Bli frivillig?

Innhold

Er du nysgjerrig på dette med frivillig arbeid, men er usikker på om det er noe for deg?

Er du litt usikker på om hva det faktisk betyr å være frivillig? Her kan du kanskje finne svar på det du lurer på!

Har du lyst på nye gode venner, noe å gjøre som virkelig gir mening i hverdagen, en følelse av å være med på noe viktig og utløp for et engasjement?

Frivillig.no har samla mulighetene for deg.

Å gjøre noe for andre, gjør noe med deg!

Hva er frivillig innsats? 

Det å være frivillig betyr at du gjør en innsats uten å få betalt for det. Det kan være å gjøre noe for andre, å gjøre noe for samfunnet, å gjøre noe for miljøet eller å gjøre noe rett og slett fordi det er gøy! 

Dette kan være oppgaver som ikke blir gjort av andre hvis ikke de frivillige stiller opp, det kan være oppgaver de frivillige gjør fordi de selv har lyst, og det kan være oppgaver som gjør at landet vårt blir bedre å bo i for flere.  

Det er mange måter å være frivillig på!  

I Norge er det veldig vanlig at folk stiller opp og gjør en frivillig innsats for en organisasjon, et lag, en forening etter på et arrangement.

Faktisk er som regel over 60 % av de voksne frivillig en eller flere ganger i løpet av året. 

I Norge er det vanlig at det er frivillige organisasjoner som styrer disse oppgavene, og at de frivillige finner en organisasjon de har lyst å være frivillig for.

Hvorfor engasjere seg? 

Det å være frivillig gir en god følelse fordi man ofte hjelper til slik at flere får det bedre, morsommere eller bare fordi man gjør det sammen med andre.

Over 60 prosent av voksne er frivillig en eller flere ganger i løpet av året. 

Blir du frivillig i en organisasjon vil du møte andre engasjerte som er opptatt av de samme tingene som deg. Da vil du helt sikkert lære mye nytt, få være med å påvirke hva organisasjonen driver med og kunne få nye venner eller lære noe nytt. Frivillige organisasjoner skal være trygge og gode møteplasser for alle og de er opptatt av å behandle de frivillige godt.

Frivillig.no er laget for at folk skal finne frivillige oppdrag og at frivillige organisasjoner skal finne folk. Her kan du som har lyst til å engasjere deg i noe finne de organisasjonene som trenger deg!

Gå inn på Frivillig.no, søk på kommunen du bor i og se gjennom alle mulighetene:

Når du finner noe som du vil engasjere deg i så går du inn på det oppdraget og fyller ut skjema nederst så tar organisasjonen kontakt med deg! 

Teksten er basert på innhold fra frivillig.no

Til toppen