Program "Vårt lille land"

Innhold

Velkommen til forestillingen "Vårt lille land" - Fargespill Larvik møter Matata

Om forestillingen

I kveld inntar Fargespill Larvik Storsalen i Bølgen og inviterer igjen til til et fyrverkeri av en forestilling!

«Vårt lille land» handler om musikk, møter mellom mennesker, identitet og om tilhørighet. Hva kan vi få til når 80 barn og ungdommer tar med seg sin musikalske inspirasjon og sine kreative impulser, og deler dem med hverandre? Det spørsmålet stiller vi på nytt hver gang Fargespill Larvik samles. Derfor er hver forestilling unik - det er danserne og sangerne som selv gir av sin musikalske identitet til oppsetningen, og lærer av hverandre.

Med på scenen i år er også den anerkjente dansegruppen Matata. Etter å ha jobbet med Fargespill Larvik våren 2022, opptrer de endelig sammen på scenen - der aktørenes uttrykk møter profesjonelle dansere, og urbane danseuttrykk møter tradisjonsmusikk og dans fra hele verden. 

På scenen møter vi også aktører fra Fargespill Oslo som sammen med Fargespill Larvik har hatt flere oppdrag i år både på Dansens Dag på Operataket og Melafestivalen i Oslo. Vi gleder oss til å stå sammen på scenen «vår» i Storsalen i Bølgen. Vi møter også ungdom fra Larvik kulturskole sitt vokalensemble som denne gangen er med på flere av numrene. Vi er glade for dette samarbeidet med våre gode naboer i Hammerdalen.  

Fargespill Larvik inviterer til en god time fullspekket med inspirasjon fra ulike musikksjangre, tekstspråk og dansestiler, med vårt “lille” land som utgangspunkt. Da kan vi trygt love en musikalsk feiring du ikke finner noe annet sted enn i Bølgen Kulturhus lørdag 17. september.

God Fornøyelse!

Om numrene


1. Mother Africa

Komponist: Henry Troy

Åpningsnummeret, Mother Africa, er et dansenummer introdusert av Freddy Milanya og Matata. Musikken er skrevet av en Britisk DJ, plateprodusent og musiker som går under navnet TroyBoi. Vokalen er basert på tradisjonell sang fra Nigeria og TroyBoi har i sin utgivelse samplet stemmeopptak av tradisjonell sang fra Nigeria.

2. Mevzu derin

Komponist: Berk Coşkun og Kubilay Karça 
Sang: introdusert av Nisagul Erdogan

Mevzu derin er en tyrskisk poplåt som handler om kjærlighet -  om komplisert kjærlighet. “Følelsene er ganske dype, og hvordan skal jeg fortelle deg det”.

3. Marions dans

Komponist: Tradisjonell
Sang og dans: introdusert av Marion Warnakulasooriya Torgersen

Marions dans er basert på den singalesiske sangen “Mayura wannama - kapila maddegoda”. Wannam er en av de mange dansestilene innenfor kandyan das, som er singalesisk tradisjonell dans. Dansestilen Wannam beskriver oppførselen til forskjellige dyr - så det finnes flere typer Wannam. Denne solodansen er Mayura wannama - eller påfugldans, som beskriver hvor elegant påfuglen er gjennom de flytende trinnene og musikken.

4. Barnemedley

Komponist: Tradisjonell/tradisjonell/Pikkardiyyska Tertsiya

Bei Müller er introdusert av Khadidja Tawil og er en tysk barnesang som Khadidja lærte av sin venninne Amina da hun bodde i Tyskland. “Jeg synes klappeleken er så gøy og den minner meg om Amira som jeg ikke har sett på lenge”.

Regla Politibil er introdusert av Peter Sjølyst Kehtlet. Peter liker å lage egne sanger, klappeleker  og regler sammen med storesøster Sofie, og regla Politibil synes han er veldig gøy. 

Pen Pen de sarapen er introdusert av Zabrina Nicolee Lagura Guevara og er en elle-sang fra Filipinene. Sangen handler om ingenting, men er satt sammen av ord med ulik betydning. Det kan være “Det er en en sang som rimer, en kniv, et hus, 3 mynter og en kylling som hakker og løper bort”.  Pen pen de sarapen inneholder ord på spansk, bisaya, tagalong og engelsk.

Starenńki tramwaj er en barnesang fra Ukraina som Fargespill Larvik fikk lære av en elev i velkomstklassen på Mesterfjellet. Sangen handler om en trikk.

5. Kevokim lele

Komponist: Tradisjonell
Introdusert av Narin Sereroy og Nivin Farman Yusuf

Kevokim lele er en tradisjonell kurdisk sang på språket Kurmanji. Sangen handler om kjærlighet og er en sang som ofte synges og danses i bryllup. Kevokim lele har blitt sunget og danset i generasjoner. Narin Sereroy og Nivin Farman Yusuf har koreografert den kurdiske dansen i samarbeid med Jeran.

