Praktisk informasjon

Innhold

Her følger praktisk informasjon om barnehagen vår.

Arrangement

Gjennom året har vi ulike arrangement for barn og foreldre. Informasjon om dette finner dere i vår årsplan.

Bursdager

Vi markerer barnas bursdager med egen samlingsstund hvor bursdagsbarnet er midtpunktet. Bursdagsbarnet får velge en lek eller aktivitet som vi skal gjøre sammen. Til lunsj serverer vi “bursdagsfrukt”. 

Bursdagsinvitasjoner

Skal dere invitere til bursdag oppfordrer vi dere sterkt til å tenke inkludering, og passe på at ingen blir stående alene i sitt kull/som jente/som gutt.

Gutt med forstørrelsesglass

Dagsrytme

Kl 07.00

Barnehagen åpner (vi er sammen på fellesrommet)

Kl 07.30-08.30

Frokost (avdelingsvis)

Kl 08.30-09.30

Lek inne/ute

Kl 09.30-10.30

Prosjektarbeid/ulike aktiviteter i mindre grupper/samlingsstund/ tur/hallen

Kl 10.30-11.45

Samling/lunsj

Kl 11.45-14.00

Hviletid for de yngste/lek ute for de eldre

Kl 14.00-14.30

Ettermiddagsmat

Kl 14.30-16.30

Lek inne/ute

Kl 16.30

Barnehagen stenger

For de yngste barna vil tidspunktet for måltider variere ut fra barnas individuelle behov.

Dugnad

I månedsskiftet april/mai har vi våronn i barnehagen. Barn og foreldre går sammen en ettermiddag og gjør det fint ute til 17. mai. Vi forventer at alle mann alle stiller opp.

Endringer i barnets livssituasjon

Er det endringer i familiesituasjonen, endringer i barnets helse eller andre ting som skjer, er det viktig at vi får vite det. Dette for at vi skal kunne møte barnet deres best mulig og legge til rette for en god hverdag i barnehagen.

Ferie

Barnehagen har åpent mellom jul og nyttår og i påskeuka etter behov.

Julaften, nyttårsaften og onsdag før skjærtorsdag stenger barnehagen kl. 12.00. 

Barnehagen har sommerstengt i uke 28, 29, 30.

Fri eller syk

Vi ønsker at dere gir beskjed innen kl 09.00 dersom barnet skal ha fri eller er syk.

Dere kan registrere fravær i Visma selv. Ved sykdom ønsker vi at dere sier ifra til oss hva som feiler barnet, slik at vi vet hva som rører seg i barnegruppen.

Det kan være vanskelig å avgjøre om man skal sende barnet i barnehagen eller ikke. Utgangspunktet er at syke barn skal være hjemme til de er friske. Vurder alltid om allmenntilstanden til barnet er god nok til å følge tempo, lek og aktivitet i barnehagen. 

Dersom barnet blir syk i barnehagen blir dere kontaktet. 

Barnehagen følger rådene fra Folkehelseinstituttet om når barnet bør være hjemme fra barnehagen

Foreldresamarbeid og brukermedvirkning

Foreldresamtaler

Vi inviterer til to samtaler pr. år, høst og vår. Det er mulighet for flere samtaler ved behov. Er det noe dere ønsker å snakke med oss om, ta gjerne en telefon til oss, så slipper vi å ta praten over “hodet på barnet”.

  • Vi har Foreldreråd, Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og Samarbeidsutvalg (SU).
  • Vi har daglig dialog ved levering og henting i barnehagen.
  • Vi ønsker at dere deltar på våre arrangementer, foreldremøter og samtaler i barnehagen.

God håndhygiene - et smitteverntiltak

Vil vil at alle ansatte, barn og foreldre vasker hendene med såpe og vann før de går inn på avdelingene ved levering/henting.

Informasjon

Vi deler informasjon med dere i hente- og bringesituasjonen, oppslag på dører og via vår digitale plattform Visma. Informasjon i Visma blir lagt ut fortløpende - så følg med.

Klær og utstyr

Barna er ute hver dag og trenger klær som passer til all slags vær. De har egen kurv/hylle/

plass i garderoben til oppbevaring av klær og ekstra skift. Dere må følge med på hva barna trenger av klær og utstyr og rydde i hyller/kurver. Det er trangt om plassen. Derfor ønsker vi kun det som er nødvendig. Husk å ta med våte klær hjem. Vi anbefaler at barna bruker innesko eller sandaler inne i barnehagen.

Levering og henting i barnehagen

Gi alltid beskjed til en av oss når dere kommer og når dere henter. Ta dere tid til en prat med oss og spør når dere lurer på noe. Det er viktig at dere gir beskjed når andre skal hente barnet i barnehagen.

Er avskjeden (morgen/ettermiddagen) vanskelig for barnet så hjelper vi dere. Vi har erfaring, så be om en prat med oss når leveringen/hentingen ikke går så lett som dere ønsker.

Medisinering

Vi har rutiner for medisinering av barn i barnehagen. Det blir laget skriftlige avtaler med dere når dette er aktuelt. 

Måltider

Barnehagen serverer lunsj og ettermiddagsmåltid med frukt og grønt hver dag. Barna får melk eller vann til måltidene. Vi bruker vann som tørstedrikke. En dag i uken serverer vi varm mat. Til frokost har barna med seg egen matpakke.

