Strandrydding og rydding av søppel i naturen

Alle kan bidra til å rydde opp i naturen. Strandryddeuka 2020 er utsatt til høsten, men rydding av søppel i naturen kan fortsatt gjennomføres.

Alle kan bidra til å rydde opp i naturen. Larvik kommune oppfordrer vanligvis familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere og andre til å bli med å rydde på/ langs Larviks strender, innsjøer og vassdrag.

Grunnet situasjonen i Norge og verden, har Hold Norge Rent besluttet å utsette Strandryddeuka 2020 til høsten, og Larvik kommunes Våraksjon og innsamling av hageavfall er avlyst.

Rydding av søppel i naturen som kan gjøres innenfor rammene til myndighetenes restriksjoner og anbefalinger vil kunne foregå som før, og Larvik kommune vil hente ryddet avfall.

Henting av avfall

Det er to muligheter for å gi beskjed om at avfall er klar til henting

1. Du kan sende meldinga via "Varsle om feil"
    Trykk på «Ny melding», velg «Søppel» og «Frivilling rydding/plukking» eller «Strandrydding». Skriv inn hvor det er ryddet og hva/hvor mange sekker som er klare for avhenting.
    Nøyaktig stedsangivelse på der sekken(e) står er helt nødvendig.

2. Du kan ringe Servicetorget på telefon 33 17 10 10 for å gi beskjed.

Hvor setter jeg avfallet?

Søppelsekkene må plasseres lett tilgjengelig ved offentlig/allmen tilgjengelig vei eller v/parkeringsplass slik at de greit kan hentes med bil, eller (i sommerhalvåret) på brygge som Skjærgårdstjenesten kommer til med båt.

Småplast

Det er mer enn nok søppel til at alle kan gå ut å plukke. Fokuset må også være på de små bitene, som du ikke ser før du setter deg ned på knærne. Småsøpla er faktisk spesielt viktig å fjerne. For det første blir den raskere til mikroplast om vi ikke får fjernet. Og for det andre er denne småsøpla spesielt farlig for fisk og fugl.

Tips: Ta med deg en liten Zip-pose på tur. Hvor mange plastpellets, q-tips, biofilmbærere, porsjonssnus og bokser og sigarettsneiper klarer du å finne?

Les mer om småsøppel: https://www.oslofjorden.org/fa-oynene-opp-for-smasopla/