Ordføreren inviterer «hele Larvik» til uformell kaffeprat

Innhold

Én ettermiddag hver måned i tiden framover kommer ordfører Birgitte Gulla Løken til være tilgjengelig for innbyggere som kunne ønske seg en prat ansikt til ansikt. 

Gulla Løken 2
Birgitte Gulla Løken inviterer innbyggerne til en prat ansikt til ansikt i tiden som kommer. Møtestedet blir biblioteket den siste tirsdagen i måneden mellom klokka 16 og 18. Foto: Oleg Nemchenko

Første mulighet blir tirsdag 19. mars mellom klokka 16 og 18 - og møtestedet er biblioteket i sentrum. I tiden etter dette blir den faste dagen for direkte innbyggerkontakt siste tirsdag i måneden. 

– Jeg synes en veldig viktig side ved det å være ordfører er å møte innbyggerne, lytte til dem og kanskje til og med diskutere. Av og til kan det også være behov for å forklare bakgrunnen for ulike valg og prioriteringer, sier Gulla Løken. 

Gulla Løken
– Det er aldri feil å snakke sammen, sier Gulla Løken.

Ordføreren vet at det er mange omstridte politiske saker i Larvik om dagen. For eksempel avholdes det en debatt om salget av kommunale barnehager på nettopp biblioteket rett etter det første innbyggermøtet tirsdag 19. mars. 

Men spesielt i slike tider ser Gulla Løken viktigheten av å være tilgjengelig for den vanlige mannen og kvinnen i gata. 

– Det er aldri feil å snakke sammen. Det å kunne diskutere meningene sine med andre er en viktig del av demokratiet, så det er helt i orden om noen ønsker å konfrontere meg. Å se hverandre i øynene er ofte den beste måten å snakke sammen på. I tillegg er det gjerne lærerikt å møte mennesker som ser ting på en annen måte enn man selv gjør, sier hun. 

Særlig håper hun å nå noen av de yngre generasjonene, for å høre deres perspektiver på livet i Larvik. 

– Jeg håper at det blir litt interesse, og på at biblioteket har litt besøk av ungdommer. Folk trenger ikke føle at de må forberede seg eller planlegge noe. Det kan være så enkelt som å si hei. Eller når folk skal levere en bok eller studere litt. Vi kan kalle det en tilfeldig prat i forbifarten, sier hun. 

Til toppen