6. Loco

Komponist: Star Wars, Atenna, and Woo Bin/Galactika
Dans: introdusert og rekonstruert  av Josephine Mukendi, Shukri Adam Abdille og Zeinab Adam Abdille

Loco er en Koreansk poplåt som ble utgitt  så sent som i 2021. K-pop har blitt enormt populært og sangen Loco er blitt en stor hit gjennom gruppen Itzi. Loco handler om kjærlighet, om det å være hodestups forelsket- Gal av forelskelse.

7. Kaval Sviri

Komponist: Tradisjonell
Introdusert av Maria Lakselvhaug

Kaval Sviri er en tradisjonell bulgarsk sang. Sangen handler om en ung jente som synger ut og lengter etter gutten som spiller på kavalen (en spesiell fløyte)

Kaval Sviri er en viktig og betydningsfull sang for Maria, og som hun selv sier: “Den gir meg en følelse av tilhørighet, en følelse av hjemme, trygghet og stolthet. Man kan kjenne det langt inn i hjerterota og føle sangen i hver kroppsdel når man hører den.“

8. Bhangra/Kolaveri di

Komponist: Anirudh Ravichander og Dhanush

Bhangra/Kolaveri di er et dansenummer med en koreografi som er utarbeidet av aktørene Arthika Umapalan og Pranav Davinder i Fargespill Oslo. Bhangra er en tradisjonell sørøst-asiatisk dans som ble fremført i forbindelse med innhøstingen, men som med årene har utviklet seg til mer moderne trinn og som gjerne kombineres med stiler som hiphop og pop. Bhangra/Kolaveri di er et nummer vi har fått fra  Fargespill Oslo gjennom samarbeid i flere prosjekter.

9. Lageba New/Sidi Mansour

Komponist: Gildo Kassa/tradisjonell

Lageba New introdusert av Bisrat Zemichael. Sidi Mansour er introdusert av Hodan Bilan.

Lageba New er en ny sang utgitt i 2019 fra Etiopia på språket amharisk. Sangen er en kjærlighetssang som handler om å ville gifte seg og teksten sier “Mitt hjerte elsker deg”.

Sidi Mansour er også en kjærlighetssang. Originalt er Sidi Mansour en tunisisk folkesang som i 2000 ble veldig kjent gjennom artisten Saber El Rebai. De siste månedene har den norske gruppa Karpe gjort låta til en stor hit i Norge.

10. As Sirdyje/La Laye

Komponist: Andrius Borisevičius/tradisjonell

As Sirdyje er introdusert av Guste Taskeviciute. Sangen er en hyllest til alle mammaer. En sang til mamma der man sier man elsker henne. Teksten sier “Du skal få smilet mitt men jeg kan få tårene dine” Den handler også om at når man vokser opp så glemmer man litt å spørre hvordan mamma egentlig har det og at man er takknemlig for alt hun har gjort for deg.

“As Sirdiye er en veldig fin sang, og da jeg var liten kunne jeg bare refrenget og sang det  alltid til mamma i bilen” sier Guste om sangen.

La Laye introdusert av Khesraw Zamani og er en tradisjonell vuggesang fra Afghanistan på språket Dari. “Nå sover fuglene, fiskene, sommerfuglene og nå sover månen.

11. Malaia

Komponist: Fábio Miguel de Almeida Pinto og Miguel Assis Carvalho Batista 

Malaia er et dansenummer som er introdusert og koreografert av Freddy Milanya og Matata. Freddy Milanya har utviklet dette dansenummeret sammen med noen av de eldste ungdommene i Fargespill Larvik gjennom flere workshops det siste året.  

Låta Malaia ble utgitt i 2019 av gruppa Studio Bros.

12. Tunak Tunak

Komponist: Daler Mendhi
Sang og dans: introdusert av Jeran Karunairaja

Låten ble utgitt i 1998, og ble en av de største ikke-film-hits i India. Teksten handler handler om "Lytt til hva hjertet sier".

13. Mitt lille land

Komponist: Ole Paus

Mitt lille land ble utgitt i 1994 av Ole Paus, og for oss i Fargespill Larvik har den blitt en felles sang som vi har blitt veldig glad i. 

Sangteksten beskriver havet som “stryker mildt og mykt som kjærtegn fra kyst til kyst”, et bilde som også passer “vårt lille Larvik”  - vårt lille land. For “Vårt lille land” er summen av alle oss - akkurat her - i vårt felles lille land.

14. Shelewo

Komponist: Triplets

Vårt avslutningsnummer er en felles dans som er introdusert av Freddy Milanya og Matata. Musikken er skrevet av Triplets og er basert på barnesang fra Uganda.

