Musikk og musikal

Innhold

Lær å spille et instrument, synge eller lage musikk.

Kurs

Vi tilbyr undervisning på alle instrumenter: tuba, baryton, trombone, horn, trompet/kornett, saksofon, klarinett, fløyte, cello, bratsj, fiolin, trommer/perkusjon, gitar, elbass, piano, trekkspill og sang. Andre instrumentønsker kan også imøtekommes.

Se oversikt over alle instrumenter

På tilbudet “Sang og dans” lærer elevene å stå på scenen og synge og danse parallelt. Fra 9-12 år.

I vårt faste ensemble “Vokalensemblet” jobber elevene med å synge flerstemte sanger. Fra 12-19 år.

Vi har også en egen kulturskole avdeling i Lardal. Her tilbyr vi undervisning i piano, kirkeorgel, sang, gitar, trumpet, baryton, trombone, tuba og kulturlab.

Søk om plass ved Kulturskolen

Undervisning

Undervisningstilbudet i musikk omfatter instrumental- og vokalopplæring. Samspill, lytting, musikkproduksjon, improvisasjon, musikkorientering, konserter og opptredener er også en del av opplæringen.

Elevene lærer å spille et instrument alene eller i små grupper.

Tid og sted

Det meste av undervisningen i musikk foregår i kulturskolens lokaler i Sliperiet (Hammerdalen) og i Lardal etter skoletid.

Arenaer

Kulturskolen har en rekke arenaer der elevene spiller sammen og er et sosialt møtested. Dette kan være i storbandet, kammerorkesteret, i barnekor, vokalensemble, band og i samspillgrupper.

Fordypningsprogram

Kulturskolen tilbyr også et fordypningsprogram der elevene får ekstra undervisningstid, konsertbesøk og undervisning i teori og hørelære.

Musikk gir universet sjel, den gir sinnet vinger, fantasien flukt, alvoret sjarm, den gir munterhet og liv til alt.
(Platon)
Til toppen