tema
  • Det blir gitt hjemmeoppgaver mellom samlingene
  • Det blir utdelt kursmaterialet ved første samling

Kursstart

Våren 2020 - ta kontakt for informasjon.

Sted

Villaen, Badeparken 10

Varighet

Kurset går over 5 ganger á ca to timer

Betaling

Kurset er gratis.

Påmelding

Påmelding gjøres via telefon til Frisklivssentralen 982 31 009, du kan også sende forespørsel på e-post til friskliv@larvik.kommune.no.

Til toppen