Mats grimsæth (2020 - digitalt foredrag)

Innhold

Det finnes ingen fasit - en historie om å finne sin egen vei

Mats Grimsæth var en spinkel 16-åring som ble mobbet på skolen. Han hadde få venner og følte seg aldri bra nok, kul nok eller at han dugde til noe som helst. Det virket umulig å snakke med noen, og han fikk det så vanskelig i livet at han tenkte på å avslutte det selv. Men så fant han to ting: En seilbåt og et kamera. Tre år senere var Mats tidenes yngste ekspedisjonsleder på Svalbard, prisbelønt fotograf, og en viktig stemme i samfunnsdebatten om psykisk helse. 

Han er opptatt av  åpenhet rundt mental helse, og deler mye for å hjelpe andre. Følelsen av å ikke passe inn, ikke være bra nok og være konstant sliten av spydige kommentarer var realiteten til Mats når han vokste opp. I foredraget, Det finnes ingen fasit – på livet,  tar Mats publikum med på en reise fra å være en umotivert ungdom som ikke ønsket å leve, til å bli anerkjent som en av verdens beste fotografer for Red Bull.  

I løpet av foredraget får du se fra hans første seiltur fra da han seilte fra Larvik til Lofoten i  åpen båt for å treffe folk uten fordommer og forventninger. Hovedfokuset i foredraget er å kunne snakke mer åpent om hvordan man har det, og forstå at man er god nok akkurat som man er.

Gutters Taushet – Kopi.Pptx
Til toppen