Skolestarterne

Innhold

Skolestarterne er en avdeling i Svarstad barnehage.

Telefon

...

Om avdelingen

Skolestarterne har sin helt egen avdeling i Svarstad barnehage. Dette er med på å gi dem en god fellesskapsfølelse, samtidig som det gjør dem godt kjent, og dermed trygge på hverandre. Det gir dem også mulighet for å holde på med aktiviteter som passer spesielt for deres aldersgruppe. Også her er det leken som er hovedaktiviteten, men det sniker seg inn både bokstaver, tall og ulike forskningsprosjekter. Skolegruppa har to faste turdager i uka, og de benytter svømmehall og gymsal hver uke.

Nærheten mellom skolegruppa og huldretussene er stor. Det er viktig å ta vare på vennskap og relasjoner, til tross for at de har en egen avdeling. Det er stor åpenhet rundt å ta med barn fra «den andre siden av døra» på tur, i gymsal, på bading osv, dersom det er praktisk gjennomførbart. Hele barnehagen har felles utetid hver dag, der alle barn i alder 0-6 år møtes og leker i blandede grupper.

Spesielt for skolegruppa er en del arrangementer som er kun for dem. Dette er blant annet tur til pi-parken i Larvik, to uker i løpet av barnehageåret. Dette er noe alle ser fram til, og barna blir fraktet med buss tur-retur. Før jul har skolestarterne julebord med alt som hører med. Middag, pentøy, dans på bordet og mye moro. Dette foregår selvsagt på kveldstid. Før sommerferien er det overnatting i barnehagen. Det er både litt skummelt og samtidig veldig moro.

I mai-juni er skolestarterne med på VIS dagen i Bøkeskogen, sammen med alle skolestartere og førsteklassinger i Larvik kommune. Også denne dagen blir det satt opp buss. Alle disse happeningene, sammen med tiden de har som gruppe, gjør at de blir en godt sammensveiset gjeng det siste året i barnehagen. Helt fra de begynner i august snakker de om skolen, er på besøk på skolens uteområde, og på sfo. Skolestarterne lager en egen bok, der de tar bilder inne og ute på skolen, av voksne de møter på sfo, rektor osv. Denne står tilgjengelig på avdelingen og blir mye «lest».

Ansatte

Tabell over ansatte i Svarstad barnehage, Skolestarterne
Stilling Navn
Pedagogisk leder 100% Annette Øverbø Lie
Pedagogisk medarbeider 100% Lene Christin Normann
Til toppen