Praktisk informasjon

Innhold

Åpningstider

Barnehagens åpningstid er kl. 07.00–16.30.
Vi ber dere overholde åpningstiden vår. Personalet skal kunne låse barnehagen og gå derfra kl 16.30.

Måltid

Vi serverer tre måltider om dagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Barna får også frukt/grønnsaker hver dag.

Prisen er satt til kr. 300 pr. mnd. for en 100% plass. Beløpet legges til barnehagefakturaen hver måned. 

Vi begynner å spise frokost kl 07.30 og alle barn som skal spise frokost hos oss, må ha kommet innen klokken 8.00. De barna som kommer senere, forventer vi har spist frokost hjemme. Små barn som bruker grøt til frokost, tar med seg en pakke med grøt, så lager vi den her.

Informasjon

Deles med dere via vår digitale plattform Visma. Vi har tavler i garderoben og på inngangsdør for å gi informasjon. Følg med!

Private leker

Private leker må ligge igjen hjemme. Vår erfaring er at det å ha med seg egne leker byr på konflikter mellom barna og at ting kan bli ødelagt. 

Bursdager

Vi henger ut flagg om morgenen. Bursdagsbarnet får krone på og det er midtpunkt i samlingsstunden. Bursdagsbarnet får velge noen aktiviteter, det kan være sanger, regler med konkreter, eventyr eller en bok som blir lest. Vi synger bursdagssanger og sender opp «raketter». Vi har litt ekstra fruktutvalg på bursdager.

Bursdagsinvitasjoner

Dersom dere inviterer hele kullet, eller alle jentene eller guttene i kullet, kan dere dele ut invitasjoner i barnehagen. Dersom dere deler ut i barnehagen, er det på eget ansvar at alle får disse med seg hjem. Dersom dere ikke ber «grupper» som beskrevet, må dere sende ut invitasjoner på andre måter. Vi oppfordrer dere til å inkludere alle i kullet til deres barn, siden det ikke er så mange i utgangspunktet.

Merking av klær

Det er mye tøy som ikke finner veien tilbake til eieren sin. For å slippe å miste klær og sko, er det viktig at de blir merket. Vi har sprittusjer på skrivepulten dersom noen trenger å låne! Savner du noe og ikke finner det på avdelingen, si ifra til oss.

Garderobehyller

Dere må følge med på hva barna trenger av klær og utstyr i barnehagen. Husk at vi er ute i all slags vær og at behovet for tøy kan endres mye i løpet av en dag.

Ta med våte klær hjem i miljønett - det blir ikke tørt hvis det blir hengende i barnehagen over natten! Når klær blir sendt hjem, må dere huske å ta med nytt skift/tøy til barnehagen dagen etter. Dere må ta ut tøyet av vesker/sekker og legge det på riktig plass i hylla når dere kommer til barnehagen. Se oppslag i garderoben på hvordan vi ønsker at ting skal ligge fordelt i hyllene.

Hvert barn har en hyllerad til disposisjon (loddrett). Se oppslag om hvordan vi ønsker at dere fordeler tøyet.

Rydd i hyllene/kurvene på barnets plass i garderoben hver dag ved henting/levering. Dere tar alle klær/utstyr med hjem før helgen (hver uke). Da får dere oversikt over hva barnet deres har i barnehagen, hva som må vaskes og hva barnet trenger mer av.

Det er trangt om plassen, så vi ønsker kun det tøyet/utstyret som er nødvendig.

Miljønett

Ta med et tøynett/stor plastbag eller lignende til å legge vått tøy i. Disse kan brukes om og om igjen, og på den måten sparer vi miljøet for unødig bruk av engangs- plastposer.

Soving

Hos oss sover barna i vogn ute. Dere har med vogn, vognposer, myggnett, og regntrekk. Dere sørger for vask av dette ved behov. Vi fører liste i VISMA over sovetid som dere kan sjekke ved behov. Vogn skal tas hjem før helgen (hver uke).

Levering av barn

Vi ønsker dialog med dere på morgenen, så langt det lar seg gjøre. Det er viktig at vi får opplysninger om barnet som er nyttig for oss for eksempel om det stod opp tidlig, har spist lite. ikke virker helt opplagt osv. Dette for at vi lettere skal forstå barnets signaler og gjøre barnehagedagen til en god dag for barnet. Vi har rutiner for å loggføre beskjeder vi får av dere, slik at alle voksne på avdelingen kjenner til viktige beskjeder.

Aktiviteter

Våre organiserte aktiviteter/turer begynner som oftest kl. 09.30 Vi ønsker derfor at barna kommer til barnehagen før kl. 09.30.

Kommer dere senere vil vi ha beskjed om det, og barnet må følges dit vi er dersom vi ikke er i barnehagen.

Henting

Husk å si «ha det» til en voksen før dere går hjem, ellers kan vi miste oversikten i hente-rushet. Hvis noen andre skal hente barnet en dag, er det viktig at vi får beskjed slik at vi slipper å bruke tid på å sjekke om avtaler stemmer. Vi kan ikke levere ut barn til andre enn de dere har gitt oss beskjed om at kan hente.

Ved henting informerer barnehagen så langt det lar seg gjøre om hvordan dagen har vært for barnet. Er det noe dere lurer på, bare spør!

Foreldresamtaler

Vi inviterer til to samtaler pr. år, høst og vår. Det er mulighet for flere samtaler ved behov. Er det noe dere ønsker drøftet, ta gjerne en telefon til oss, så slipper vi å ta praten med barnet i nærheten.

Nytt telefonnummer eller e-post?

Da er det viktig at vi får beskjed, slik at vi får tak i dere dersom det er behov.

Fri eller syk

Vi ønsker å få beskjed dersom barnet er sykt eller tar fri. Dette er en del av vårt beredskapsarbeid. Dere kan registrere fravær i VISMA selv, men vi ønsker beskjed om hva som feiler barnet, slik at vi vet hva som rører seg i barnegruppa og kan gi opplysninger om smittsomme sykdommer. Hold barnet hjemme til barnet er friskt og se an allmenntilstand. Vi følger FHI sine regler for sykdom hos barn.

Stopp bilen ved bringing og henting

Dette skal gjøres på grunn av sikkerhet og miljø. Vi ønsker at dere parkerer bilen med «nesa ut» mot parkeringsplassen. Dette for å forebygge ryggeulykker. Slå av bilen og ikke la bilen stå på tomgang, eller med nøklene i.

Husk å lukke portene etter deg ved levering og henting

Både på vei inn og på vei ut. Vi har mange små som kan «smette» ut i et ubevoktet øyeblikk.
Porten nede ved parkeringsplassen skal lukkes og porten ved barnehagen skal alltid lukkes med kjettingen ved levering og henting.

Medisinering i barnehage

Vi har rutiner for medisinering av barn i barnehagen, og det blir laget skriftlige avtaler med foreldrene når dette er aktuelt. Er det medisin som kan tas før og etter barnehagen, anbefaler vi at dere gjør det. Vi gir ikke barn medisinering under tvang. Er det vanskelig å få barnet til å ta medisinen, må dette tas hånd om av dere foreldre.

Endringer i barnets livssituasjon

Er det endringer av betydning for barnet i familiesituasjonen, endringer i barnets helse eller andre ting som skjer, er det viktig at vi får vite det. Ikke for at vi skal vite “alt”, men for at vi skal kunne møte og støtte barnet deres best mulig.

 

Til toppen