Matpenger er satt til kr. 300,- pr. måned for full plass. Beløpet legges til barnehagefakturaen hver måned.

Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner. Vi vektlegger et sunt og variert kosthold som inneholder lite sukker.

Vi følger Helsedirektoratets anbefalinger for mat og måltider i barnehagen.

Oppstart

Før oppstart i barnehagen får dere tilsendt informasjon fra barnehagen. Når barnet starter hos oss skal en av foreldrene være med de første dagene. Dere blir enige med pedagogisk leder hvor lang tid barnet trenger dere i barnehagen. Det kan være lurt å forberede seg på at oppstarten kan ta tid, og at barnet trenger kortere dager de to første ukene. 

Noen arbeidsgivere gir foreldre fri med lønn disse dagene. Dette må dere selv spørre om på arbeidsplassen.

Planer for arbeidet i barnehagen

Årsplan er barnehagens hovedplan og gjelder for ett barnehageår om gangen. Her får dere informasjon om barnehagens pedagogiske arbeid, våre valg og begrunnelser. Årsplanens innhold er hentet fra rammeplanens intensjoner og lov om barnehagen.

Avdelingene har egne arbeidsplaner for ulike prosjekter. 

I begynnelsen av hver måned legger avdelingene ut månedsbrev i Visma. I månedsbrevet får dere informasjon om hva avdelingen vil jobbe med kommende måned, en liten evaluering av måneden som gikk, samt litt praktisk info.

Planleggingsdager

Barnehagen har 5 planleggingsdager i året. Planleggingsdager bruker vi til pedagogisk planarbeid, evaluering og kompetanseheving. Barnehagen er stengt disse dagene.

Samtykker

Ved barnehagestart må foreldrene samtykke til ulike aktiviteter i barnehagen: bilder, video, kontaktlister, utlevering av jodtablett ved en atomhendelse, svømmeopplæring for skolestartere, bruk av observasjonsverktøy “Alle Med” og “TRAS”.

Dere får informasjon om dette direkte fra barnehagen. Samtykkene finner dere i 
Min barnehage - foresatt app.

Sikkerhet ved levering og henting

Vi oppfordrer alle til å kjøre sakte og forsiktig langs veien og inn på parkeringsplassen. Parkere bilen med “nesa ut” og slå av motoren (ventilasjonsanlegget er effektivt ift å spre frisk luft og ikke fullt så frisk luft).

Barnehagens porter skal alltid være lukket. Vi har mange små som kan smette ut.Husk at dere er barnas forbilder. Ikke hopp over gjerdet. Barna skal alltid vente på en voksen ved porten, og være sammen med en voksen på parkeringsplassen.

Skoposer

Vi skåner innemiljøet ved å bruke ”skoposer”. De er tilgjengelig i alle ytterganger.

Soving

Barn har behov for hvile i løpet av dagen, enten de sover eller slapper av med en rolig aktivitet. Barn som sover i barnehagen må ha egen vogn. Dere må sørge for at vognen er i god stand og egnet til å sove i. Dere har ansvar for at vognen til enhver tid er utstyrt med riktige seler, at barnet har pose/dyne/teppe, regntrekk og insektsnett etter årstidene. Vi har oppvarmede boder til vognene. 

Barna sover ute under tak. Vi ser jevnlig etter barna.

Taushetsplikt og opplysningsplikt

Personalet i barnehagen er underlagt taushetsplikt. Uten hinder av taushetsplikt har personalet opplysningsplikt til sosialtjenesten, den kommunale helse- og omsorgstjenesten og barneverntjenesten. Dette er regulert i Lov om barnehager. 

Visma: Min barnehage - foresatt app

Vi bruker Visma som digital plattform i samarbeidet mellom hjem og barnehage. Min Barnehage-foresatt er en enkel og brukervennlig app som gjør det lett for dere å holde dere oppdatert. Varsling i appen sørger for at dere får beskjed direkte på mobil.

I appen kan dere:

Visma
  • Motta og sende meldinger med barnehagen
  • Registrere hvilke dager ditt barn ikke skal være i barnehagen
  • Motta dagbok som forteller om barnets små og store opplevelser i barnehagen, i form av tekst og bildedeling
  • Gi eller avslå samtykker
  • Motta felles beskjeder med informasjon fra barnehagen
  • Se når ditt barn har sovet i barnehagen
  • Registrere allergier og medisiner

Våre samarbeidspartnere

Vi samarbeider med andre kommunale og private barnehager i Larvik, grunnskoler i Larvik,

helsestasjon og familiesenter, pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT), tiltak og familieveiledning, barneverntjenesten, psykologtjenester, helse og rehabiliteringstjenesten i Larvik/Vestfold, hjelpemiddelsentralen/NAV, Larvik Kulturskole, ulike lag og foreninger i Kvelde, næringslivet i Kvelde og Larvik, Thor Heyerdahl videregående skole (utplassering av elever) og Opplæringskontoret (lærlinger).

Kontakt og samarbeid rundt enkeltbarn gjøres etter samtykke fra dere. For eksempel samarbeider vi med helsestasjonen om 4-års kontroll (4 år Trygg og Klar). Dere velger om dere vil ha deler av 4-års kontrollen i barnehagen. Helsestasjonen har det formelle ansvaret.

Åpningstid

Barnehagen har åpent mandag til fredag kl. 07.00 til 16.30.

Til toppen