Alexander Skadberg (2021)

Fra problembarn til problemløser. Et ærlig, rått og inspirerende foredrag om psykisk helse.

Alexander Skadberg hadde en tøff start på livet. Fra barnehjemmet hvor han vokste opp i Colombia, til han ble adoptert av en familie i Norge. Faren var alkoholiker, broren ble tidlig avhengig av rus, og det var moren som alene forsøkte å holde familien samlet. Han ble tidlig diagnostisert med AD/HD, har vært innom institusjoner og ungdomshjem, rus- og kriminelle miljøer. En gutt som alltid har vært i barnevernets søkelys.

Ting endret seg for Alexander da han i 2012 skapte Alexanders Metode, en sprø idé som skulle bli begynnelsen på hans utrolige reise som foredragsholder. Siden den gang har han reist rundt og formidlet foredragene sine over hele Norge. Han deler historien fra sin vanskelige oppvekst - fra rusmiljøet, kriminalitet og barnevernet. Han forteller åpent om vanskelige familieforhold, tiden i ungdomshjem, om adopsjon, overgrep, AD/HD og mobbing. Om den vonde virkeligheten mange barn lever i. Felles for tematikken er psykisk helse hos barn og unge.

Hvordan kan man bryte ut av problembarn-mønsteret? I tillegg til å holde foredrag for voksne om forskjellen de kan gjøre for unge som sliter, forteller han ungdom om de konkrete tiltakene de selv kan bruke for å oppleve mestring og mot.

Alexander har full tro på at åpenhet kan redde liv - det er derfor han sårbart og ærlig deler sin egen historie. Det trengs bare at én person ser et barn som sliter for å kunne gjøre en forskjell. 

Artikkelbilde Alexander Skadberg
Til toppen