Smart digital skolehverdag.
Historien bak
I 2017 fikk alle elevene i Larvikskolen tilgang til en personlig digital enhet. I 2023 fikk elevene på ungdomsskolen chromebook. Lærerne har et bevisst forhold til klasseledelse i teknologirike omgivelser. Det er fokus på kildekritikk og nettvett. Elevene skal bruke digitale verktøy hensiktsmessig for å variert læring.
Digital læring handler om å forbedres på en teknologisk hverdag.
Personvern og nettvett
Larvik kommune har et stort fokus på personvern. Vi har utført risiko- og sårbarhetsanalyser og har databehandleravtaler på alle tjenester. Årlig gjennomgår vi dette.
Verktøy
Vi bruker nettbrett på barneskolen og chromebook på ungdomsskolen. Samarbeid arena er Google workspace.
Alle digitale enheter administrert av oss.
Følgende digitale tjeneste er tilgjengelige for elever og lærere i Larvik:
- Feide
- Google workspace
- Salaby 1.–7. trinn + Skolestudio
- Campus inkrement
Nettbrettene leveres med et solid deksel og chromebook med et vannavisende etui. Barneskolene har tastatur til alle elver. Alle elever får eget headset ved skolestart 1. trinn.
Elevene disponerer digital enhet hele skoleåret, 1.–7. trinn iPad og Chromebook 8.–10. trinn.
Lærernes og ledernes kompetanse
Det er avgjørende for om digital enhet blir et vellykket verktøy i Larvikskolen, er om lærerne klarer å anvende verktøyene godt i undervisningen. Vi har jobbet systematisk og bruke mye ressurser på dette.
Den viktigste måten vi har gjort dette på, er at vi har etablert et system der vi har minst en d-pedagog på alle skolene. D-pedagogene arrangerer kurs på skolene, dette fortsetter vi med jevnlig.
Betydelige innsats gjøres også for å forankre dette i skoleledelsen. Dette er tema på de fleste ledermøter og vi har egne samlinger der økt læring med digitale verktøy er tema.