Nå starter første etappe av millionprosjekt i Bøkeskogen

Innhold

Først om et års tid kommer bøketrollet, men allerede i de kommende ukene presenteres flere nye elementer og attraksjoner på lekeplassen i Bøkeskogen. 

Torsdag ble det gjennomført en befaring med alle aktørene som er involvert i fornyelsen og oppgraderingen av området: Bøkeskogutvalget i Larvik turistforening, belysningsentreprenøren Laugstol, Larvik kommune og entreprenør Kaare Mortensen. 

Sistnevnte gjør grave- og ryddejobben til etappe én av prosjektet, i tillegg til å installere det nye lekeapparatet «Bøkebølgen», uten kostnad for prosjektgruppa. 

Slik blir den nye lekeplassen i Bøkeskogen
Lekeplass Bøkeskogen 2
Ingunn Baarnes fra prosjektgruppa i Bøkeskogutvalget gleder seg til å se den nye lekeplassen ta form.

Lekeskulptur, LED-lys og rundbenk

Dette kommer til å skje på lekeplassen innen 17. mai: 

*Den to meter høye lekeskulpturen «Bøkebølgen» installeres.

*En rundbenk rundt det store treet som står inne på lekeplassen settes opp, med LED-belysning nedenfra. 

 

*To trestammer fra Bøkeskogen skjæres ut til benk- og sitteplasser. 

*Diverse spotlys rundt lekeplassen monteres

*Et nytt huskestativ med såkalt «fuglerede», ved siden av det eksisterende metallstativet, settes opp. Dette kan også komme rett i etterkant av nasjonaldagen. 

*Ett huskestativ, ett lekestativ og «vippedyr»-lekene fjernes. 

Lekeplass Bøkeskogen 5
Disse trestammene skal skjæres ut til benker som kan sittes eller klatres på.
Lekeplass Bøkeskogen
Befaring på lekeplassen i Bøkeskogen torsdag.

* Gjerdet rundt lekeplassen fjernes på tre av fire sider - bortsett fra den delen som vender mot Kilen.

– Vi fjerner gjerdene for å få litt større plass, samtidig som vi utvider lekeplassen noe mot Bøkekroa. Vi ser ikke den store nødvendigheten av å ha gjerder, ettersom det ikke er trafikk her, sier Knut Hjalmar Gulliksen i Bøkeskogutvalget, som ligger under Larvik og Omegns Turistforening (LOT). 

– Området skal lyssettes så den kan brukes av ungdommer og andre på kveldstid også. Det blir uplights under benken og lekeskulpturen, og trollet får også lysende øyne i akrylglass. Belysningen rundt lekeplassen blir litt diskré, så den ikke konkurrerer med lysene fra de ulike elementene, sier utvalgsmedlem Ingunn Baarnes. 

 

Lekeplass Bøkeskogen 3
Dette lekestativet skal fjernes. På samme plass vil bøketrollet i larvikitt komme opp fra bakken på denne tiden neste år.

2,1 millioner er inne

Prosjektgruppa har så langt fått inn 2,1 millioner kroner til lekeplassen og søker kontinuerlig om midler fra diverse stiftelser. 

1,5 millioner kroner kommer fra kommunestyret, 400 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB og 200 000 kroner fra Larvikbanken. I tillegg får de altså en del materialer og tjenester gratis. 

 

Moveart
Et slikt lekeapparat skal installeres før 17. mai.

For eksempel den 35 tonn tunge Larvikitt-steinen, som er donert av Lundhs, og som steinhugger Martin Kuhn skal lage en trollattraksjon av. Avdukingen av denne skjer trolig på våren neste år. 

I strategiplanen for 2025 er det satt av ytterligere 1,5 millioner til lekeplassen i Bøkeskogen - og da er planen å få på plass en 40 meter lang hinderløype her.

Til toppen