Nye åpningstider på Larvik bibliotek

Innhold

Fra 2. januar 2023 må du besøke biblioteket i Larvik sentrum før kl. 19.00. – Et nødvendig grep for å kunne fortsette den videre utviklingen

Bibliotekar på Larvik bibliotek
Bibliotekar Kine Gokstad, Larvik bibliotek

Larvik bibliotek har opplevd en enorm vekst i besøkende siden dørene åpnet i Nansetgata 12 for to år siden. 

Godt besøk på lørdager er en av forklaringene til at det denne høsten har vært nesten 40 prosent høyere besøkstall sammenlignet med høsten 2019 i Badeparken. En helt vanlig lørdag er det ofte opptil 600 personer innom biblioteket. En liten del av besøket foregår mellom kl 19.00 og 20.00 på hverdager.

Tilgjengelige ansatte når behovet er størst

For å klare å håndtere økt besøk, må ressursene fordeles slik at personalet er der når publikum trenger det mest.

Biblioteksjef Kari Moldvær er opptatt av å kunne fortsette å utvikle bibliotektilbudet i Larvik sentrum. 

– For å kunne gjennomføre aktivitetene vi allerede har etablert og være i stand til videre utvikling, er det nødvendig å bruke de ansatte på andre tidspunkt enn sent på kvelden. Midt på dagen og på lørdager er det veldig høy aktivitet og og et større behov for at de ansatte er tilstede, forteller Kari Moldvær. 

L1004117
Biblioteksjef Kari Moldvær Foto: Helge Eek for BS Eurobib

Tilgjengelig både morgen og kveld

Studiedelen i biblioteket er meråpent. Det vil si at området er tilgjengelig for lånere over 16 år med lånekort og pinkode alle dager fra 06.00–23.00.

– Vi er veldig glade for at vi kan tilby nett og studieplasser for dem som trenger det også etter kl 19.00 på kvelden, sier Molvær.

IMG 9297
Studiedelen Larvik bibliotek
Til toppen