Om barnehagen

Innhold

Svarstad barnehage har fire avdelinger for barn i alderen 0-5 år.

Lær med kroppen det sitter I hodet! I Svarstad barnehage skal barna lære gjennom omsorg, lek og bevegelse! Vi legger vekt på en aktiv hverdag, ute som inne. Det er stort rom for lek, og barna skal bli møtt av voksne som ser, lytter og respekterer de ulike barnas væremåte. Sammen med foreldrene jobber de voksne i barnehagen for å utvikle trygge og selvstendige barn, som står på egne ben og tar selvstendige valg. De voksne i barnehagen jobber etter verdiene nære, og  er nysgjerrige, ærlige, rause og engasjerte i barns lek, utvikling og væremåte. Sammen med et nært og godt foreldresamarbeid jobber vi for å gi hvert enkelt barn den hjelp og støtte de har behov for.

Voksne i Svarstad barnehage jobber for at alle barn skal

  • bli sett og hørt
  • bli møtt og respektert for den de er
  • oppleve gode relasjoner både med voksne og andre barn
  • møte voksne som gir omsorg og tilknytting

Svarstad barnehage har fire avdelinger. To for de aller minste 0-3 år, en mellomgruppe for 3-4 åringene, og en mindre gruppe med de eldste. De ulike avdelingene har fått navn ut fra boken “I Morgentåkedalen” av Jan Derberitz. Boka handler om vennskap og relasjoner og hva som er viktig i livet. Du møter Morkel, som er en mosetuss. Han er venner med rotraslerne, som kan være litt rampete og blant annet kaste kongler på deg. Alle i boka er redde for grumleren som er både stor og skummel.

Det er stor forskjell på å være ett, tre og fem år, og vi er opptatt av at hver alder skal få sin tid, og at hverdagen skal legges til rette rundt hvert enkelt barn. For å få til dette er vi avhengig av å kunne arbeide i små grupper med få barn og nære, våkne og engasjerte voksne.

Å begynne i barnehagen er spennende og skummelt, både for barn og foreldre. Vi er opptatt av at dere skal bruke god tid på å bli kjent, både med bygget og de som jobber her. Kom innom på besøk i tiden før barnet begynner og vær her sammen, slik at barnet kan bli kjent sammen med dere. Vær trygge på at de voksne har lang erfaring, og ikke nøl med å spørre om det er noe dere lurer på.

Et godt samarbeid er viktig for at vi skal kunne gjøre det beste for hvert enkelt barn. Alle er forskjellige, og noen trenger mer tid enn andre. Sammen med de ansatte finner dere ut når det er på tide å gå, hvor lenge barnet skal være alene den første tiden osv.

Sentral beliggenhet

Svarstad barnehage ligger i sentrum av Svarstad. Dette betyr at vi har gangavstand til både skolen og bibliotek, sykehjemmet og butikken. Samtidig ligger barnehagen i nær tilknytting til flotte skogsterreng, med turstier og bålplasser. Vi har også en egen gapahuk bare et par hundre meter inn i skogen.

Praktiske opplysninger

Barnehagens åpningstid er fra 07.00-16.30.

Vi har fem planleggingsdager i året, og stengt de tre siste ukene i juli, 28, 29 og 30. Julaften, Nyttårsaften og onsdag i påskeuka, stenger barnehagen klokka 12.00

Vi ønsker velkommen til barnehagen vår, til hverdager fylt av omsorg, nærhet, lek og moro.

Telefon

  • Anne: 924 55471
  • Mosetusser (0-3 år): 969 46244
  • Rotraslere (0-3 år): 989 05901
  • Huldretusser (3-4 år): 468 65629
  • Grumlere (4-5 år): 969 46205

Besøksadresse

Karen Sogns vei 16, 3275 Svarstad

DSC01050.JPG

Kontakt

  • Anne Tjentland Sjulstad Leder
Til toppen