Medvirkende

Barn og unge fra hele verden

Ada Benestad Alvær Irmina Stepsyte Nikolay Kovtun
Adhanet Teclezgi Japji Gill Kaur Nina Shanett Arntsen
Amalie Thøgersen Josephine Agness Mukendi Nisagul Erdogan
Amanda Stjärnen Julia Sofia Iwan Nivin Farman Yousif
Angelique Mukashema Kandes Zerezgi Alen Nkunzimana Habumugisha
Ani Othilie Sveen Khadija Tawil Noria Sævik Viñales
Anton Stavnem Børud Liandra dos Santos Barboza Naazveer Sidhua
Bahie Souid Lihn Nguyen Oksana Zarkiwaka
Bilan Cadeey Liv Iza Synnøve Augestad Heum Peter Sjølyst Kehtlet
Bisrat Zemichael Misgena Lydia Dahling Santana Pritha Paul
Elisa Saba Frivold Lykke Skarpeid Puneet Gill Kaur
Ella Johnson Majd Abdullah Raheem Kaddu
Ema Cemalovic Malak Aboulfish Reem Angesom Gheberihiwet
Eva Klakegg Manolia Souid Retaj Yaser Abdalgraag Said
Ewelina Waifr Nowak Maria Helena Vessela Lakselvhaug Rosalia Kosinska
Faheem Kaddu Maria Kovtun Sara Haugen-Storbakken
Falastiin Moalim Maria Røsholt Shukri Adan
Frida Garcia Langmark Marie Carmelle Akassi N'guessan Sveta Lisenko
Faa Kiangkai Samminit Marion Warnakulasooriya Torgersen Teodora Kozomara
Gabriel Luis Sapa Martine Hollekim Næss Ugnius Taskevicius
Guste Taskeviciute Martyna Taskeviciute Vilje Åshildrød
Han Nguyen Maryam Aboulfish Yatavi Suresh
Hana Teclezgi Mathilde Chetwynd Eikeland Zabrina Nicolee Lagura Guevara
Hella Skarpeid Matiyos Tekle Tewelde Zeinab Adan
Heritier Shukuru Mohoza Mukashema Zofia Roznowska
Hilina Getachew Musab Yasin  
Hodan Ali Narin Sereroy  

Apparatet rundt

Hedda Brekke Aaronssen - kunstnerisk ansvarlig, produsent
Rune Klakegg - tangenter, musikalsk ansvarlig
Jeran Karunairaja - koreografi, innstudering dans
Ellen Cathrine Rishaug - konsulent dans
Marius Graff - gitarer og diverse strengeinstrumenter
Erlend Viken - fele
Jan Olav Renvåg - bass
Oliver James Hardaker - trommer
Lius Machado - perkusjon
Freddy Milanya - koreograf, danser Matata
Marcus Ojiambo - danser Mata
Ken Kimathi - danser Matata
Richie Mathu - danser Matata
Festus Kwenda - danser Matata
Thor-Ivar Lund - lyd
David Blikstad - lys
Espen Solum - teknisk produsent Bølgen Kulturhus
Mie Godfjell, Hishyan Nomat, Martin Østad Haugen og Vetle Søiland - inspisienter
Eirik Hansen - tracks produksjon
Bente Aksnes - prosjektmedarbeider
Jannicke Lille Haugen - produsent og avdelingsleder
Stine Søiland - markedsansvarlig
Sølvi Lysnes - sanginnstudering Larvik kulturskole
Fargespill Oslo
Charlotte, Mette, Ana, Marzena, Andrzej, Per, Medhiya, Ahmad, Hege, Wena, Samia, Hilde, Trine, Ane, Ann-Iren - assistenter

En stor takk til

Matata og Freddy Milanya for inspirasjon, workshops, kreativitet, tålmodighet, tilrettelegging, samarbeid og mulighet til å gjennomføre og skape en unik forestilling! Barn, ungdom og ansatte i Fargespill Oslo for fantastisk samarbeid, inspirasjon og moro. Dere er gull! Sissel Saue, Ole Hamre og Stiftelsen Fargespill for inspirasjon, støtte, gode refleksjoner og samarbeid. Takk for at dere startet Fargespill! Elever og ansatte i Larvik kulturskole for godt samarbeid og at dere ble med i “vår” verden! Ansatte i mottaksklassene på Mesterfjellet skole, Fagerli skole, Hedrum barneskole og Hedrum ungdomsskole for god mottakelse i innføringsklassene. Camilla, Christian og alle ansatte i Bølgen Kulturhus for at dere gjør Bølgen til vårt hus! Alle samarbeidspartnere og sponsorer som gjør gjennomføringen av dette prosjektet mulig.

Takk til alle dere i Larvik som heier på oss hver eneste uke! Og sist, men ikke minst, alle frivillige som bidrar med enormt engasjement. Takk for at dere gir av hele dere!

For mer informasjon om Fargespill Larvik

I samarbeid med

Samarbeidspartnere 2022
Til toppen