Larviks raskeste mann noensinne: – Veldig mange blir overrasket

Innhold

Han har målt krefter med Karsten Warholm, fått betegnelsen «supertalent» av NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal og tror han hadde parkert Erling Braut Haaland i en spurt. Men for bare fem år siden drev Andreas Ofstad Kulseng (22) en helt annen idrett.

Andreas Kulseng 8
Andreas Ofstad Kulseng er vinneren av Larvik kommunes idrettspris, aktiv utøver, for 2023.
  • I forbindelse med Kulturnatta 11. november publiserte vi intervjuer med de seks vinnerne av Larvik kommunes hederspriser for 2023. Her er vinneren av idrettsprisen, aktiv utøver - Andreas Ofstad Kulseng. 

– Hvor rask er du på 60-meter´n? 

Spørsmålet er gjerne det første som dukker opp når folk oppdager at Andreas Ofstad Kulseng er mer enn bare en vanlig økonomistudent ved Oslo Met. Han er nemlig blant Norges raskeste menn - på to distanser.

– Hvordan reagerer folk når de får vite det? 

– Veldig mange blir overrasket. Det er ikke så mange som har hørt om det. Men folk synes det er veldig gøy når de finner det ut, og skjønner hvilket nivå det er snakk om. 

– Men hva er egentlig tiden din på 60 meter? 

– 6.98. Jeg forstår at folk lurer på det, for nesten alle har et forhold til 60 meter. Og så er det noen som spør om tida mi på 3000 meter. De tenker nok at jeg er god på all løping, sier han. 

Andreas Kulseng Forside Ny
Han har ikke drevet med friidrett i mange år, men har likevel vært på pallen i NM på 400 meter og kom på fjerdeplass på 200 meter.

På pallen i NM

I den forbindelse er det også gjerne et annet, fotballrelatert spørsmål som dukker opp. For når Norge har en verdensstjerne i fotball, som er kjent for sin enorme kraft og hurtighet, er det fort fristende å gjøre følgende tankeeksperiment: 

– Hvordan ville det gått hvis du møtte Erling Brat Haaland til spurtduell? 

– Ha-ha. Jeg kan si at jeg tror jeg hadde slått Haaland, på alle sprintdistanser. Det vil jeg tørre å påstå, sier Ofstad Kulseng og ler. 

4.februar 2023 ble han den første personen fra Larvik gjennom tidene til å løpe 60 meter innendørs på under sju sekunder. Han har også klokket inn på 10.78 på 100 meter. Men det er andre distanser - og personlige rekorder - som betyr mer for sprinteren. 

200 og 400 meter er favorittøvelsene, der han også har de sterkeste resultatene. Bronse på 400 meter i NM 2022 med tiden 47,65 og 4. plass på 200 meter med 21,82 gir gjenklang i friidrettsmiljøet. 

Her kan du lese hele saken med vinneren av idrettsprisen, aktiv utøver
Til toppen