Tone Dietrichson (2017)

Innhold

Bedre å være ekte enn alt det perfekte

Et foredrag der billedkunstner Tone Dietrichson tar publikum med på en reise i ord og bilder hvor hun tolker Leonard Cohens vakre hymne ut fra refrenget 

Ring the bells that still can ring,
forget your perfect offering.
There is a crack in everything,
that`s how the light gets in.

Tone Dietrichson trodde hun holdt på med Henrik Ibsens "Fruen fra havet"- men så endret prosjektet plutselig retning.

Vi skriver april 2011, og mens kunstneren arbeider, hører hun Leonard Cohens Anthem. For Tone Dietrichson handler Leonard Cohens hymne Anthem om et lett tilgjengelig og svært viktig tema. Vi lever i et samfunn der effektivitet, produktivitet og perfeksjonisme skårer høyt. Kunstnerens liv har vært fylt av mye uro og angst. Men etter flere års dypdykk fant hun en vei ut av mørket. Mye ble forløst gjennom Henrik Ibsens skuespill Vildanden, og siden gjennom å dykke ned i Leonard Cohens sang Anthem. Det er denne reisen gjennom hans sang og egne bilder hun ønsker å lede publikum.

Tone Dietrichson tror vi alle har noen grunnleggende behov - følelsen av aksept, av å ha en verdi, kjærlighet, og være til nytte og være trengt og bli sett.

Men hva gjør mange av oss for å bli sett? 

For Tone Dietrichson har det vært livsviktig å se på hva som ligger til grunn for at ikke bare hun, men hvorfor så mange mennesker går og bærer på en følelse av ikke å strekke til - eller ikke å være bra nok som man er - noe som igjen fort gir oss en følelse av mindreverd, skyld, skam, fortvilelse, tristhet, ensomhet, sinne, bitterhet. En følelse av å ikke være nok - men hva vil det si å være nok?

Tone Dietrichson er norsk billedkunstner og foredragsholder. Hun arbeider gjerne med store, omfattende prosjekter som Henrik Ibsens «Vildanden» (1884) gjennom malerier, grafikk, skuespill og tolkninger, som har vært et pågående prosjekt siden 2001. Hun har også arbeidet med «SPEIL» - et kunstnerisk samarbeidsprosjekt med tidligere fotballspiller Stig Inge Bjørnebye gjennom malerier, grafikk, foredrag og boka «Løsrivelse», som Bjørnebye fikk Psykisk Helses Åpenhetspris for i 2010.

Til toppen