Heyerdahl-huset

Innhold

Heyerdahl-huset er Thor Heyerdahls barndomshjem som ligger i Steingata i Larvik sentrum.

Heyerdahl-huset er til utleie og egner seg perfekt for en guidet rusletur fra hotellene langs bryggene, forbi Tollerodden og Herregården med all sin historie. I huset kan det dekkes på til opptil 22 personer rundt selve spisestuen. Alternativt kan det dekkes til ca. 40 personer på runde bord i finstuen.

Stedet har i tillegg en fantastisk hage. Her kan det arrangere små konserter, grillparty og mer. Stedet har også mulighet for overnatting med sine tre soverom og seks sengeplasser.

Heyerdahlhuset Hagen 1

Om Thor Heyerdahl

Thor Heyerdahl var en eksperimentell arkeolog, forfatter og eventyrer som vokste opp i Steingata 7 i Larvik. Heyerdahl studerte før krigen befolkningen på øyene i Polynesia. Han lanserte siden sin hypotese om at disse øyene var befolket fra det amerikanske kontinentet og ikke fra Sørøst-Asia. For å bevise sin påstand seilte han i 1947 8000 km over Stillehavet med Kon-Tiki, en flåte av balsatre.

Heyerdahl ledet i 1950-årene arkeologiske utgravinger på Galapagos og Påskeøya. I 1969 og 1970 seilte Heyerdahl med papyrusbåtene Ra I og Ra II over Atlanterhavet, og i 1977 la han ut på det Indiske hav med sivbåten Tigris.

Etter Tigris-ekspedisjonen var han sterkt engasjert i miljøvernarbeid og fredsarbeid på det internasjonale plan. Heyerdahl skrev mange bøker og artikler om sine ekspedisjoner og funn. Han døde 87 år gammel, den 18. april 2002.

Til toppen