Kulturlab

Innhold

Kulturlab er et undervisningstilbud til ungdom mellom 12 - 16 år.

Kulturlab er for ungdom som er interessert i musikkproduksjon, låtskriving, animasjon, gaming, koding, film og bruk av digitale kunstverktøy. Samtidig åpner vi opp for at ungdommene skal kunne få holde på med kunnskapen de lærer seg også på egenhånd, med tilgang på samme utstyr. 

Kulturlab er en sosial og faglig møteplass der ungdommen bruker digitale verktøy for kreativ utfoldelse innen de estetiske fagene. Dette er tilrettelagt med dyktige fagpersoner som vil undervise og veilede, samtidig som ungdommenes evne til å påvirke innholdet og samarbeid er vesentlig.

Vi anerkjenner at de digitale plattformene er en viktig del av hverdagen, og samtidig en helt reell fritidsaktivitet på samme måte som organiserte idrett- og kulturaktiviteter. Men de sosiale arenaene hvor den digitale fritidsaktiviteten kan få vokse frem har heller vært mangelfulle sammenlignet med idretten. Dette tomrommet mener vi Kulturlab skal fylle. Der hvor de organiserte aktivitetene er gode og viktige alternativer til skjermtiden, er Kulturlab et tilbud som kan gi meningsfylt, kreativt og faglig innhold i tiden som tilbringes foran en skjerm. Og kanskje det viktigste er at det foregår på en arena hvor de får gjøre det sammen med andre.

Kulturlab legger til rette for de spennende møtene mellom ungdommer som ønsker å skape noe kreativt sammen. I tillegg ønsker vi å bidra til at ungdommene tilegner seg ferdigheter om teknologi og digitale verktøy som gjør dem rustet til å møte fremtiden og det vi ser at arbeidslivet etterspør.

Kurs

Vi vil jobbe for å kunne tilby et tilbud som ungdommene etterspør,  kursene kan dermed variere per semester. Der hvor det er behov vil vi også sette opp ulike nivåer på kursene slik at det både tilbys grunnleggende læring  men også mulighet for nye utfordringer og utvikling for dem som har behov for det.

Lokaler

Kursene foregår i Kulturskolens lokaler i Sliperiet, ungdommene har også tilgang til å arbeide på egenhånd i lokalene til Fabrikken Ungdomshus i Kongegata innenfor åpningstidene. 

Utstyr

I Kulturlab gir vi tilgang til alt det digitale utstyret og den hjelpen man trenger. Vi inviterer ungdommene til moderne og godt utstyrte undervisningsrom på Kulturskolen og Fabrikken Ungdomshus.

På Fabrikken ungdomshus vil også Macer med utstyr til musikk være tilgjengelig, her er det også musikkstudio som vil bli en del av kurset Musikkproduksjon 2 og 3. For bruk av studioet må man ha opplæring og gjøre avtaler med veileder.

Søk om plass ved Kulturskolen

Nivå 1

Musikkproduksjon og Songwriting på iMac og Logic Pro X

I dette kurset vil elevene lære å komponere musikk på iMac og på musikkprogrammet Logic Pro X. Her er det lagt opp til undervisning på kulturskolens Mac-lab. Dette kurset forventes det at den enkelte kan litt generelt om musikk og at man er interessert i å skrive/produsere låter og jobbe sammen med andre musikere.

Oppstart Tid Sted Antall ganger Pris
Uke 42 Mandag kl. 17.30 - 18.30 Sliperiet 12 1475

Nivå 2

Musikkproduksjon og Songwriting på iMac og Logic Pro X, i et høy-kvalitets musikkstudio

I dette kurset må musikkproduksjon nivå 1 gjennomføres. Musikkproduksjon nivå 2 innebærer å lage, produsere og mikse musikk på iMac i Logic Pro X. Her vil halve kurset bestå av å jobbe i et profesjonelt musikkstudio på Fabrikken Ungdomshus i Kongegata. I nivå 2 skal vi også lære om mikrofonteknikk, instrumentinnspilling og vokalinnspilling.

Oppstart Tid Sted Antall ganger Pris
Uke 42 Mandag kl. 18.30 - 19.30 Sliperiet 12 1475

Film

I samarbeid med Vestfold Frie Filmere.

Har du lyst til å lære å skape gode fortellinger med film? Vi lærer deg hvordan du skaper en liten filmhistorie fra idé til ferdig film. Du vil lære hvordan bruker du filmkamera, tar opp lyd og redigerer det hele sammen slik proffene gjør det. Vi stiller med profesjonelt utstyr og alt det du trenger for å gjennomføre kurset. Bruk av filmutstyr vil foregå innenfor kurstiden, mulighet for utlån av utstyr kan avtales etter behov.

Oppstart Tid Sted Antall ganger Pris
Uke 3 (17.01.2018) Onsdag kl. 17.00 - 19.30 Sliperiet 16 1875

Animasjon

I samarbeid med Sandnes Media

På dette kurset lærer du animasjonens grunnprinsipper, som vi tester ut med enkle eksempler. Til dette bruker vi alt fra tegning og plastelina til datafigurer og Lego.

Hver halvår har vi et større prosjekt, der alle samarbeider om en film. Da bygger vi sett, figurer alt i stop motion teknikk. Produktet vises frem, enten på kino, på biblioteket, på internett, lokalavisa eller på festivaler

Oppstart Tid Sted Antall ganger Pris
Uke 42 Tirsdag kl. 17.00 - 19.30 Sliperiet 30 3750

Koding

I samarbeid med Get Academy

Lær grunnleggende strukturert og objektorientert programmering i Javascript. Vi lærer enkel HTML, CSS og lager websider som så gjøres dynamiske ved hjelp av programmering. Lær å bygge opp en side visuelt i HTML og CSS. Koble til knapper, tastetrykk og museoperasjoner og bygg en liten applikasjon som kan kjøre i nettleseren din. Vi bygger enkle spill som eksempelvis tre på rad, labyrintgenerator, snake og yatzy. I Javascript lærer vi om variabler, datatyper, tilordningssetninger, operatorer, valgsetninger, løkker, tabeller, objekter med egne felt, samt viktige prinsipper for å skille informasjon og presentasjon. Til kodekurset må egen laptop tas med.

Oppstart Tid Sted Antall ganger Pris
Uke 42 Onsdag kl. 17.00 - 19.00 Sliperiet 16 Gratis

 

Til toppen