– Jeg regner med å få mange spørsmål

Innhold

Onsdag presenterte styringspartiene i Larvik sitt budsjettforslag for de neste fire årene. Nå ligger det ute på høring i to uker, før den endelige avgjørelsen i kommunestyret 13. desember. I mellomtiden svarer ordfører Birgitte Gulla Løken på spørsmål fra innbyggerne. 

Birgitte Gulla Løken 2
Nå kan du stille ordfører Birgitte Gulla Løken spørsmål - neste uke svarer hun i en videoseanse som deretter legges ut på Larvik kommunes nettside og sosiale medier.

Eiendomsskatten fjernes. Tomta på Farriseidet, som ble kjøpt i mai og var øremerket ny legevakt, foreslås solgt. Salg av kommunale barnehager skal gi inntekter på 100 millioner.

Samtidig må de fleste tjenesteområder, deriblant kultur og administrasjon i skole og helse, forberede seg på millionkutt.

Birgitte Gulla Løken vet at det kommer til å bli turbulent, men er forberedt på å stå i stormen.

Onsdag neste uke stiller hun opp i en videoseanse som legges ut på Larvik kommunes plattformer - der hun svarer på innsendte spørsmål fra innbyggerne.

Her kan du sende inn ditt spørsmål til ordføreren

Trives godt tross tøffe tider

I oktober gjorde kommunedirektør Gro Herheim den samme øvelsen. Mange av spørsmålene den gang handlet om kommunens håndtering av varslingssaker, om eldreomsorg og hvordan kommunen kan øke inntektene sine. 

Nå er det altså Gulla Løkens tur til å stille opp. 

– Hva forventer du flest spørsmål om?

– Kommunen er inne i en veldig tøff økonomisk tid. Vi er nødt til å ta en del tøffe grep. Mange vil føle seg rammet, og mange vil føle det urettferdig. Så jeg regner med å få mange spørsmål. Og om eiendomsskatten, selvfølgelig, sier Gulla Løken. 

Hun har fått innvilget fire års permisjon fra sin gamle jobb, som daglig leder for Telemarkskanalen natur- og kulturpark, for å bli Larviks første kvinnelige ordfører. 

– Du savner ikke den gamle jobben?

– Nei, jeg har ikke tenkt veldig mye på det. Å bli ordfører i Larvik har vært veldig bra, og jeg trives skikkelig godt. Selv om det er en utfordrende tid, forsøker jeg å løfte blikket og se at vi skal komme styrket ut av dette, sier Gulla Løken. 

– Må ha integritet

Under et KS-seminar i Langesund nylig havnet hun plutselig på bordet ved siden av sine gamle kollegaer. 

– Da fikk jeg et lite sug i mellomgulvet, he-he. Men jeg kjenner at alt fokus er her i Larvik nå. 

– Din forgjenger sa at det viktigste i ordførerjobben er å være respektert, og ikke populær. Hva tenker du om det? 

– Ja, jeg kommer til å gå i fotsporene til Erik (Bringedal) på det området. Man må ha integritet og stå i det. Som ordfører er det min oppgave å se helheten. Jeg skjønner at mange kommer med sin enkeltsak, og det er veldig forståelig. Men vi må tenke langsiktig, og det å drifte kommunen som nå, hvor utgiftene er større enn inntektene, det går jo ikke, sier hun. 

Send spørsmål til ordfører Birgitte Gulla Løken Her kan du lese budsjettforslagene fra de ulike partiene i Larvik
Til toppen