Audioguiden Voice of Norway

Innhold

Voice of Norway er en audioguide som tar deg gatelangs i Larvik for å lytte til historier om steder, virksomheter og personer fra byen.

Last ned appen på din smarttelefon 

Last ned appen Voice of Norway i App Store eller Google Play. Den er helt gratis!

I menyen på bunnlinjen i appen finner du «providers», trykk her og videre til Larvik kommune. Her får du oversikt over løypene du kan gå og lytte til i Larvik.

I innstillinger på smarttelefonen din kan du trykke «tillat» for stedstiltang i kartfunksjonen. Da vil kartfunksjon i audioguiden ta deg videre fra punkt til punkt mens du går og lytter.

Du kan også lytte til punktene og se bilder i appen hjemme i stua, men vi anbefaler deg turen ut gatelangs mens du lytter.

Løyper i Larvik 

Vi har totalt syv løyper som du kan gå i Larvik. 

På gjengrodde stier med Ingvar Ambjørnsen

Bli med på en helt unik podkastreise der du kan få høre Larviks æresborger, Ingvar Ambjørnsen, fortelle om sin litteratur, rollekarakterer og sin oppvekst her i Larvik.

I denne audioguiden består hvert stoppested av to deler. Den ene delen er  en introtekst som du kan lese eller lytte til på de enkelte stoppestedene, ledsaget av bilder av de aktuelle bygninger og steder. Den andre delen er en talt tekst hvor Ingvar både svarer på spørsmål og har egne monologer. Denne må lyttes til og finnes ikke transkribert som skreven tekst. 

I den skrevne introteksten vises det tidvis til og siteres fra romanen Hvite Niggere (1986) av Ingvar Ambjørnsen.

Ambjørnsen Audioguide Larvik Voice Of Norway Experio

I Thor Heyerdahls fotspor

Thor Heyerdahl var født og oppvokst i Larvik og hadde et nært forhold til byen gjennom hele livet. I denne løypa kan du følge i hans fotspor fra det vakre og spesielle barndomshjemmet øverst i Steinbakken, via steder som hadde betydning for hans skolegang og ungdomstid.

Vi vil også ta deg med til steder der det er reist minnesmerker over sjøarenaen, og hvordan Larviks omgivelser kan ha inspirert unge Thor sin utfartstrang og eventyr. 

Denne løya tar deg gjennom 14 stoppepunkter – med start utenfor Thor sitt barndomshjem og slutt ved Bølgen.

Thor Heyerdal Audioguide Larvik Infobilder Voice Of Norway Experio

Republikken Langstrand

Bli med Langestrand nyttige selskab på en vandring langs gater og streder i bydelen, eller skal vi si Republikken Langestrand?

Langestrand var opprinnelig et ladested under grevskapet, og de fleste hadde tilknytning til industrien i Hammerdalen.

På denne rundturen får du nærmere bekjentskap med kreative bedrifter og fargerike «sotingær» som har satt sitt preg på bydelen opp gjennom årene.

Løypa består av totalt 14 stoppepunkter og starter ved krysset Nedre Fritzøegate og Kirekgata.

Republikken Langestrand Audioguide Larvik Infobilder Voice Of Norway Experio

Tolleroddens sjøfartshistorie

På 1870-tallet var Larvik en livlig sjøfartsby med over 100 skip med over 1000 mann ombord. I tillegg kom alle næringene i land som skipsmeklere, leverandører, repslagerier og skipsverft.

I tillegg til at Thor Heyerdahl og båter som Excelsior og storseileren Lancing har tilknytning til Larvik, har vi en stolt historie knyttet til båt konstruktøren Colin Archer som hadde sitt liv og virke her på Tollerodden.

Bli med på en vandring på Tollerodden og bli nærmere kjent med båter, hus og folk som hadde betydning for denne delen av byens historie.

Sjøfartshistorisk Audioguide Larvik Infobilder Voice Of Norway Experio

Hammerdalens industrihistorie

Området langs Hammerdalen nord for Larvik har hatt kontinuerlig industriell drift siden midten av 1550-tallet og regnes som et av Norges eldste industriområder.

Med årene utviklet dalen en variert industri med virksomheter innen trelast. Denne virksomheten er nå nedlagt, men bli med på en vandring langs Farriselva og bli kjent med industrihistorien som har vært levebrødet for mange Larviksfolk, og de nye virksmhetene i dalen.

Turen vil ta deg gjennom et område som i løpet av de siste 25 år fullstendig har forandra karakter, fra et aktivt industriområde til et idyllisk område for kultur, kunnskapsnæring og boliger.

Hammerdalens Industrihistorie Audioguide Larvik Infobilder Voice Of Norway Experio

Kvinner i sentrum

I denne løypa får du høre om kvinner som har hatt sine meningers mot og gjort en innsats for likestilling, stemmerett og folkeopplysning.

Visste du for eksempel at Norges første kvinnelige redaktør og Norges første kvinnelig journalist hadde tilknytning til Larvik? Du får høre om dem her.

Startpunkt for løypa er Trudevang Gjestegaard, Gårdsbakken 43, 3256 Larvik. Se Google Maps.

Skrevet av Anne Meek, Ulla Lise Johansen, Mona Windwik og Ane Ringheim, Larvik Museum. Lest av Line Kaupang og Jon Vidar Tidemand.

Kvinner I Sentrum Audioguide Larvik Infobilder Voice Of Norway Experio

Torstrand forteller

Velkommen til en vandring langs brygger og gater i bydelen Torstrand.

Her vil du få høre historier om artige hendelser og fargerike personligheter, men også få kunnskap om industrihistorie og det mangfoldet av virksomheter som har utfoldet seg i landsbyen på elvesletta gjennom tidene.

Startpunkt for løypa er Vadskjæret, Hospitalstredet 3263 Larvik. Se Google Maps.

Skrevet av Erling Pedersen. Lest av Line Kaupang og Jon Vidar Tidemand.

Torstrand Forteller Audioguide Larvik Infobilder Voice Of Norway Experio

Vi håper du oppdager nye steder og spennende historier på din vandring – god tur!

Til toppen