– Pappa var veldig syk, men fikk oppleve at det sto ferdig

Innhold

Garasjen han var så glad i ble revet, men til gjengjeld fikk Aage Sletsjøe datteren Hege som nærmeste nabo. Før han døde rakk han å se datterens drømmehus bli realisert.

Hege Sletsjøe 3
Hege Sletsjøe og pappa Aage kikker stolt på hverandre under byggingen av huset som nå tildeles byggeskikkprisen for 2023. Foto: Privat
  • I tiden inn mot Kulturnatta 11. november vil vi publisere intervjuer med de seks vinnerne av Larvik kommunes hederspriser for 2023. Her er vinneren av byggeskikkprisen - Hege Sletsjøe og arkitekt Eilert Sverdrup Gabrielsen.

– Vi satt der ute på trappa, jeg og pappa, og klappet hverandre på skulda. Vi syntes vi hadde vært innmari flinke, sier Hege Sletsjøe. 

11.november går hun på scenen i Sliperiet for å motta Larvik kommunes byggeskikkpris for 2023, sammen med arkitekt Eilert Sverdrup Gabrielsen.

«Prosjektet anses som svært gjennomtenkt og opparbeidelsen har resultert i et veldig gjennomført hus som er bygget på naturens premisser.», heter det i juryens begrunnelse. 

Måtte rive kjær garasje

Men Hege Sletsjøe vil også trekke fram farens betydning for det endelige resultatet. Hun kaller ham bare «prosjektlederen», selv om han tidvis var ganske syk underveis. 

Hege Sletsjøe 14
Foto: Oleg Nemchenko

Et drøyt år etter at huset i Gamle Stavernsveien sto klart døde Aage Sletsjøe, 83 år gammel.

«En av Larvik og Vestfolds mest markante idrettspersonligheter og forkjempere for friluftsliv har gått bort», sto det i Østlands-Posten. 

– Jeg er glad for at han fikk oppleve at huset sto ferdig. Han var veldig syk, men han ville være med på dette. Vi hadde snakket om det i så mange år, og sett på diverse steder der vi kunne bygge huset, men det var vanskelig å finne det riktige. 

– Så jeg spurte pappa: «kan du tenke deg å rive garasjen? Du er ikke der noe særlig nå lenger». Han gikk med på det, kanskje litt motvillig, ha-ha. Men han skjønte at det måtte til. Og da gikk ting raskt, sier Hege. 

Her kan du lese hele saken om vinneren av Larvik kommunes Byggeskikkpris 2023
Hege Sletsjøe 16
Til toppen