Stavern skole har nådd milepæl

Innhold

Torsdag ble det avholdt såkalt «kranselag» på Stavern skole - som markerer at bygget er lukket og tett utvendig. Rehabiliteringen av skolebygget er i rute foran skolestart i 2024. 

Stavern Skole November 5
Rehabiliteringen av Stavern skole er i rute - og ligger på noen områder foran skjema. Alle foto: Oleg Nemchenko

– Endelig har vi tett bygg. Det har tatt litt tid med diverse arbeider, men nå er vi der. Jeg vil takke alle for kjempeinnsatsen som er lagt ned. Vi bygger et utrolig flott bygg, som blir et godt bidrag til Stavern, sa Tom Erik Clasen i sin korte tale til arbeiderne. 

Han er prosjektleder i Backe, og opplyser at rundt 40 menn og kvinner til enhver tid er i sving inne i skolebygget. 

– Og så venter vi en topp i arbeidsstokken nå i januar med rundt 50. Så det er mye som skjer hver dag, og mange som står på, sier han. 

Stavern Skole November
Denne gjengen bygger Stavern skole - og var torsdag samlet til kranselag i gymsalen cirka 100 meter opp i gata.

Før kranselaget kunne avholdes måtte naturligvis taket bestå en lekkasjetest. Nå er arbeidslaget blant annet i gang med avretting av gulv innvendig. Fasade, tak og maling er ferdig i bygg A, altså den delen som vender ut mot Helgeroaveien. Neste uke står bygg B for tur.

– Vi har også satt opp alle delevegger, og holder på å lukke dem for tekniske installasjoner inne i veggene.  Vi holder framdriftsplanen, og er også foran planen på enkelte ting. Skolen blir klar til overlevering sommeren 2024, sier Clasen. 

Stavern Skole November 10
Prosjektleder Hafsteinn Haraldsson i Larvik kommune kommer med bløtkake til arbeiderne.

Prosjektleder Hafsteinn Haraldsson i Larvik kommune snakker med entreprenør Backe nærmest daglig, og er selv fysisk til stede på anleggsplassen minst to ganger i uka. 

– Dette kommer til å bli kjempebra. Ungene fortjener en flott skole, og kan glede seg til skolestart neste år, sier han. 

– Hvordan vil det se ut her vi står nå når vi kommer til årsskiftet? 

– De fleste vegger vil være lukket, med elektriske føringer på plass. Så vil det være sparklet og malt, og enkelte steder vil det være satt opp himlinger. Bygget skal være mekanisk ferdig før sommeren. Det vil si at alt står klart, og at man kan begynne å bære inn møbler og så videre, sier han. 

Stavern Skole November 6
Dette blir mellombygget i Stavern skole - der det tidligere har vært en åpen utendørs passasje.
Til toppen