Snart barker verdenseliten sammen i Larviks gater

Innhold

Larvik får storfint besøk senere denne måneden når verdenseliten i kvinnesykling skal kjempe om etappeseier i Tour of Scandinavia - med målgang i Nansetgata. 

Sykkelbilde3
25. august har WorldTour-rittet Tour of Scandinavia målgang i Larvik.

– Dette er eneste WorldTour-ritt i Norden i 2023, både på herre- og kvinnesiden. Det er som syklingens Champions League, med de beste rytterne på plass, sier rittdirektør Roy Moberg. 

Tredje etappe av Tour of Scandinavia arrangeres 25. august, og går fra Kongsberg til Larvik. Underveis skal rytterne passere over Vindfjell og Siljan på veien mot Porsgrunn, før de beveger seg mot Helgeroa og Stavern. 

Fra Stavernveien skal rytterne under jernbanebrua ved Storgata, før etappen skal avgjøres med en knalltøff stigning opp Kongegata og målgang i Nansetgata, cirka 100 meter før innkjøringen mot Borgerjordet. 

– Det er den mest uforutsigbare etappen med tanke på hvem som vinner. Det som er sterkest på et knalltøft drag på et par minutter vil ta seieren. De beste spurterne, med litt «punch», kan nok greie den siste bakken om det ikke er kjørt for hardt i forkant, spår Moberg, og legger til at tre etappevinnere fra nylig avsluttede Tour de France blir å se på startstreken.

Kongegata
Finalen av etappen blir opp den knalltøffe Kongegata, med målgang i Nansetgata.

Rittdirektøren opplyser at rittet skal sendes på TV i hele 158 land. I Norge er det Discovery/Eurosport som har rettighetene.

Målgang i Larvik er beregnet til rundt 14.15/14.30, altså nokså tidlig på dagen. Dette er fordi hele feltet skal videre til Danmark og en ny etappe dagen etter.  

Det blir noen stengte veier i Larvik denne dagen, med ulik varighet.

Målområdet i Nansetgata fra Dr. Holms vei til Fridtjof Nansens vei vil være stengt fra klokka 07 til 19.

FV 301 fra Larvik til Stavern er stengt fra 13.30 til 14.30, mens motsatt retning er åpen til syklistene kommer og veien stenges. Kongegata og Nansetgata til Dr. Holms er også stengt mellom 13.30 til 14.30. 

– Optimalt sett kunne vi ønsket oss målgang rundt klokka 18, som ville passet bedre for publikum, men vi har en litt krevende logistikk. Vi håper at lokale skoler er positive og gir elevene mulighet til å ta en time langs løypa på slutten av dagen, i stedet for å sitte inne og ha vanlig undervisning, sier Moberg. 

Sykkelbilde2
De beste lagene og rytterne i kvinnesykling er på startstreken.

Arrangøren har også lagt opp til det de kaller en karavane, som vil ligge en times tid foran feltet. Denne håper de skal skape liv og røre langs løypa. 

– Vi har leid inn Asgeir Borgermoen og ønsker å aktivisere publikum langs løypa. Det blir konkurranser, utdeling av effekter og sykkeltrøyer, underholdning og intervjuer. Målet er å ha noe for hele familien utover det å se på sykkelrittet, sier Moberg.

Stengte veier i Larvik under Tour of Scandinavia

Til toppen