Tilskudd til integreringsarbeid i regi av lokale frivillige organisasjoner (IMDi-midler)

Lokale organisasjoner som er registrert i Frivilligregisteret, kan søke støtte til prosjekter, enkelttiltak eller aktiviteter som bidrar til å øke arbeids- og samfunnsdeltakelsen blant innvandrere og deres barn. Innvandrerorganisasjoner kan dessuten søke om driftsmidler i ordningen.

I 2022 skal Larvik kommune dele ut 911 064 kroner til lokalt integreringsarbeid i denne ordningen, på vegne av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Søknadsfristen er 1. juni 2022

Søk tilskudd nå

NB! Gjelder kun tiltak/aktiviteter som blir gjennomført i 2022.

Tilskuddsordningen har tre delmål

Delmål A

Stimulere til fellesskap, tillit og tilhørighet i lokalsamfunn for innvandrere og øvrig befolkning, og motvirke utenforskap, herunder arbeid mot rasisme og diskriminering og for mangfold i lokalsamfunn. Målgrupper er voksne, barn og unge med innvandrerbakgrunn, beboere i statlige mottak for asylsøkere og øvrig befolkning i lokalsamfunn.

Delmål B

Økt kunnskap om det norske samfunnet, bedre norskferdigheter, og styrke kvalifisering for arbeid eller utdanning blant innvandrere. Målgrupper er innvandrere og beboere i statlige mottak for asylsøkere.

Delmål C

Forebygge negativ sosial kontroll, æresrelatert vold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, og styrker likestilling mellom kjønnene. Målgrupper er voksne, barn og unge med innvandrerbakgrunn som blir utsatt for, eller står i fare for å bli utsatt for ovennevnte forhold.

Hvem kan motta tilskudd - og til hva?

Det er kun lokale frivillige organisasjoner, som er registrert i Frivillighetsregisteret og som er registrert i Larvik kommune, som kan motta tilskudd. Alle lokale frivillige organisasjoner kan søke om prosjektmidler i ordningen. Innvandrerorganisasjoner har i tillegg mulighet til å søke om driftsstøtte. Se mer informasjon nedenfor.

Prosjekttilskudd

• Det kan søkes støtte til prosjekter, enkelttiltak eller aktiviteter som retter seg mot ett eller flere av de tre delmålene ovenfor.
  • Støtten kan brukes til tiltak som i hovedsak er direkte innrettet mot målgruppene, og nødvendig administrasjon av disse prosjektene i frivillige organisasjoner, inkludert prosjektledelse og medarbeidere.
  • Støtten kan også benyttes til innkjøp av utstyr som er nødvendig for gjennomføring av aktiviteten/tiltakene.
  • Det gis bare støtte til tiltak som foregår innenfor Larviks kommunegrenser.
  • Prosjektmidlene kan ikke benyttes til:
    • investeringer og anskaffelser
    • generell drift av organisasjonene
    • konferanser, seminarer og lignende for offentlig ansatte

Driftsstøtte til innvandrerorganisasjoner

● Tildeling av driftsstøtte kan bare gis til lokale innvandrerorganisasjoner (som er registrert i kommunen).
● Det er en forutsetning at organisasjonen aktivt bidrar til integrering, og arbeider for å øke arbeids- og samfunnsdeltakelsen blant innvandrere og deres barn.
● I tillegg må organisasjonen minimum har eksistert i 1 år, og ha minst 20 betalende medlemmer (basert på medlemstall foregående år).
● Driftsstøtte kan ikke gis til tros- og livssynssamfunn som mottar annen form for statsstøtte.

Vedlegg til søknad om prosjektstøtte

• prosjektbeskrivelse
  • budsjett for prosjektet
  • framdriftsplan