Stavern skole snart klar: – Vi er i innspurten

Innhold

Om under tre måneder skal Stavern skole stå ferdig etter rehabiliteringen. Prosjektutvikler Borgar Lindhjem rapporterer om en framdrift som ligger foran skjema - og er overbevist om at det endelige resultatet vil begeistre lokalmiljøet. 

Stavern Skole Snart Totalrenovert 19
Cecilie Eckholdt, Magnar Aasen og Glenn Larsen på jobb inne i bibiloteket - der de holder på med foring av vinduer og montering av sittebenker inne i vinduskarmen.

– Innvendig begynner veldig mye å bli ferdig. Malerne er straks ferdige, gulvleggerne er straks ferdig og vi er godt i gang med himlingsgriden. Nå holder de på med det tekniske, som å fylle ventiler og lys i himlinger. Deretter vil de i løpet av kort tid kunne legge himlingsplater, rydde ut og klargjøre bygget for oss, sier Lindhjem. 

Utvendig er arbeiderne i full gang med fasadeplatemontering. Ifølge prosjektutvikleren vil stillasene rundt skolen være borte i løpet av to til tre uker. 

– Da kan vi begynne å forberede utenomhusarbeidene, der entreprenøren har fått inn en god leverandør, sier han. 

Stavern Skole Snart Totalrenovert
Inne i et av de totalrenoverte klasserommene som vender ut mot Helgeroaveien, som snart er helt ferdig.

– Hvordan synes du det ser ut på innsiden nå?

– Jeg synes det ser veldig bra ut. Allerede fredag gås det en runde med de tekniske hos oss i kommunen, med begynnende opplæring på bygget. Da får vi all nødvendig informasjon om bruk av ventilasjon og de andre systemene som vil være her, sier Lindhjem. 

Rehabiliteringen av Stavern skole har nå et budsjett på 130 millioner kroner. Målet er å havne litt under den summen til slutt. Underveis har det kommet enkelte tillegg som ifølge prosjektutvikleren vil innebære en betydelig besparelse på sikt - som for eksempel brønnpark. 

– Brønnparken vil sørge for vannbåren gulvvarme til veldig lav pris via varmepumpe. Det tekniske anlegget her er av høy klasse, som vil gi lavere driftskostnader. Vi har også hatt stort fokus på etterisolering av hele bygget. Med unntak av A-bygget - der det er etterisolert og gjort bedre enn forskriftskravene - er fasadene tatt helt ned og erstattet av nye, sier Lindhjem. 

Stavern Skole Snart Totalrenovert 26
Monteringen av fasadeplater er i full gang.

8.mai skal bygget være helt ferdig. Da vil interiøret begynne å komme. 

– Nå er vi i innspurten, ingen tvil om det. Det er mye som skjer hver eneste dag. Likevel er det veldig rolig og fin stemning på byggeplassen, fordi vi ligger godt an med tiden, sier han. 

– Hva blir høydepunktet på den nye skolen? 

Stavern Skole Snart Totalrenovert 14
Dette blir et amfi inne i biblioteket. - Man skal få opplevelsen av at man kommer inn i en hule, sier Borgar Lindhjem.

– Jeg synes biblioteket blir veldig fint. Når du kommer inn der skal du merke roen. Det blir utrolig flotte arealer der man kan trekke seg tilbake og lese. Håndverksrommene blir veldig fine, samt et eget rom til keramikk. Samtidig blir det store, gode klasserom i alle undervisningsarealene. I det nye mellombygget har vi fått løst den universelle utformingen med heis, som binder sammen A- og B-bygget. 

– Og så rosinen i pølsa - allrommet, som blir et lite nærmiljøanlegg. Når Stavern skole kommer i drift på dette er det noe hele lokalmiljøet vil sette pris på. Med amfi, lerret og så videre innbyr det til flerbruk, sier Lindhjem. 

Stavern Skole Snart Totalrenovert 24
Inne i mellombygget, der det også bygges amfi med lerret i forkant. Dette skal etter planen bli et nærmiljøanlegg for hele Stavern.
Til toppen