Skaper en ny møteplass for ungdom

Innhold

Denne uken lanseres Uslipt – et nytt og spennende prosjekt som skal gi ungdom en plattform å opptre på. Første konsert er allerede fredag 28. april.

Siste fredag hver måned skal Uslipt ta plass i Sliperiet. Ved kveldstid stenges dørene for voksne og kun ungdom får komme inn. Hver måned skal nye, unge og lovende artister opptre, foran et publikum kun fylt med ungdom. 

Møteplass for vennskap

Men ikke bare skal Uslipt være en plattform for å opptre. Det skal også være et sted for å møte gamle og nye venner. Prosjektleder Kristine Bohlin forteller at meningen med prosjektet er å gi ungdom en arena som de føler er deres egen. 

– Uslipt er viktig for arbeidet med inkludering, mangfold og kjennskap til andre, blant ungdom. Det er i dag en mangfoldig ungdomsgruppe i samfunnet, hvor flere opplever å falle utenfor, sier Bohlin. 

Det er husrådet i Sliperiet, med kulturavdelingen og kulturskolen i spissen, som står bak prosjektet. 

Kristine Bohlin
Prosjektleder Kristine Bohlin

Musikken er bindeleddet

Gjennom Uslipt får ungdom muligheten til å vise seg frem på scenen, uansett om de vil synge, danse, spille, eller noe helt annet.

Bindeleddet ved opptredener er musikken, noe som Bohlin mener kan være en vei inn for å nå ungdom som faller utenfor.

– Forskning viser at musikk påvirker oss på flere måter. Blant annet kulturelt, sosialt, kroppslig og emosjonelt. Den beveger oss på alle måter. Sett i et folkehelseperspektiv, er musikk som den berømte balsamen for den like berømte sjela, forteller Bohlin. 

Når, hvor og for hvem?

Uslipt skjer siste fredag hver måned i Café Sliperiet, for ungdom mellom 12 og 19 år. Kaféen har åpent, og lager god og rimelig mat. 

Konserten starter kl. 18.00 og det er gratis inngang!

Program 

  • Fredag 28. april: Band- og gitarkonsert fra kulturskolen
  • Fredag 26. mai: Barnesikring (band fra Fabrikken)
  • Fredag 30. juni: hiphop-konsert med Nico og Storebror

Hvis du ønsker å opptre, ta kontakt med Kristine Bohlin på e-post kristine.bohlin@larvik.kommune.no 

 

Til toppen