Nordheim ba innbyggerne om hjelp: – Håper ikke jeg skremmer folk

Innhold

Han måtte et stykke utenfor komfortsonen, men Sp-politiker og kommunestyremedlem Olav Nordheim hoppet i det da han oppsøkte sine medborgere i Larvik sentrum - utstyrt med en rullende tavle. 

Nordheim
En staselig kledd Olav Nordheim tok med seg denne tavla på en luftetur i Larvik sentrum, i jakten på aktuelle kandidater til kommunens seks hederspriser.

– Dette er ikke noe jeg gjør til daglig, men alt for denne oppgaven. Jeg håper ikke at jeg skremmer folk, sier Nordheim med et smil. 

Han er en del av juryen som skal ta stilling til hvilke seks prisvinnere, med tilhørighet til Larvik, som skal hedres under Kulturnatta den andre lørdagen november.

Se hvordan det gikk da Nordheim prøvde seg som stuntreporter. 

 

Her kan du nominere kandidater til årets hederspriser!

Trenger at folk nominerer

Utfordringen til juryen er at det tidligere har kommet inn få nominasjoner fra vanlige larviksborgere på hvem som har utmerket seg i de seks kategoriene, som er: 

*Bevaringsprisen

*Byggeskikkprisen

*Kulturprisen, frivillig

*Kulturprisen, ung utøver

*Idrettsprisen, frivillig

*Idrettsprisen, ung utøver

– Fristen for å sende inn forslag er 1. mai, så det er nesten en måned til. Jeg prøver å oppfordre folk til å komme med gode forslag. Vi i kommunestyret kjenner ikke alle de gode kandidatene i kommunen, sier Nordheim. 

 

Kulturnatt i Larvik, foto Tommy Skaug 770x433.jpg
Prisene skal deles ut under Kulturnatta den andre lørdagen i november.

10 000 kroner og kunst

Prisvinnerne i de to ungdomskategoriene mottar 10 000 kroner hver. De som stikker av med seieren i de fire andre kategoriene mottar et kunstverk, laget av lokale kunstnere, til en verdi av opp mot 15 000 kroner. 

Nytt av året er at utdelingen finner sted på Sliperiet, i stedet for på Bølgen. I tillegg har prisutdelingen byttet navn fra «Honnørprisen» til «Hedersprisen».

– Dette er en endring vi har gjort i administrasjonen. Mange misforstår ordet honnørpris, og tenker at det har noe med eldre og redusert pris på billett å gjøre. Derfor endret vi til hederspris. Vi håper det er et bedre valg av navn, sier Gitte Leming i kommunens kulturavdeling. 

– Hvorfor er hedersprisene viktige? 

– Det er viktig å løfte fram de gode eksemplene, og de menneskene som gjør en ekstra innsats i lokalsamfunnet innenfor disse kategoriene. Prisene er å anse som kommunens offisielle takk. Det er viktig å synliggjøre dem, fordi vi har opplevd at disse får større oppmerksomhet i ettertid.

 

Byggeskikk
Vet du om noen som har fått bygget noe vakkert i det siste? Kanskje kan vedkommende være en kandidat til prisen for byggeskikk.

– Det kan være idrettsutøvere eller kulturutøvere i en smal idrett, som endelig får oppmerksomhet rundt sin aktivitet. Slikt er viktig. Vi ser dem. Og noe av det de gir uttrykk for i etterkant, er at klappet på skuldra og oppmerksomheten betyr veldig mye, sier Leming. 

Ser etter de usynlige

Hun oppfordrer folk til å nominere kandidater, selv om de skulle tenke at de kanskje ikke når opp. 

– Vi er ute etter å få hjelp til å se de smale. De som fra før av får mye spalteplass og oppmerksomhet er lette å få øye på. Noen sjangre er tydeligere framme enn andre. Vi blir veldig stolte når vi klarer å finne som de ikke har vært så synlige tidligere. Da har vi gjerne fått gode forslag fra foreningslivet selv, og det betyr mye, sier hun. 

Slik er sammensetningen i de ulike juryene: 

Kulturprisen frivillig og kulturprisen ung utøver: Gitte Leming, Erik Søresen, Eliza Marie Gudem, Dyveke Bast, Per Oscar Larsen

Idrettsprisen frivillig og idrettsprisen ung utøver: Hilde Elisabeth Singstad, Ann Kristin Aanstad, Olav Nordheim og Randi Kristine Andersen. 

Byggeskikkprisen og bevaringsprisen: Daniele Mattoni, Tormod Knutsen og Elin Nyland. 

Bevaring
Kjenner du til et sted eller en plass som kan ha gjort seg fortjent til bevaringsprisen?
Til toppen