Adil Khan (2019)

Innhold

Rått og usminket om det å skulle passe inn

Adil Khan er for mange kjent fra programmene Dansefeber og Norske Talenter, og har siden blitt en kritikerrost skikkelse på den norske kulturscenen. I dag holder Adil khan foredrag for ungdommer og næringslivet om viktigheten av å ta vare på egen psykisk helse, om relasjoner og hvordan vi kan skape en god hverdag for andre.

Adil Khan vokste opp som norskpakistaner på «feil» side av byen. Han har kjent mye på følelsen av å ikke passe inn. Historien om innvandrergutten som ikke fant sin plass før han oppdaget dansen, er på ingen måte særegen.

«Jeg er beviset på at gutten som ikke passet inn i boksen skapte sin egen vei og reise.»

I sitt ærlige og direkte foredrag tar Adil opp temaer alle vil kjenne seg igjen i. Om det å bli sett og inkludert, betydningen av et smil og et klapp på skuldra. Å bli anerkjent for den du er og hva du gjør og presterer. Det handler om relasjoner og hvordan vi er mot hverandre – noe som er viktig både på skole og i næringslivet, for at alle skal få en bedre hverdag og prestere bedre.

Adil deler også sin historie for å gi håp og inspirasjon til de som har følt seg utenfor og uten vei i livet. Adil mener det å gå egne veier ikke er feil. «Jeg er beviset på at gutten som ikke passet inn i boksen skapte sin egen vei og reise.»

Adil Khan.jpg

Fakta om Adil Khan

Khan lærte å danse på Oslos torg og gatehjørner, og tjente sine første kroner ved å gjøre streetshows på Karl Johan. Selv om han ikke har en formell utdanning mener han at livet i Oslos gater har vært hans skole.

I 2006 danset han seg til topps i «Dansefeber». Siden den gang har han kapret roller i flere store sceneproduksjoner, blant annet «West Side Story», «Nøtteknekkeren» og «Jungelboken». Adil er den yngste norske skuespilleren som har blitt nominert til Heddaprisen i kategorien beste mannlige hovedrolle.

I 2011 ble han også nominert til Gullruten for sin hovedrolle i NRK’s TV-serie Taxi.

Adil har også vært dommer på Norske Talenter og ledet sitt eget TV-program, Adils hemmelige dansere på NRK.

I 2016 var Adil fast samarbeidspartner med Mental Helse Norge hvor han var på en to måneder lang foredragsturné i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.

I Adil Khans foredrag snakker han engasjert om håp, relasjoner, prestasjon og at alt er mulig med fokus, empati, hardt arbeid og en drøm.

Til toppen