1347 barneskoleelever i Larvik deltar i «helt grønn skolevei»

Innhold

Kampanjen «Helt grønn skolevei» handler om at elever i barneskolealder skal gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Denne våren deltar nesten dobbelt så mange barn fra Larvik sammenlignet med fjoråret! 

Sykle Til Skolen Istock
Foto: LeManna

– Poenget er å motivere barna til å bruke beina, få frisk luft og se at det går an å komme seg fram til fots eller på sykkel i stedet for å bli kjørt, sier rådgiver Hanne Øyen Herland på Eiendom og teknisk drift. 

Kan vinne premier

I 2023-utgaven av «Helt grønn skolevei» var det 690 Larvik-elever, fordelt på 37 lag, som deltok. I år er antallet deltakere nesten doblet: 1347 elever er påmeldt, fordelt over 57 lag og sju ulike barneskoler. 

Underveis kåres det ukevinnere for lagene og klassetrinnene med høyest andel barn som går, sykler eller reiser kollektivt. Kampanjen pågår fram til 24. mai. Når de seks ukene er unnagjort skal det også deles ut litt ekstra fine premier til lagene som kommer best ut totalt sett på hvert klassetrinn. 

– Vinnerne får gavekort på Lekolar til 2000 kroner, der de selv kan velge hva slags aktivitetsleker og produkter de trenger til klassen. I fjor var også ordfører med ut til alle skolene som vant, og delte ut diplomer og gavekort, sier Herland. 

Les mer om Helt Grønn Skolevei

Hele Vestfold deltar

«Helt grønn skolevei» er en kampanje som ruller og går i hele Vestfold. Både i Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Færder og Horten konkurrerer nå skolene om å bli «grønnest» de neste seks ukene. 

Og selv om påmeldingsfristen i utgangspunktet gikk ut på mandag, sier Herland at det fortsatt er muligheter for å hive seg på. 

– Man vil da ikke få full uttelling for første uke. Men det er fortsatt mulig å bli ukesvinner, og ikke minst til å bidra til at elevene tenker grønt og får mosjon og frisk luft i samme slengen, sier hun.

Til toppen