Gjennomførte medvirkningsprosesser

Innhold

Her er en oversikt over medvirkningsprosessene i arbeidet med å utrede ny skolestruktur

  • Alle 19 skolemiljøutvalg (SMU) har ved oppstarten av arbeidet blitt invitert til å uttale seg om fremtidens skolebygg og hvilke ønsker og behov de har i en skole som er rigget for fremtiden.

  • Skaperverksted i Bølgen 8. april med skolemiljøutvalg, politikere, representanter fra prosjektet "Våre Unge" og ansatte i kommunen.

  • Det er avholdt to elevrådssamlinger med representanter fra samtlige elevråd. Først på barneskolene 3.april og ungdomsskolene 10.april. I forkant av disse samlingene har elevrådene på hver skole jobbet med tegninger og innspill i en åpen oppgave om sin “drømmeskole”.

    Vi identifiserte tre temaer som gikk igjen i alle elevinnspillene: Hvordan ser skolen ut ute og inne (bygget), hva gjør vi på skolen (innholdet) og hvor er skolen (strukturen). Disse temaene har elevene selv fått utdype sammen i samlingene. 

  • Foresatte ved Frøy skole ble invitert til åpent dialogmøte med prosjektleder Julie Holm torsdag 3.april. Barn med sammensatte vansker er særlig sårbare i endringer og store prosesser. Skolestrukturutredningen skal også ta inn i seg  tilbudet til disse elevene.

 

  • Rektorer, tillitsvalgte og verneombud fra våre 19 kommunale grunnskoler hadde ledersamling 9.april. Her ble det jobbet med temaet “å bygge skolen: frihet og forpliktelse” i en økt ledet av Eirik Irgens, professor i utdanningsledelse ved NTNU, og prosjektleder Julie Holm. Innspillene har omhandlet skolenes arbeidsfellesskap med fokus på å få innspill knyttet til det å bygge solide, kompetente fagmiljøer. 

Sammenfatninger av alle innspill som har kommet inn presenteres i kunnskapsgrunnlaget som publiseres i mai.

 

PXL 20250408 151301278.MP
Fra skaperverkstedet i Bølgen 8. april (foto: Østlands-Posten)
Til toppen