– Var veldig stas å få pris og bli lagt merke til

Innhold

Førstkommende mandag er siste frist for å nominere kandidater til Larvik kommunes seks hederspriser. Her forteller noen av fjorårets vinnere hva utmerkelsen betydde for dem personlig.

Kristin Melby Jacobsen

– Jeg husker at jeg ble veldig overrasket, og ikke visste hvem som hadde nominert meg. Så jeg ble egentlig tatt på senga, sier Kristin Melby Jacobsen fra Svarstad. 

Vær med på å påvirke hvem som vinner hedersprisene i år! 

Nominér én eller flere kandidater her

Stas å bli sett

20-åringen ble i fjor juniorverdensmester i skiorientering, og på Kulturnatta i Larvik i november mottok hun pris for sine imponerende idrettsprestasjoner. Med prisen fulgte også 10 000 kroner i premie.

Kristin Melby Jacobsen 2
Selv om Kristin er juniorverdensmester i sin idrett, er ikke oppmerksomheten rundt sporten særlig stor.

– Orientering er ikke den idretten som får mest oppmerksomhet eller omtale i mediene, så det er fint at vi som driver med litt mindre idretter også blir sett, sier Melby Jacobsen, som har flyttet til Uppsala i Sverige for å bli en enda bedre orienteringsløper. Ved siden av den sportslige satsingen er hun student, og begynner på fysioterapi til høsten. 

– Ettersom jeg var i Sverige tok mamma imot prisen på mine vegne. Jeg synes det var veldig stas å få den, og bli lagt merke til av kommunen. Jeg trener hver dag for å bli bedre, så det ga en stor motivasjon for å drive videre, sier hun. 

Mens Melby Jacobsen ble hedret i kategorien “Idrettsprisen - ung utøver”, var de fem andre prisvinnerne som følger: 

Høytidelig

Idrettsprisen - frivillig: Einar Knutsen

Kulturprisen - frivillig: Styrvoll Ungdomslag

Kulturprisen - ung utøver: Kristine Emilie Krüger

Bevaringsprisen: Festiviteten v/Thore Liverød

Byggeskikkprisen: Beate Christin Jacobsen/Bente Numme

– Det var en høytidelig og flott seremoni på Bølgen, og veldig hyggelig å motta prisen. Vi fikk et flott kunstverk laget av en lokal kunstner. Det var en stor opplevelse, rett og slett, sier Beate Christin Jacobsen.

Sammen med arkitekt Bente Numme vant hun byggeskikkprisen for jobben som er gjort med Brunlanesveien 1475.

– Tomten har vært i familien siden 30-tallet og farfar drev butikk i lokalet siden 40-tallet. Min onkel tok etter hvert over, og drev butikken frem til han låste døra tidlig på 90-tallet. Da jeg arvet, var jeg fast bestemt på å bygge et hus som skulle se ut som det hadde ligget der i 100 år. Nevlunghavn er et flott sted med sitt eget særpreg, så det var viktig for meg at ingen skulle gå forbi og tenke at huset så nytt ut. Derfor har vi brukt materialer du ikke ville funnet i moderne bygg. Grunnmuren i larvikitt ser ut som gammel stein. Mange tror det er en kjeller med gammel steinmur, men jeg har ikke kjeller i huset, forteller Jacobsen. 

Hun brukte lokale håndverkere, som hun roser opp i skyene for jobben de gjorde. 

– De hadde en veldig stolthet på det de leverte.

Byggeskikkprisen
Her får Beate Christin Jacobsen det synlige beviset på at hun vant byggeskikkprisen i 2022. På scenen står også juryleder Elin Nyland (Ap), arkitekt Bente Numme og byggmester Jørn Sandberg.

– Byggmester Jørn Sandberg sammen med Lasse Kristiansen og Magne Bryntesen - de var vidunderlige. Jeg hadde daglig kontakt med dem for å få best mulig resultat. Ingenting ved det bygget er tilfeldig. Og derfor ble også resultatet så bra. 

Byggeskikkprisen 4
Her er Brunlanesveien 1475 slik huset ser ut i dag.

Flytter til Nevlunghavn

– Hvordan brukes huset nå?

– Vi er en ganske stor familie som bruker huset gjennom hele året. Jeg og mannen min har bodd i utlandet imange år, men vi går snart av med pensjon og gleder oss til å bruke huset enda mer. Da er planen å flytte til Nevlunghavn.

Hun registrerte gjennom en artikkel i Østlands-Posten at det var kommet inn få nominasjoner til byggeskikkprisen. Nå oppfordrer hun folk til å engasjere seg før fristen 1. mai.  

– Disse prisene er viktige; de gjør folk stolte av kommunen de bor i. Jeg kikket på lista over hvem som hadde fått prisen før meg, og det var et veldig hyggelig selskap å være i. Å være en av prisvinnerne er en ære, sier hun.

Byggeskikkprisen 2
Til toppen