Innsatstrappen er modell for tilbud, tiltak, tjenester og aktiviteter i Larvik kommune – på tvers av alle kommunalområder.
Trappen skaper felles forventninger til hva kommunen kan tilby når, i tillegg til å gi en oversikt over hvilke tjenester, aktiviteter og tilbud som befinner seg på de ulike trinnene, hvilke tjenester som krever vedtak og hvilke tilbud og aktiviteter det ikke er nødvendig å søke om.

Slik bruker du trappa
Før det er behov for å begynne på trappa er det en enorm variasjon i tilbud og tjenester som er tilgjengelige uten at du trenger vedtak.
En dag vil du likevel få behov for mer støtte og hjelp, da begynner du stegene innsatstrappa.
De fleste trinn representerer enklere tjenester, mens de øverste trinnene representerer institusjonsbaserte tjenester og tjenester med heldøgns omsorg.
Innsatstrappa – grunnmuren for helsefremmende tilbud og tjenester
I hvert hovedområde finnes det mange flotte tilbud og tjenester som er tilpasset ulike livsfaser og utfordringsbilder for barn og unge, familier, voksne og pårørende. Alt fra aktiviteter og sosiale møteplasser, seniorkraft og frivillighet til praktisk hjelp, helsefremmende og forebyggende aktivitet og bolig.
I tjenesteguiden har vi samlet alle kommunens tilbud og aktiviteter, både de som krever vedtak og de som ikke gjør det - i tillegg til tilbud som er utenfor kommunen.
Tjenesteguiden – guide til helsetjenester og støtteTjenestetrappa – steg for steg
-
Arbeid og aktivitetstilbud, for eksempel dagaktivitetstilbud for personer med funksjonsnedsettelser (AoK), dagaktivitetstilbud for personer med demens, støttekontakttjenesten, ledsagerbevis og parkeringstillatelse.
Langtidsopphold institusjon, for eksempel på våre 12 ulike sykehjem.
-
Mestring i eget hjem, for eksempel praktisk bistand og opplæring, praktisk bistand og rengjøring og brukerstyrt personlig assistanse (BPA).
-
Helsetjenester hjemme, for eksempel hjemmetjenester og matlevering.
-
Tidsbegrenset opphold i institusjon, for eksempel korttidsopphold, avklaringsopphold, lindrende opphold, rehabiliteringsopphold og avlastning for voksne og barn.
-
Døgnbemannet omsorgsbolig, for eksempel på Bøkesenteret.
-
, for eksempel på våre 12 ulike sykehjem.