Marit Figenschou (2019)

Innhold

Omstart – emosjonell mestring i hverdagen

Hva skjer når sykdom rammer – eller noe annet alvorlig snur opp ned på hverdagen din? Hvordan kommer man seg videre når livet stopper opp? Marit deler fra sin nye bok Omstart – forsoning og frigjøring og tar deg gjennom sine dyrekjøpte erfaringer og bidrar til at du kan finne dine egne startkabler. Dette er en selvopplevd historie om det virkelige livet, kampene og gledene. Om presset til å mestre, om å se bra ut og om å levere. Temaet i foredraget er emosjonell mestring.

Marit Figenschou har jobbet mye med hvilke mekanismer som utløses når noe alvorlig skjer i livet. For livet er et risikoprosjekt. Marit har selv opplevd bunnløs kjærlighetssorg, hun har mistet jobben, blitt en del av NAV-statistikken, blitt syk og mistet nære venner og familiemedlemmer. Derfor er hun opptatt av reaksjonene vi får som følge av store hendelser. Akkurat når det står på som verst er det ikke bare å ta seg sammen eller tenke positivt. Det er også lite å gjøre med det som har skjedd, men man kan gjøre noe med hvordan man forholder seg til hva som har skjedd. Vi kan mye om fysisk aktivitet og trening, men psykisk helse er også muskler som må trenes og vedlikeholdes.

Marit Figenschou.jpg

Fakta om Marit Figenschou

Marit Figenschou (1954) er født og oppvokst i Lyngen i Troms. Hun er utdannet statsviter, og har hatt en rekke lederstillinger i det private næringsliv. I 2013 måtte Marit trekke seg tilbake fra arbeidslivet som følge av et langt sykdomsforløp. Hun er diagnostisert med leddgikt, osteoporose, artrose og Sjøgren syndrom, og i 1998 fikk hun en kreftdiagnose. Denne livsendringen førte til at hun begynte å jobbe med psykisk helse. Marit debuterte som forfatter med boka “Til Sydpolen. Ingen bragd” i 2011. I 2018 kom boka “Omstart”. Begge bøkene er utgitt på Heltsykt Forlag.

Siden forfatterdebuten har Marit holdt utallige foredrag og workshops om psykisk helse. Hun har snakket for helsearbeidere, pasientgrupper, privat næringsliv, organisasjoner, helseforetak og departementer om egenrehabilitering, og hvordan man kan finne mening i det meningsløse når grunnmuren i livet faller ut. Marit har også skrevet en rekke kronikker og innlegg om aktuelle helsepolitiske problemstillinger i norsk presse, blant annet i DagsavisenDagens Medisin og NRK Ytring, samt med sitt eget program i NRK-serien Sommer i P2.

Til toppen